4 Temmuz 2017 Salı

Berlin gezilecek yerler

Almanya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Berlin, çok zengin bir tarihe sahip ve son zamanlarda Avrupa’nın en popüler seyahat şehri haline geldi. Sanatçıların, öğrencilerin ve yazarların yeni meskeni olan bu şehir, tarihin ve sanatın en seçkin örneklerini içinde barındırıyor. Berlin sanatın ve tarihin yanında gece hayatı ile de ön plana çıkıyor. Çok renkli ve hareketli olan Berlin gezilecek yerler yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Berlin gezilecek yerler

Berlin’de hostel fiyatları ortalama 15 Euro ve tek kişilik odaların fiyatları 50 Euro civarından başlamakta. 40 Euro’dan başlayan fiyatlarla da otel bulabilmek mümkün. Daha kaliteli yerler ise 70 Euro civarında. Şehrin ulaşım ağı oldukça gelişmiş ve U-Bahn adı verilen metrosu ile hemen hemen her yere gidebiliyorsunuz. Fazlaca seyahat edeceğinizden günlük bilet almanızı tavsiye ederiz (7 Euro). Berlin gezilecek  yerlerin başında  olan, şehrin en ünlü meydanı olan ve 368 metrelik televizyon kulesinin bulunduğu Alexanderplatz’a gitmenizi tavsiye ederiz. Kuleye çıkıp şehir manzarasını izleyebilirsiniz. Buranın yakınında, şehrin en bilinen simgelerinden biri olan Brandenburg Kapısı var. Berlin’in ikiye bölündüğü dönemlerde Kapı, Berlin Duvarı’nın arkasındaki tarafsız bölgede bulunuyordu. Duvar’ın yıkılmasından sonra meşhur hale geldi. 18. Yüzyıl sonlarına doğru inşa edilen Kapı, Pariser Platz’ın en önemli parçası konumunda. Berlin gezilecek  yerlerin  bir diğeri de, Soğuk Savaş döneminde Doğu ve Batı Berlin arasındaki geçiş noktası olan Checkpoint Charlie. Musem Haus am Checkpoint Charlie’de, Berlin Duvarı’nın tarihi ve Batı tarafına kaçma girişiminde bulunanların sergisi mevcut. Şehrin ünlü başka bir simgesi de, Alman Parlamentosunun bulunduğu tarihi Reichstag. Yeni kubbesi ile Berlin’de en çok ziyaretçi çeken yerlerden biri olan Reichstag, 19. Yüzyıldan bu yana Almanya’nın hikayesini yansıtan ve kaçırılmaması gereken bir yer. Reichstag’dan sonra; 1920’lerde Avrupa’nın en kalabalık meydanı olan, ancak 2. Dünya Savaşında yıkılan ve Berlin Duvarı ile bölünen Potsdamer Platz’a gitmenizi tavsiye ederiz. Meydan artık Berlin’in en görülmeye değer yerlerinden biri ve ofisler, oteller, alışveriş merkezleri ve muazzam büyüklükteki Sony Center ile eğlenceli ve dolu dolu geçirilecek bir zaman sunuyor.
Berlin aynı zamanda Almanya’nın en eski ve Avrupa’nın en popüler hayvanat bahçesine de ev sahipliği yapıyor. Bilinen hayvanların yanı sıra nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan türlerin de sergilendiği Zoologischer Garten and Aquarium, 14.000’i aşkın türü içinde barındırmakta. Çevre düzenlemesi oldukça sıra dışı ve akvaryumu epey etkileyici.

Berlin en iyi müzeler

Berlin, müze meraklılarının ağızlarının sularını akıtacak bir şehir. Gidebileceğiniz en iyi müzelerden biri olarak, tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar hemen her şeyin bulunduğu Deutsches Historisches Museum’a (Alman Tarih Müzesi) gitmenizi tavsiye ederiz. Burada saatlerinizi harcasanız bile yetmeyeceğini garanti ederiz. Başka bir müze olarak da, genelde Film Müzesi adı verilen ve Berlin’deki en ilginç müzelerden biri olan Deutsche Kinemathek’i öneririz. Her yıl Haziran ayında Berlin Yahudi Film Festivali burada düzenlenmekte ve bunun haricinde birçok farklı Alman filmleri, aktörleri ve aktrislerinin hikayesi de sergilenmekte. Nazi propaganda filmleri ile ilgili bir bölüm bile mevcut. Son olarak, eski Doğu Almanya’daki yaşamın nasıl olduğunu merak ediyorsanız, bu dönemki yemeklere, kıyafetlere, eğitime, eğlence ve müzik anlayışına odaklanan GDR Museum’u ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Berlin en iyi yerler

Şehirde , Hitler’in “Nihai Çözüm’ünün sonucu olarak 2. Dünya Savaşı esnasında ölen Yahudilerin anısına yapılan, 2711 adet dikdörtgen taştan oluşan Soykırım Anıtını görebilirsiniz. Taşların altında, farklı farklı ailelerin hayatına değinen oldukça dokunaklı bir müze var. Ziyaret ücretsiz ve biraz gözyaşı dökmeye hazır olun. Berlin aynı zamanda bir parklar şehri. Berlin en iyi yerler listemizde parklara da yer verdik; yılın her dönemi etkileyici olan ve özellikle içindeki Güller Bahçesinin nefes kesici güzellikte olduğu Britzer Garden’i ve Berlin’in doğusunda bulunan eski, terk edilmiş bir lunapark olan Treptower Park’ı tavsiye ederiz. Burada bir kaç birazı ve bit pazarının bulunduğu ufak bir ada var. Kano veya sandal kiralayıp nehirde turlamak da mümkün. Ayrıca şehrin güneyinde bulunan ve savaş esnasında havaalanı olarak kullanılan, şimdi ise o dönemle ilgili bir nevi açık hava müzesi görevi gören Tempelhof Park’a uğrayabilirsiniz. Berlin en iyi yerlerin başka bir tanesi de, 20. Yüzyılın başında inşa edilen ve şehrin simgelerinden bir tanesi olan Berlin Katedrali. Burada çimenlere uzanabilir, resim çekilebilir veya içerisini ziyaret
edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder