7 Temmuz 2017 Cuma

Granada gezilecek yerler

Granada, binlerce yıl öncesine, Roma ve Mağribiler dönemine uzanan muazzam bir tarihe sahip bir İspanya şehri. Şehir Mağribi etkisini halen korumakta; her köşe başında nargile, kuskus ve tütsü bulabilirsiniz. Granada gezilecek onlarca müze, anıt ve heykel ile turistik gezi için ideal bir nokta. Bu yazımızda Granada gezilecek yerleri bulabilirsiniz.

Granada'da nerede kalınır

Granada, konaklama konusunda Madrid ve Barcelona’ya göre bir nebze daha ucuz. 12-20 EUR arasına yurt odaları ve 70 EUR’ya kadar oteller bulabilirsiniz. Airbnb’yi de denemenizi tavsiye ederiz.
Granada’da gezilecek onlarca yer olduğunu söylemiştik. Bunların başında Nasrid Sultanlığı döneminden kalma İslami bir yapı olan El Hamra Sarayı’nı görmenizi tavsiye ederiz. Burada şehrin harika manzarasını izleyebilir, bahçelerinde dolaşabilir ve İslami tarzda mimariyi ve sanat eserlerini inceleyebilirsiniz. İkinci durağınız ise, İspanyol krallığının ihtişamını ve zenginliğini yansıtan, 16. Yüzyılda inşa edilen ve İspanyol Rönesans tarzını barındıran Granada Katedrali. Ayrıca yine 16. Yüzyıldan kalma Monasterio de San Jeronimo’yu da mutlaka görün. Buranın mozaik camlarına ve iç dekorasyonuna bayılacaksınız. Ayrıca El Hamra’nın harika manzarasını izleyebileceğiniz bir meydan olan Mirador de San Nicolas’ı ve sanat ile ilgilenenlerin gezebileceği galeriler bulunan köşk Casa del Chapiz’i de görmenizi öneriyoruz.
Granada gezilecek yerleri yazımızın başında da dediğimiz gibi Granada, Arap kültürünün izlerini halen taşımakta. Şehirde biraz rahatlamak istiyorsanız bir Arap hamamına gidip ardından Banuelo’yu, tarihi Arap hamamının kalıntılarına uğrayabilirsiniz. Burası Alahambra’nın altında bulunmakta ve kalıntıların tarihi 11. Yüzyıla kadar uzanmakta. Granada’da yapabileceğiniz eğlenceli başka bir aktivite olaraksa, Avrupa’nın en yüksek sıradağları olan Sierra Nevada’ya gitmenizi tavsiye ederiz. Burası şehirden çok uzak değil ve günübirlik de gidilebilir. Rehber eşliğinde gitmek istiyorsanız 60 Euro’dan fazla ödemeyi göze almalısınız. El Hamra manzarasını izlemeye doyamadıysanız, Darro Nehri boyunca uzanan ve adını eskiden yol boyunca yapılan cenaze seremonilerinden alan Pase de los Tristes’i (Yas Tutanların Geçidi) mutlaka görün. Ayrıca şehrin tarihi Arap mahallesi olan Albaicin’i de görmeden gitmeyin. Buraya geldiğinizde bambaşka bir şehre adım atmış gibi hissedeceğinizi garanti ederiz. Şehirde yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. İspanya kültürünü tatmak istiyorsanız yapmanız gereken şey tapas ve içecek eşliğinde Flamengo şovlarını izlemek. Kökü Endülüs’te bulunan bu tutku dolu dansı mutlaka deneyimleyin. Granada gezilecek yerlerin son tavsiyesi ise; şehri bisiklet kiralayarak gezebilir ve komşu şehir Sevilla’ya dahi gidebilirsiniz. Tepeler ve düzlükler hoş bir manzara eşliğinde güzel bir tur vaat ediyor. Sevilla ve Granada arasında rehber eşliğinde turlara katılmanız da mümkün.
Granada için tatil planını yapmadan önce İspanya'daki diğer yerlere göz atmayı unutmayın !
http://www.eniyiyerler.com/yerler/ispanya/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder