9 Temmuz 2017 Pazar

Sevilla gezilecek yerler

Sevilla, güney İspanya’nın sanat, kültür ve finans başkenti. Şehir mimari ve tarih tutkunlarının mutlaka görmesi gereken bir nokta ve hareketli bir gece hayatı da sunuyor. Ayrıca öğrencilerin de bolca bulunduğu bir yer. Kiliseleri, mimarisi, tarihi ve Flamenko dansları ile Sevilla, İspanya gezinize kesinlikle eklemeniz gereken bir durak. İşte Sevilla gezilecek yerler,  en eğlenceli aktiviteler.

Sevilla'da nerede kalınır

Sevilla’da otel fiyatları 40-70 Euro arasında değişmekte ve yazın fiyatlar biraz daha yüksek olmakta. Otellerin çoğu gezilecek yerlerin fazla uzağında değil, bu da tatilciler için ulaşım masrafından tasarruf etmek anlamına geliyor.

Sevilla'da gezilecek müzeler

Sevilla aynı zamanda bir müzeler şehri. Gidilebilecek en ilginç ve ilgi çekici müzeler arasında, güney İspanya kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan Flamenko müziği ve dansı hakkında bilgi edinebileceğiniz Flamenko Müzesi; İspanya’nın Yeni Dünya’yı kolonileştirmesi ile ilgili çok değerli belgeler ve parçalar içeren General Archives of the Indies (içeride Columbus’un günlüğünü ve Yeni Dünya’yı İspanya ile Portekiz arasında bölen Tordesillas Anlaşmasını mutlaka inceleyin) ve Gotik döneme kadar nadide eserler içeren şehrin güzel sanatlar müzesi olan Museo de Ballas Artes’i öneririz.
Sevilla'da Kaliteli bir yemek için en az 15 Euro’yu gözden çıkarmalısınız. Ulaşımı ise Bonobus biletlerinden alıp ucuza getirebilirsiniz. Hava güzelse bisiklet kiralamanızı da tavsiye ederiz. Sevilla’da turizmin merkezi, 1500 yılında inşa edilmiş olan Case de Pilatos. Burada 16. ve 19. Yüzyıl sanat eserlerini ve Yunan mitolojisinden heykelleri bulabilirsiniz. Ödeyeceğiniz giriş parası, ne kadar gezmek istediğinizle orantılı olarak farklılık gösteriyor. Sevilla tarihini öğrenmek ilginizi çekiyorsa, Plaza de Espana’ya gidin. Buradaki eserler, size İspanya’nın değişik bölgelerini resmetmekte. Mimariye ilgi duyuyorsanız Sevilla Katedrali’ni mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Burası aynı zamanda Christopher Columbus’un mezarını barındırıyor. Çan kulesine çıkıp şehrin kartpostal gibi bir manzarasını da izleyebilirsiniz.
Sevilla gezilecek yerler arasında aynı zamanda sanat eseri değerinde bir çok kilise de içermekte. Bu kiliseler arasında Sevilla Katedrali dışında ziyaret edebilecekleriniz; ilginç bir mimariye sahip olan 14. Yüzyıldan kalma Iglesia de San Isidoro ve 15. Yüzyılda manastır olarak kurulan ve şu anda modern sanatlar ve seramik sanatlarından bir koleksiyon içeren El Monasteior la Cartuja. Buraları ziyaret ettikten sonra eski Katedral etrafındaki tarihi Yahudi Mahallesine gidebilir ve labirent gibi olan dolambaçlı sokaklarında kaybolabilirsiniz. Gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka biri de Avrupa’nın en eski kraliyet meskeni olan ve halen kullanılmakta olan Alcazar. Burası Fas mimarisinin nadide örneklerinden biri ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almakta. Sevilla gezilecek yerler listemizde son olaraksa şehrin kalabalığından biraz olsun kaçmak isteyenler için, bahçelerle avlularla ve heykellerle dolu Parque de Maria Luisa’ya gitmenizi tavsiye ederiz.
Tatil planını yapmadan önce İspanya'daki yerler kategorisindeki diğer yerleri incelemeyi unutmayın !
http://www.eniyiyerler.com/yerler/ispanya/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder