30 Temmuz 2017 Pazar

Veliko Tarnovo (Tırnova) En İyi Yerler

Veliko Tarnovo (Tırnova) ve Bulgaristan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Bir zamanlar İkinci Bulgaristan İmparatorluğu’nun başkenti olan Veliko Tarnovo, zengin tarihi ve köklü gelenekleri ile, gezginlerin Bulgaristan’da seyahat ederken kullandıkları geçiş noktalarından biri. Sofyave Varna’ya göre oldukça sakin ve huzurlu olan bu şehir, yine de güzel kalesi, yürüyüş yolları, arnavut kaldırımları ile kaplı caddeleri ve sevimli manzaraları ile keşfedilmeye değer bir yer. Bu yazımızda Veliko Tarnovo’da gidilecek en iyi yerleri bulabilirsiniz. Veliko Tarnovo aynı zamanda dilimizde Tırnova olarak da bilinmektedir.
Veliko-Tarnovo-en-iyi-yerler

Veliko Tarnovo (Tırnova) Gezi Maliyetleri

Şehirde hostel fiyatları, çok kişili odalarda en fazla 10 Euro. İki kişilik odalar ise 25 Euro civarında. Bizim tavsiye ettiğimiz hostel, ücretsiz kahvaltısı ve akşam yemeği ve kaleye olan yakınlığı ile Hostel Mostel. İki yıldızlı otel fiyatları ise ortalama 20 Euro’dan başlamakta. Sofya’dan buraya 11 Euro karşılığında otobüsle ulaşabilirsiniz. Şehir küçük olduğundan yürüyerek her yeri gezebilirsiniz; yine de otobüs kullanmak isterseniz bilet fiyatı 0,4 Euro.
Veliko-Görülecek-yerler

Veliko Tarnovo (Tırnova) Gezilecek Yerler

Veliko Tarnovo gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Veliko Tarnovo’da gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında, İkinci Bulgaristan İmparatorluğu’nun 200 seneden fazla süre boyunca esas kalesi olan, Ortaçağ’dan kalma Tsarevets Kalesi. Aynı zamanda Bulgaristan’ın da en popüler turistik yerlerinden biri olan kalede birbirinden değişik binaları, kiliseleri turlayarak neredeyse tüm gününüzü geçirebilirsiniz. Bu kaleye giderken, şehrin en eski bölgesi olan Gurko Caddesinden geçeceksiniz. Burada birçok eski bina ve ev bulabilir, manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Gurko Caddesinde ayrıca hosteller da var ve kalmak için uygun bir yer.
Veliko Tarnovo’da gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de, gezilecek bir sürü dükkanın ve el işi mağazasının olduğu Samovodska Charshia Caddesi. Bu caddede mimari de epey ilginizi çekecektir. Eğer sanata meraklı iseniz, Ulusal Aydınlanma Döneminden günümüze kadar farklı Bulgar sanatçılarının çalışmalarının sergilendiği hoş bir galeri olan Boris Denev Sanat Galerisini gezmeninizi tavsiye ederiz. Zemin katta daimi bir resim ve heykel koleksiyonu var ve giriş de 2 Euro gibi çok ucuz bir rakam.
Veliko

Veliko Tarnovo (Tırnova) Görülecek Yerler

Veliko Tarnovo görülecek yerler konusunda size birçok farklı alternatif sunmaktadır. Veliko Tarnovo’ya gelmişken, geleneksel biçimde döşenmiş bir tasarıma sahip küçük ve hoş bir kafe olan Shekerdzinitsa’ya gitmenizi tavsiye ederiz. Atmosfer oldukça ilginç ve yaptıkları Türk kahvesi, hakkını veriyor.
Şehirde yapabileceğiniz diğer aktivitelerden biri de yürüyüşe çıkmanız. Turist danışmadan yürüyüş için uygun yerler hakkında bilgi alabilirsiniz. Rehber eşliğinde turlara da katılabilirsiniz. Sveta Gora tepesi, sizi fazla zorlamayacak ve başlamak için tavsiye ettiğimiz bir yer.
Yürüyüş haricinde, günübirlik gidebileceğiniz, bir tepede kurulmuş olan ve güzel şehir manzaraları izleyebileceğiniz Arbanasi köyüne gitmenizi; Ortaçağdan bu yana faal olan ve içinde çok değişik ve eski resimler bulabileceğiniz Sv. Petar ve Pavel Kilisesi’ni görmenizi; Başkalaşım Kilisesi olarak da bilinen ve şehrin yaklaşık 20 km uzağında bulunan Preobrazhenski Manastrı’nı ziyaret etmenizi ve yine şehrin dışında bulunan, birçok ahşap işi ve antik eşya satan dükkanlar bulabileceğiniz Tryavna köyüne uğramanızı tavsiye ederiz.
Veliko-gezilecek-yerler
Umarız Veliko Tarnovo (Tırnova) en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder