22 Temmuz 2017 Cumartesi

Girit En İyi Yerler

Girit ve Yunanistan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz. Bir zamanlar antik Yunan medeniyetinden de eski Minos medeniyetine ev sahipliği yapan Girit, sizlere yalnızca antik kalıntılar değil, aynı zamanda şahane plajlar, yürüyüş yolları, tarihi kasabalar ve harika yiyecekler ve içecekler sunuyor. Gece hayatının dışında sessizlik ve huzur arayanlara da hitap eden Girit’te gidilebilecek en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Girit Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları gecelik ortalama 15 Euro. Güz ve kış döneminde fiyatlar düşmekte. Otel fiyatları ise gecelik 25 Euro’dan başlıyor. Adada ulaşım ise otobüs ile rahatça sağlanıyor. Bilet fiyatı 1,8 Euro. Diğer adalara kalkan feribotlar da mevcut. Ancak Girit oldukça büyük bir ada olduğundan, daha rahat ulaşım için araba kiralamanızı tavsiye ederiz. Bunun için günlük 30 Euro kadar bir bedeli gözden çıkarmanız lazım. Ayrıca Atina’dan buraya 30 Euro’ya kadar düşen fiyatlarla oldukça ekonomik uçabilirsiniz.

Girit Görülecek Yerler

Girit görülecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehir ve en iyi yerlerin başında Heraklion Arkeoloji Müzesi geliyor. En popüler yerlerden biri olan bu müze, aynı zamanda Yunanistan’ın en büyük ikinci müzesi olma özelliğine de sahip. Burada, Neolitik devirden Roma dönemlerine kadar uzanan oldukça geniş bir Girit medeniyeti koleksiyonu mevcut. Giriş ise sadece 6 Euro.
Yazımızın başında Girit’in, antik Minos medeniyetine ev sahipliği yaptığını söylemiştik. Girit’te gidebileceğiniz ilgi çekici başka bir yer, bu antik medeniyetin başkentliğini yapmış Knossos. Burası Yunanistan’ın en eski kalıntılarından birisi ve oldukça iyi korunmuş. Yunan efsanelerinde geçen Minotor’un da evi kabul edilen Knossos’u görmek ve tarihini anlamak için epey bir saat harcamanız lazım; ancak buna değeceğini garanti ederiz.

Girit’te ayrıca, adanın en büyük ikinci şehri ve aynı zamanda en popüler turist yerlerinden biri olan Chania Kasabasını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Birçok harika tarihi noktanın yanı sıra liman boyunca kafeleri ve Eski Belediye Pazarında alışveriş imkanı ile Chania’nın oldukça hoşunuza gideceğinden eminiz. Çünkü Yunanistan'da en iyi yerler Girit'te.
Burası dışında yerel şarapları ve peynirleri tatmak isterseniz, antik Aptera’ya günübirlik bir gezi düzenleyebilirsiniz. Şarap ve peynir haricinde antik kasabayı gezebilir ve yeraltı rezervuarlarını keşfedebilirsiniz. Yunan mitolojisi ilginizi çekiyorsa, Zeus’un doğduğu yer sayılan Lassithi Ovası’nı görmenizi tavsiye ederiz. Burası ayrıca gününüzü ekonomik şekilde geçirmenin iyi bir yolu.

Girit Gezilecek Yerler

Girit gezilecek yerler konusunda sizi şaşırtacak bir şehir. Girit'te yapılacak en iyi aktivitelerden biri de, Samaria Gorge boyunca yürüyüp Libya Denizi’ne çıkmanız. Burada harika manzaralar ve muhteşem güzellikte bir plaj sizleri beklemekte. Ancak dikkatli olun; yürüyüş 5-6 saat sürebilmekte ve yaz ortasında sıcaktan dolayı zorlu olabilir.
Burası dışında, Girit’in kuzeybatı tarafında yer alan ve 11 km uzunluğundaki şahane plajı ve inşa edilmiş en büyük Venedik kalesi ile ünlü olan Rethymnon’u ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Bunun yanında, Lasithi’nin en gözde yerlerinden biri olan ve 2000 metrekareden fazla yer kaplayan bir mağara ağı olan Dikteon Mağarasını görmenizi de öneririz. Antik Yunan mitolojisi ile çevrili bu mağara, bir zamanlar tarikatların ayin yeri olma özelliğine de sahip. Ayrıca birçok dikit ve sarkıt oluşumu da mevcut.
Girit’te yapmanızı tavsiye ettiğimiz bir aktivite de, Antik Yunan mitolojisi ile ilgili gösterilerin yapıldığı ve ada yerlilerinin oldukça rağbet ettiği bir müzik ve dans festivali olan Yakinthia Festivaline katılmanız. Bu aktivite haricinde, adanın güney yakasında yer olan ve beyaz kumlarla kaplı, temiz bir plaja sahip olan, kalabalıktan uzaklaşıp biraz kafa dinleyebileceğiniz Loutro kasabasını gezmenizi, antik Vastello del Molo kalesinin kalıntılarını görmenizi ve harika ve taptaze deniz mahsulleri yiyebileceğiniz, ada yerlileri tarafından da tavsiye edilen Waves on the Rock adlı küçük restoranda yemek yemenizi tavsiye ederiz.
Umarız Girit en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder