10 Temmuz 2017 Pazartesi

Valencia gezilecek yerler

Romalılar tarafından kurulan ve Romalılardan, Berberilere, Araplara kadar birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmış olan Valencia, İspanya’nın Madrid ve Barcelona’dan sonra en kalabalık 3. şehri. Şehir geçmişle günümüzü birleştiriyor ve yapılacak birçok farklı aktivite sunuyor. Dolambaçlı eski sokakları, geniş balkonlu, kapılı ve pencereli klasik İspanyol tipi evleri ile Valencia, saf İspanyol kültürünü tadabileceğiniz bir yer. Bu yazımızda Valencia’da yapılacak aktiviteleri ve Valencia gezilecek yerler i bulabilirsiniz.

Valencia'da nerede kalınır

Şehirde hostel fiyatları 12 Euro civarında. Kalacak hostel olarak Red Nest Hostel’i tavsiye ederiz. Oteller çok lüks değil ve fiyatları 50-60 Euro arasında değişmekte.
Ulaşım için ise 24 saatlik turist kartını 13,50 Euro’ya alabilirsiniz. Havaalanına metro gidiyor ve otobüs de kullanabilirsiniz. Pedal çevirmek hoşunuza gidiyorsa, günlük ortalama 10 Euro’ya bisiklet de kiralayabilirsiniz.

Valencia'da ne yapılır

Gotik mimari ilginizi çekiyorsa gideceğiniz yer, Roma döneminden kalma küçük bir meydan olan Plaza de la Virgin. Burada plaza üzerinde yükselen Valencia Katedrali’ni görebilirsiniz. Gençlerin takıldığı yerlere gitmek ilginizi çekiyorsa, şehrin en sosyal ve havalı insanlarının gittiği Calle Caballero Valencia gezilecek yerler listenize alabilirsiniz.
Müze meraklılarının görmesi gereken yer ise Modern Sanatlar Müzesi. Fütürist görüntüsü, müzeyi şehrin en ilginç yerlerinden biri yapmakta. İçeride geniş bir koleksiyon sizleri beklemekte. Ayrıca Cuma geceleri ve Pazar günleri de giriş ücretsiz. Alışveriş yapmak ilginizi çekiyorsa şehir merkezine yakın eski bir ipek pazarı olan Peruse La Lonja’ya gidebilirsiniz. Doğal alanlar ilginizi çekiyorsa, şehrin biraz uzağında bulunan harika bir doğaya sahip Albufera ulusal parkına gidin. Buranın sakinleri, isterseniz sizi tekne turuna da çıkarabilirler. Gidebileceğiniz başka bir yeşil alan olarak Jardins Del Turia’yı öneririz. Burası heykeller, sokak sanatçıları ve gezinti yapan insanlarla dolup taşıyor. Tavsiyemiz bir bisiklet alıp burada gezinmeniz. Valencia’ya gelmişken yalnızca İspanya’nın değil, dünyanın da en ünlü mimarlarından biri olan Santiago Calavatra tarafından tasarlanmış olan modern ve çok havalı bir görüntüye sahip Calavatra Köprüsü’nü ziyaret edebilirsiniz. Buradan sonra, yine Calavatra tarafından tasarlanmış olan City of Arts and Sciences’a (Sanat ve Bilim Şehri) göz atmanızı tavsiye ederiz; buradaki fütürist mimari oldukça etkileyici ve içeride ziyaret edebileceğiniz bir müze ve 3 boyutlu sinema salonu mevcut. Valencia’da yılın farklı aylarında farklı festivaller düzenlenmekte; Mart ayında gelirseniz şehrin en büyük festivali olan Las Fallas’a katılabilirsiniz. Bu festivalde şehrin sakinleri dev kuklalar yapıp yakıyorlar. Kutlamalar günlerce sürüyor, bu yüzden sabahın ilk saatlerine kadar parti yapmaya hazır olun.
En büyük sürprizi ise sona sakladık: Ağustos ayının son Çarşamba gününde yapılan ve Valencia’dan Bunol şehrine akın eden 30.000 civarı insanın birbirleri ile çılgın bir domates savaşına girdiği La Tomatina. Başlarda arkadaşlar arasında yerel bir yemek kavgası olarak çıkan ve sonradan ünü tüm dünyaya yayılan bu festivalde kalabalık bir kitle, sabah Valencia’dan Bunol’a yürümeye başlıyor ve yiyip içip eğlenen kalabalık, Bunol’a vardığında duruyor. Saat 11 civarında karmaşa başlıyor; kamyonlarla domates dökülüyor ve yaklaşık bir saat kadar süren domates savaşı patlak veriyor. Savaş sonrasında ise şehir resmen bir domates suyu nehrine kapılmış hale geliyor. Parti bir kaç saat daha devam ettikten sonra kalabalığın geri dönmesi ile sona eriyor.
Son olaraksa Valencia gezilecek yerler olarak anlatacağımız şehrin limanı var , burada sık sık düzenlenen sürat teknesi yarışlarını izleyebilirsiniz. Plaj olarak güneyindeki Costa Blanca kadar fazla seçenek sunmasa da, Valencia’da güzel plajlar bulmak mümkün. Malvarosa uğrak bir mekan, ancak burada yemek yemek istiyorsanız kabarık bir hesaba hazır olun.
Tatil planını yapmadan önce İspanya'daki yerler kategorisindeki diğer yerleri incelemeyi unutmayın !
http://www.eniyiyerler.com/yerler/ispanya/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder