20 Temmuz 2017 Perşembe

Paris gezilecek yerler

Onlarca şairin, sanatçının, yazarın, gazetecinin ve bir sürü başka insanın aşkını ilan ettiği, aşık olunmaması neredeyse imkansız olan şehir Paris. Binlerce yıllık geçmişe sahip bu devasa şehrin tamamını görmek için bir ömür vermek gerek ve bu yazımızda tavsiye ettiğimiz yerler ve yapılacak aktiviteler, Paris’in sunduğu sınırsız imkanların yalnızca bir parçası. İşte Paris gezilecek yerler

Paris gezilecek yerler

Dediğimiz gibi, Paris’te yapılacak şeylerin sonu yok, ancak bir yerden başlamak lazım. Tahmin ediyoruz ki birçoğunuz öncelikle meşhur Eyfel Kulesi’ni görmek isteyecektir. 19. Yüzyılda inşa edilen bu mühendislik harikası kule, başlangıçta Parislilerin nefret ettiği bir obje olsa da yıllar geçtikçe benimsemiş olduğu bir yapı. 300 metre yüksekliğindeki bu kulenin en tepesinde 80 km ötesini görmek mümkün. Özellikle yazın girişte çok sıra olacağından erken davranmanızı tavsiye ederiz. Kulenin 3. ve en son katına çıkmak 17 Euro. Tavsiye ettiğimiz ikinci yer ise Fransız krallarının mekanı olan Versay Sarayı. Burası o kadar büyük ki gezmek bir tüm gününüzü alabilir; devasa bahçesini bile yürümek saatler sürmekte. Yazın bahçesindeki çeşmeler müzik eşliğinde dans etmekte. Sarayın ihtişamını gördüğünüzde Fransız İhtilalinin neden gerçekleştiğini anlayacaksınız. Mario Antoinette’in evini ziyaret etmeden dönmeyin.Paris gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin...

Paris gezilecek müzeler

Paris Louvre Müzesi

Paris tabi ki bir müzeler şehri ve aklınıza ilk gelecek olan müze de ünlü Louvre Müzesi. Milyonlarca eseri ile Louvre, dünyanın en büyük müzelerinden birisi. Burayı hakkını vererek gezmek iki gününüzü alacaktır.
Gelmişken tabi ki Mona Lisa’yı mutlaka görün. Louvre aslan payını alıyor olabilir, ancak Paris daha bir çok farklı müzeye de ev sahipliği yapmakta. Bizim tavsiye ettiğimiz en iyi müzeler; harika empresyonist çalışmaların sergilendiği Musee D’Orssay, Rodin Müzesi, Soykırım Müzesi, Musee D- Orangerie ve çok ilginç olan lağım müzesi. Bunun dışında kendi başınıza da onlarca müze bulabileceğinizden eminiz.

Paris gezilecek en iyi yerler

Paris’e gelmişken görmeden geçmemeniz gereken yerlerden birisi de Notre Dam Kilisesi. Yapımı neredeyse iki yüz yıl süren bu kilise, Gotik eserlerin harika bir örneği. Kuzey kulesinden tırmanıp taş işçiliğine hayran kalabilir ve korkuluklar üzerinden Paris’e bakan fantastik kuşlar ve yaratıklar topluluğu olan Gallery of Chimeras’ı yakından görebilirsiniz. Dış cephe son yıllarda temizlenmiş olsa da kilisenin içi, Gotik yapısını halen korumakta. Notre Dame’dan çıktıktan sonra buranın yakınındaki tarihi bir alan olan Latin Mahallesine gidebilir ve dolambaçlı sokaklarında gezip kafelerine oturabilirsiniz. Burası ayrıca hareketli bir gece hayatına ev sahipliği yapmakta ve özellikle öğrenciler arasında popüler bir yer. Latin Mahallesine gelmişken mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz bir yer ise, başlangıçta kilise olarak inşa edilen, ancak sonrasında Marie Curie, Victor Hugo, Jean-Jacques Rousseau ve Voltaire gibi Fransa’nın kahramanlarının anıt mezarları haline gelen Pantheon. Paris fotoğraflarından tanıyacağınız başka bir yer de Arc De Triomphe (Zafer Takı). Bu anıt Charles de Gaulle Meydanı’nın tam ortasında bulunmakta ve Paris’in simgelerinden biri. 284 basamaklı merdivenini çıkıp şehrin tarihi hakkında bilgi alabilir ve Paris manzarası seyredebilirsiniz. Buranın hemen dibinde ise Paris’in ihtişamını ve prestijini yansıtan, onlarca lüks kafe ve mağaza ile dolu Champs Elysees var. Bu cadde her zaman kalabalık ve daima pahalı ve paranıza kıymaya hazırsanız, size keşfedilecek birçok mekan sunmakta.
Her yılın 14 Temmuzunda, Fransız İhtilali esnasında meydana gelen ünlü Bastille Hapishanesi Baskının yıl dönümü çeşitli renkli aktivitelerle kutlanmakta. 14 Temmuz Fransa’nın bağımsızlık günü ve devasa bir geçide ve havai fişek gösterisine ev sahipliği yapmakta. Gezinizi bu tarihe getirirseniz muazzam bir şölene hazır olun. Yine Temmuz ayında dev gibi bir açık hava sineması organizasyonu olan Cinema en Plein Air düzenlenmekte. Şarabınızı alabilir ve dev ekranda açık hava sinemasının keyfini çıkarabilirsiniz. Şehirde görebileceğiniz en iyi yerler arasında, Paris’in halka açık en büyük parkı olan Jardin Du Luxemburg var. Parkta dört bir tarafa yayılmış yüzlerce heykel, anıt ve çeşme bulunmakta. Burada piknik yapmanızı mutlaka tavsiye ederiz.
Yazının bazı yerlerinde dediğimiz gibi, Paris’i gerçek anlamda gezip görmek için bir ömür vermeniz gerekli. Son olarak bizim tavsiye ettiğimiz yer, şehrin altında inşa edilmiş olan ve İkinci Dünya Savaşı esnasında Fransız direnişçilerin kullandığı, 90’larda ise çılgın partilerin düzenlendiği labirent gibi tünellerden oluşan Paris Yeraltı Mezarları. Biraz korkutucu bir görüntüsü olsa da birçok turistin es geçtiği bu mekanı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Yazımızda tüm detayları aktardık ancak tatil planını yapmadan önce Fransa' daki diğer gezilecek yerler yazılarımıza mutlaka göz atınız.
http://www.eniyiyerler.com/yerler/fransa/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder