22 Temmuz 2017 Cumartesi

Milano En İyi Yerler

Milano ve İtalya gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazılarımızı okuyabilirsiniz. Avrupa’nın en büyük beşinci kenti olan Milano, dünyanın tasarım ve moda başkenti olarak tanınmakta. Aynı zamanda futbol ile de oldukça içli dışlı olan şehir, dünyanın en büyük kulüplerinden A.C. Milan ve Inter Milan’ın da bulunduğu yer. Milano oldukça pahalı bir şehir ve buraya gideceksiniz, tatile ayırdığınız ortalama bütçeden daha fazlasını ayırmanızı tavsiye ederiz. Milano gezilecek yerler, Milano en iyi yerler, Milano görülmesi gereken yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Milano Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları, 4-6 kişilik odalar için 30-35 Euro civarında ve iki kişilik odalarda fiyat, 80 Euro’ya kadar çıkıyor. Hotel fiyatları ise sezon dışında 45 Euro’dan başlarken yüksek sezonda bu fiyat iki katına kadar artmakta. Yeme içme ise, yazının başında belirttiğimiz gibi epey pahalı. Yemeğinizin yanına içki de eklerseniz 70 Euro’nun üstüne bir meblağ ödemeye hazırlıklı olun. Milano’nun ulaşım ağı oldukça gelişmiş. Tek binişlik bilet 1,5 Euro iken günlük sınırsız bilet 4,5 Euro.

Milano En İyi Yerler

Milano en iyi yerler konusunda oldukça zengin ve başarılı bir şehir. Bunların başında, şehrin simgesi olan muazzam büyüklükteki Duomo var. Piazza del Duomo’da bulunan bu görkemli Gotik katedral 3500’den fazla heykel, 135 kule ve 5 bronz kapı içermekte. Binanın görkemine ve boyutlarına bakınca inşasının neden 500 sene sürdüğünü anlayabilirsiniz. Katedralin tepesine çıkıp şehrin harika manzarasını izleyebilirsiniz. Açık bir havada Alp Dağlarını dahi görmeniz mümkün. Yine şehrin simgelerinden Madoninna da Duomo’nun tepesinde yer alıyor.

Duomo sonrasında, 15. Yüzyılda İtalyan soylusu Francesco Sforza tarafından inşa ettirilen ve şu anda birçok küçük müze ve muazzam bir tarihi eşya koleksiyonu barındıran Sforsezco Kalesi’ne gitmenizi tavsiye ederiz. Koleksiyonlar içinde Rönesans döneminden Michalengelo’nun tamamlayamadığı son çalışması, heykel galerisinden Müzik Enstrümanları ve Antik Eserler Müzesine kadar her şeyi bulabilirsiniz. Sunduğu bunca görselliğe karşılık giriş ücret, 5 Euro gibi oldukça cüzi bir miktar.
Milano en iyi yerler yazımızı okumaya devam edin...
Alışveriş delisi iseniz ve para harcamaya hazırsanız, Milano en iyi yerler listenize alışveriş merkezlerini de eklemelisiniz. Alıveriş yapmak için Galleria Vittorio Emanuele 11’e gitmenizi tavsiye ederiz. Burası, yapımı on yıldan fazla süren epey ihtişamlı bir alışveriş kompleksi ve içinde Prada ve Gucci gibi moda devlerinin mağazaları bulunmakta.
Milano yalnızca moda devlerini değil, bit pazarlarını da içinde barındırmakta. Bunların arasında Milano görülmesi gereken yerler olarak, şehrin en popüler pazarı olan Fiera di Senigallia’yı öneririz. Fiera di Senigallia’da eski tarz ürünlerden disko ekipmanlarına ve çizgi romanlara kadar aradığınız ne varsa bulmak mümkün. Az ilerisindeki Papiniano’da ise ayakkabı ve ev eşyaları satılmakta. Antik eşyalar ilginizi çekiyorsa uğramanız gereken durak Antiquariato sul Naviglio.

Milano Görülecek Yerler

Milano görülecek yerler konusunda birbirinden etkili lokasyonlara sahip. Ayrıca Leonardo da Vinci’nin başyapıtı olan Son Akşam Yemeği adlı tablo bulunmakta. Günümüze kadar korunarak gelen bu eseri göreceğiniz yer ise Santa Maria della Grazie Kilisesi. Da Vinci’nin üzerinde yoğun bir çalışma yaptığı, ancak sonrasında yok edilen tamamlanmamış eserine saygı mahiyetinde yapılan Leonardo’nun Atı adlı heykeli de Piazella Dello Sporto’da bulabilirsiniz. Bu heykel A.C. Milan’ın ve Inter Milan’ın stadı olan San Siro’da bulunmakta (Fırsatınız olursa burada bir futbol maçı mutlaka izleyin!).

Milano aynı zamanda bir fuarlar kenti. Şehirde yıl boyunca bilgisayarlardan çikolata ve şaraba kadar birçok farklı alanda fuar düzenlenmekte. Yapacağınız ufak bir araştırma ile bu fuarları da seyahat programınıza dahil edebilirsiniz.

Milano Gezilecek Yerler

Milano gezilecek yerlerin bir diğeri de; Sforzesco Kalesi, Civico Acquario, Triennaler di Milano, Torre Branca ve birçok sıra dışı mekana ev sahipliği yapan Parco Semipone. Gusatalla’nın Bahçeleri olarak da bilinen, şehirdeki en eski park olan, Duomo ve University District’teki Giardini della Guastalla; şehrin ortasında adeta bir orman gibi yükselen, içinde yapay gölü İdroscalo’yu görmenizi tavsiye ettiğimiz, kendini adeta İtalya’nın bir sahilindeymiş gibi hissedeceğiniz Idrascalo Park ve kafelere, dükkanlara ve Barok tarzı saraylara ev sahipliği yapan ve Santa Maria delle Grazie Kilisesinin bulunduğu Corso Magenta var.

Umarız Milano en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder