19 Temmuz 2017 Çarşamba

Frankfurt en iyi yerler

Frankfurt Avrupa’nın bankacılık ve iş merkezi ve zengin bir mutfağa sahip. Belki Berlin ve Münih’in cazibesini taşımasa da, Frankfurt yine de kültürü ve tarihi ile görülmesi gereken yerler arasında. Bu yazımızda Frankfurt gezilecek yerler yerlerini yazdık.
Şehirde birçok hostelin fiyatı, 10 kişilik yurt odaları için gecelik 25 Euro civarında. Tek kişilik oda istiyorsanız fiyat, 75 Euro’ya kadar çıkıyor. En ucuz otel ise 50 Euro’dan başlamakta. Ulaşım için ise geniş ulaşım ağının yanı sıra bisiklet de kullanmanızı öneririz. Bisiklet kiralama fiyatları günlük 10 Euro’dan başlamakta. Metrosu U-Bahn ise günlük bilet alırsanız 7 Euro tutmakta.

Frankfurt en iyi müzeler

Müzeleri turlamak hoşunuza gidiyorsa Frankfurt’u seveceksiniz. Gidebileceğiniz en iyi müzelerin başında; şehirdeki Yahudilerin geçmişi hakkında bilgi veren ve öldürülen Frankfurtlu Yahudi vatandaşların isimlerinin listesinin olduğu bir Soykırım Anıt Duvarı bulunan Musem Jungasse’yi görmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca yeni ve eski sanat eserlerinin sergilendiği ve 10.000’nin üzerinde esere sahip olan, genelde Almanya ve Rönesans çalışmalarının bulunduğu Stadel Museum’a da gidebilirsiniz.

Frankfurt en iyi yerler

Eğer bilim ilginizi çekiyorsa, 2. Dünya Savaşından kalma eski bir sığınağın içine kurulmuş olan, etkileşimli sergilerin ve bulmacaların yer aldığı EXPLORA Bilim Merkezine gitmenizi öneririz. Burada elektronik bisikletler ve elektrikli arabalar için bir şarj istasyonu bile var. Ziyaretinizi Ekim ayında planlıyorsanız, Frankfurt Kitap Fuarına mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz. Bir hafta süren etkinlik, yalnızca son iki gününde halka açık. Biraz şehir manzarası izlemek isterseniz. Demir Köprü olarak da bilinen, Sachsenhausen yolu üzerindeki Eiserner Steg’e gidebilirsiniz. Nehir kıyısında vakit geçirmek isterseniz, şehrin en iyi barlarının ve publarının bulunduğu Sachsenhausen’a gitmenizi öneririz. Barlardan sonra nehir boyunca yürüyüş yapabilir ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Frankfurt’un en iyi yeri, kökeni 14. Yüzyıla kadar uzanan, Kutsal Roma İmparatorluğu’nun hükümdarlarının taç giydiği the Dom (ana katedral). Buradaki mimariyi çok ilgi çekici bulacağınıza eminiz. Üstelik giriş ücretsiz. Parklardan ve bahçelerden hoşlanıyorsanız, Frankfurt’un Botanik Bahçeleri olan ve dünya çapında onlarca farklı bitki ve kuş türünü bulabileceğiniz Palmergarten’i ziyaret edebilirsiniz. Frankfurt en iyi yerler arasına tarih ve mimari yerleri ekledil; 14. ve 15. Yüzyıldan kalma bir çok bina ve kilise içeren, binaların çoğunun 2. Dünya Savaşında yıkıldığı ve sonradan tekrar inşa edildiği Römerberg’e gidebilirsiniz. Burası aynı zamanda Frankfurt’un şehir merkezi. Meydanda ve etrafta bir çok kafe ve mağaza bulunmakta.

Frankfurt gezilecek yerler

Frankfurt aynı zamanda Almanya’daki en büyük şehir ormanını da içinde barındırmakta. Doğayı keşfetmek ve kafa dinlemek için yaklaşık 48 kilometre kare büyüklüğündeki Frankfurt Şehir Ormanını mutlaka görün. Frankfurt’un en tarihi alanı olarak ise, savaştan sağ kalan birçok Ortaçağ tarzı ev bulunduran Bornheim’i görmenizi tavsiye ederiz. Burada, şehrin 2. Dünya Savaşı öncesinde nasıl göründüğü konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
Frankfurt gezilecek yerler yazımızda son olarak bahsedeceğimiz; Frankurt’un biraz dışında bulunan komşu bir şehir olan Offenbach’ı ziyaret edebilirsiniz. Küçük bir yer olmasına rağmen içinde birçok dükkan, bir bitpazarı, çiftçi pazarı ve barok tarzda inşa edilmiş bir kale var. Gezilip görülmeye değer bir yer olan Offenbach’ı da seyahat planınıza dahil edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder