24 Temmuz 2017 Pazartesi

Sparta En İyi Yerler

Sparta ve Yunanistan gezisi yapacaklar için gezilecek görülecek en iyi yerler burada paylaşılmaktadır. Antik Yunan’ın rakibi olan ve “300” filmi ile daha da ünlü hale gelen Sparta şehri, korkusuz savaşçıları ile bilinmekte. Şehrin oldukça zengin bir tarihi ve keşfedilmeyi bekleyen yıkıntıları bulunmakta. Her ne kadar birçok turist tarafından atlansa da Sparta, Yunan tarihini aşırı turist kalabalıkları olmadan gözlemlemek için harika bir yer. Bu yazımızda Sparta en iyi yerlerini bulabilirsiniz.

Sparta Gezi Maliyetleri

Sparta’da hostel bulunmamakta. Alternatif olarak Airbnb veya Couchsurf kullanmanızı tavsiye ederiz. 2 yıldızlı oteller ise gecelik yaklaşık 40 Euro’dan başlamakta. Şehir oldukça küçük olduğundan yürüyerek hemen her yere gidebilirsiniz; ancak kalacaksanız otobüs kullanmak iyi bir fikir olabilir. Tren her yere gitmediğinden, diğer alanları keşfetmek isterseniz araba kiralamanızı tavsiye ederiz.

Sparta Gezilecek Yerler

Sparta en iyi yerlerin başında Sparti Lakonia Arkeolojik Sahası geliyor. Sparta, tarihi önem bakımından çok ciddi bir yere sahip ve yunan tarihi ile ilgilenen herkes için bu arkeolojik saha, inanılmaz bir yer. Burada birçok antik kalıntı ve tarihi eserlerle dolu bir arkeoloji müzesi bulabilirsiniz. Giriş de 2 Euro çok cüzi bir rakam.
Sparta’da görmenizi tavsiye ettiğimiz gezilecek yerler arasında bulunan ülkenin en ünlü krallarından biri olan Kral Leonidas’ın heykeli. Futbol stadyumunun önünde bulunan bu heykel, Sparta’nın kaybolmaya yüz tutmuş kalıntılarına bir saygı duruşu niteliğinde. Heykelin kuzeyinde akropolis tepesi bulunmakta. Burada M.Ö. 2. Yüzyıldan kalma bir tiyatronun kalıntılarını bulabilirsiniz. Antik Yunanistan’ın en büyük tiyatrolarından biri olan bu tiyatronun parçalarının çoğu yağmalanmış ve sonrasında inşaat projelerinde kullanılmış.


Sparta Görülecek Yerler

Sparta en iyi yerlerden başka biri de, Spartalılar için çok önemli bir tanrıça olan Artemis onuruna inşa edilmiş olan Artemis Orthia Tapınağı. Bu müzede Artemis’in mitolojideki rolü hakkında birçok bilgi ve ilginç ayin uygulamaları bulabilirsiniz. Ayrıca bu tür ayinler esnasında giyilen maskeler de bulunmakta. Müzeler ilginizi çekiyorsa, Atina’daki Ulusal Sanat Galerisinden parçalar içeren küçük bir resim koleksiyonuna sahip John Coumantarios Sanat Galerisini ziyaret edebilirsiniz.
Ayrıca zeytinin ve zeytinyağının Yunan hayatındaki öneminin sergilendiği oldukça ilginç bir yer olan Yunan Zeytin ve Zeytinyağı Müzesini gezebilirsiniz. Yazının başında da dediğimiz gibi Sparta, arkeolojik birçok sahaya sahip. Bizans kilisesi ve kalesini görmenin yanında yürüyüş de yapabileceğiniz Mystras kalıntılarını görmenizi mutlaka tavsiye ederiz.
Buranın haricinde Sparta gezisinde görülecek yerler arasında akropolise giden yolda bulunan bir Bizans Kilisesi olan Kurtarıcı İsa Kilisesi’nin kalıntılarını da ziyaret edebilirsiniz. Şehrin dışında da görülecek yerler var. Bizim tavsiye ettiklerimiz, şehrin birkaç kilometre ötesinde bulunan ve Truvalı Helen’in kocası Kral Menelaus onuruna M.Ö. 5. Yüzyılda inşa edilmiş bir tapınak olan Manelaion’u ziyaret edebilirsiniz. Görülecek fazla bir şey olmasa da ekstra zamanınız varsa denenebilir.
Buranın dışında günübirlik gidebileceğiniz, 5 km’lik etkileyici bir mağara ağından ve bir yeraltı gölünden oluşan Diros Mağaralarını da görmenizi tavsiye ederiz. Giriş 15 Euro ve tur yalnızca Yunanca düzenleniyor. Son olarak, Sparta’da yemek yiyebileceğiniz en iyi yerler olarak Elysse ve Diethnes adlı restoranları denemenizi öneririz.
Umarız Sparta en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder