22 Temmuz 2017 Cumartesi

Atina En İyi Yerler

Atina ve Yunanistan gezisi yapacaklar için gezilecek görülecek en iyi yerler burada paylaşılmaktadır. Yunanistan’ın başkenti Atina, antik Yunan kalıntılarının ve eserlerinin en büyük koleksiyonlarından birine sahip ve Yunanistan’ı ziyaret eden turistlerin ana durağı. Muazzam tarihi ve doğa güzellikleri ile sizi kendine çekecek olan Yunanistan’da yapılacak onlarca aktivite ve gidilecek tonlarca yer var. Bu yazımızda Atina gezilecek yerler, Atina görülecek yerler, Atina en iyi yerleri bulabilirsiniz.
Atina en iyi yerler

Atina Gezi Maliyetleri

Hostel ve otel fiyatları oldukça Atina’da oldukça uygun. 10 Euro’ya hostel ve 25 Euro’ya otel bulabilirsiniz. Şehir oldukça gelişmiş bir toplu taşıma sistemine sahip. Tek gidişlik biletler 1,4 Euro
tutarken günlük sınırsız bilet 4,5 Euro.

Atina Görülecek Yerler

Müze meraklısı iseniz, Atina görülecek yerler yazımızdaki müzleri görmelisiniz. Gidebileceğiniz en iyi müzelerin başında; Yunan heykelciliği, taş işlemesi ve çömlekçiliği ile ilgili dünyanın en büyük koleksiyonlarından birine sahip olan Ulusal Arkeoloji Müzesi’ne gitmenizi tavsiye ederiz. Burada, Yunan tarihi hakkında birçok şey öğrenebilir ve hatta Antikythera Adasındaki gemi enkazında bulunan 2000 yıllık bilgisayarı görebilirsiniz. Gitmenizi tavsiye ettiğimiz başka bir müze de, geniş bir değerli taş, silah, kil ve taş vazo, çeşitli figürler ile Kanellopoulos ailesine ait başka eşyaların koleksiyonuna sahip olan, 19. Yüzyıl sonlarına doğru inşa edilmiş Kanellopoulos Müzesi. Atina gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin...

Atina En İyi Yerler

Atina’da görebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de, Antik Yunan’da şehrin koruyucusu Athena onuruna yapılmış, bir zamanlar şehrin dini merkezi olan ve tamamen mermerden oluşan Parthenon. Artık zaman ve tarih tarafından epeyce yıpranmış olan bu yapı, genelde sürekli inşaat halinde ve inşaat iskeleleri olmadan güzel bir fotoğraf yakalamak neredeyse imkansız.
Atina etrafındaki farklı küçük tapınaklar tarafından çevrelenmiş halde ve şehrin güzel manzaralarını yakalayabileceğiniz bir yer. Parthenon Akropolis’te bulunmakta ve Akropolis, burası dışında gezilecek birçok başka tapınak ve tiyatro içermekte.
Tarih meraklısı iseniz buraya mutlaka gelmelisiniz, Atina en iyi yerler den bir tanesi de, Akropolis etrafındaki alan olan ve antik Atina’nın idari binalarının kalıntılarını barındıran Agora. Burası Roma’daki Forum’un karşılığı ve o kadar çok antik kalıntı içeriyor ki, tamamını görmek için saatlerinizi harcamanız gerek. Atina en iyi yerler yazımızı okumaya devam edin...
Görmenizi tavsiye ettiğimiz başka bir yer de, akşamüstü gidip günbatımını izleyebileceğiniz ve oldukça iyi korunmuş olan Cape Sounion ve Poseidon Tapınağı. Restore edilmediğinden ve çok fazla turist içermediğinden mekanı rahatça dolaşabilirsiniz. Eğer bir egzersiz yapmak ve şehir manzarası izlemek istiyorsanız, 277 metrelik bir tepe olan Lycabettus’a çıkmanızı tavsiye ederiz. Buraya giden yol, Aristippou Caddesinin sonunda başlamakta.

Atina Gezilecek Yerler

Atina gezilecek yerler arasında olan yapımı tam 700 yıl süren ve muazzam büyüklükte olan Olimpian Zeus Tapınağı bulunmakta. Burada bazı Korint sütunlar hala ayakta. Oldukça etkileyici bir görüntü ile karşılaşacağınızı garanti ederiz. Tapınak dışında, akropolis tepesinin kuzey tarafında bulunan bir 19. Yüzyıl mahallesi olan Anafıotika’ya gidebilir ve yürüyüş yapıp muhteşem güzellikteki çiçekleri seyredebilirsiniz.
Atina görülecek yerlerden bir diğeri de; sabahın erken saatlerinde gelip balıkların boşaltılmasını izleyebileceğiniz ve harika meyve sebzeler bulabileceğiniz Agora-Atina Merkez Pazarı; bir zamanlar rüzgar gülü, pusula, su saati ve güneş saati olarak görev gören ve önemli bir tarihi eser olan Rüzgar Kulesi; Paskalya hafta sonuna denk gelirseniz, yüzlerce insanın ellerinde mumlar ile tepeden aşağı indiği ve harika bir görünüm sunan Paskalya Nöbeti; mağaraların, vadilerin ve su kaynaklarının bulunduğu muhteşem güzellikteki Parnitha Ulusal Parkı ve kendi yiyecek içeceğinizi getirip kafa dinleyebileceğiniz Kifıssias Parkı.
Umarız Atina en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder