28 Temmuz 2017 Cuma

Ios En İyi Yerler

Ios ve Yunanistan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazılarımızı buradan okuyabilirsiniz. Kiklad Adaları’nda bulunan İos, tüm Yunan adaları içinde en çılgın ve hareketli gece hayatına sahip yer. Sabahın yedisine-sekizine kadar devam eden partilerin gerçekleştiği bu adaya turistler, çoğunlukla gece hayatı için gelseler de, kalabalıktan uzaklaşıp kafa dinleyebileceğiniz sessiz mekanları da mevcut. Özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında oldukça kalabalık ve hareketli olan İos’ta gidebileceğiniz en iyi yerleri sizin için ios en iyi yerler yazımızda derledik.
ios-Gorulecek-Yerler

Ios Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları gecelik 11 Euro’nun biraz üzerinde ve iki kişilik odalar ortalama 35 Euro. Temmuz ve Ağustosta fiyatlar iki katına çıkmakta. Merkezdeki Franceso ve Far Out Beach Resort kalabileceğiniz en iyi yerler. Otel fiyatları ise gecelik 30 Euro civarından başlamakta. Otobüs ağı yalnızca yazları çalışmakta. Bilet fiyatı 2 Euro ve adanın anayolu üzerinde gitmekte. Otobüsler yalnızca akşam yediye kadar çalıştığından taksi kullanmayı veya ortalama 20-25 Euro’ya ATV kiralamayı düşünebilirsiniz.

Ios Gezilecek Yerler

Ios gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. İos’ta harika birçok plaj mevcut. Gidilebilecek en iyi plajlar içinde, adanın en popüler sahillerinden biri olan ve kilometrelerce uzanan Mylopotas Plajına gitmenizi tavsiye ederiz. Akşamdan kalma iseniz buraya sabahtan uğrayıp kendinize gelebilirsiniz. Plaj epey kalabalık; ancak öğleden önce fazla insan uğramıyor. Böylece erkenden gelip en iyi yerleri kapabilirsiniz.
Eğer sakinlik arıyorsanız, adanın güney kesiminde bulunan ve fazla kimselerin bilmediği Maganari Plajına gitmenizi tavsiye ederiz.  İos’ta ayrıca küçük, fakat oldukça bilgilendirici olan Arkeoloji Müzesi’ni de ziyaret etmenizi öneririz. Genelde kapalı olduğu için gitmeden önce bilgi almanız iyi olacaktır. Giriş sadece 4 Euro. Yine tarihle ilgileniyorsanız, 14. Yüzyılın sonunda inşa edilen Paleokastro adlı Bizans kalesini görebilirsiniz. Bu kalenin yıkıntılarında bakılacak fazla bir şey olmasa da harika manzara, bunu telafi edecektir.
Adada ayrıca, Kikladik döneme kadar geriye giden harika korunmuş bir mimarinin örneklerini görebileceğiniz; taştan, metalden ve kemikten yapılmış kap kacak ve aletlerden oluşan bir koleksiyona sahip Skarkos arkeolojik sahasını da görmenizi tavsiye ederiz.
ios-Gezilecek-Yerler

Ios Görülecek Yerler

İos en iyi yerlerden birisi de; Odesa ve İlyada destanlarını yazdığı söylenen ozan Homeros’un mezarı. Mezar kasabadan uzakta ve gitmek için bir ATV kiralamanız lazım. Yaklaşık 30 dakika süren yolculuk sonunda mezarı ve bunu çevreleyen tepelerin harika manzarasını görebilirsiniz.
Yemek yemek içinse limana gitmenizi tavsiye ederiz. Burası adanın kalanından daha ucuz ve deniz manzarası eşliğinde birbirinden lezzetli deniz mahsullerini yemek ayrı bir keyif. Adada ayrıca scuba diving, muz kiralama ve ada etrafında tekne turu öneririz. Bu aktivitelerin çoğu Mylopotas Plajından başlamaktadır.
Alışveriş seviyorsanız; adanın muadilleri Santorini ve Mykonos’a kıyasla çok daha ucuza kıyafet ve hediyelik eşya bulabileceğiniz ada merkezi Chora’ya gitmenizi tavsiye ederiz. Burası ayrıca oldukça renkli bir gece hayatına sahip. Kasabanın nüfusu oldukça az olsa da (1500 kişinin biraz üzeri), geceleri birçok insan merkezinde toplanıp eğlenmekte.
Son olarak İos, yazının başında da belirttiğimiz gibi tam bir parti şehri. Mekanlar genelde gece 12 civarı dolmakta ve eğlence sabahlara kadar devam etmekte. Buraya geliyorsanız, oldukça hareketli dakikalara ve kafası güzel turistlere hazır olun.
ios-En-iyi-Yerler
Umarız Ios en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder