22 Temmuz 2017 Cumartesi

Oxford Gezilecek Yerler

Oxford ve İngiltere gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Oxford ilgi çekici bir öğrenci şehri ve dünyanın en eski ve prestijli üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi’ne ev sahipliği yapmakta. Şehir çok güzel bir mimariye sahip ve tarih ile ilgilenenler için de ilgi çekici bir merkez. Londra’ya yakın olması da günübirlik seyahatler için Oxford’u ideal yapmakta. Üniversite şehri olması sebebiyle de birçok hesaplı seçenek sunmakta. İşte Oxford gezilecek yerler...

Oxford Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları ortalama 17-18 Pound ve haftalık konaklamalarda indirim fırsatı mevcut. Tek kişilik oda istiyorsanız 70 Pound gibi bir meblağ ödemeye hazır olun. Hotellerin ise günlüğü ortalama 70 Pound; fiyatlar elbette merkeze olan yakınlığa göre değişmekte. Şehir küçük olduğundan her yere yürüyerek gitmek mümkün; aynı zamanda bisiklet kiralayıp gezmek için de oldukça uygun. Oxford’un tüm kolejlerini rehber eşliğinde gezmek mümkün; bu şekilde üniversite yaşamını, tarihini ve mimarisini deneyimleyebilirsiniz. Birçok koleje giriş pahalı, ancak turizm bürosu yoluyla giderseniz ödeme yapmanıza gerek kalmıyor.

Oxford'un en iyi müzeleri

Oxford gezilecek yerler konusundan oldukça zengin bir tarihe sahiptir. Oxford küçük olmasına rağmen, müzeler konusunda gayet zengin bir şehir. Ziyaret edeceğiniz ilk müze olarak; Oxford Üniversitesi’nin zoolojik, etimolojik, jeolojik ve minerolojik türlerinin muazzam bir koleksiyonunun sergilendiği müzesi olan Oxford University Museum of Natural History (Oxford Üniversitesi Doğal Tarih Müzesi).
Doğa hakkında bilgi edinmek ilginizi çekiyorsa, burada dünya üzerindeki tarihe ve çeşitliliğe adanmış bu müze tam sizin için. Ayrıca ücretsiz! Bir diğer müze de, Britanya’nın en eski halka açık müzesi olan, 17. Yüzyılda kurulmuş Ashmolean Müzesi. Burada Antik Mısır’ın ve Doğunun nadide sanat eserleri sergilenmekte. Amarna Prensesi Fresco’yu ve Alfred Jewel’i görmeden ayrılmayın. Ashmolean Müzesi’ne giriş de İngiltere’nin diğer birçok müzesinde olduğu gibi ücretsiz.

Oxford Gezilecek Yerler

Oxford’da gidebileceğiniz bir başka yer de 1200’lü yıllarda kurulan ve Oxford Üniversitesi’nin bir parçası olan, kadınlar için akademik kariyer yapma fırsatının ilk kez verildiği yerlerden biri olan Balliol College. Eğer kitap kurduysanız, yine Oxford Üniversitesi’nin ana araştırma kütüphanesi olan ve Avrupa’nın en eski kütüphanelerinden olan Bodleian Kütüphanesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Kütüphane 17. Yüzyılın başında kurulmuş olup dünyadaki en büyük kitap koleksiyonlarından birine sahip. Ayrıca harika bir mimariye sahip.
Kitapseverlerin bayılacakları bir başka yer de, Avrupa’nın en büyük kitapçılarından biri olan, neredeyse 1000 m2 büyüklüğündeki Blackwell’s Books kitapçısı. Yeni gelen kitapları arıyorsanız, burası sizin yeriniz.

Oxford Görülecek Yerler

Oxford görülecek yerler konusunda size oldukça fazla alternatif sunabilen bir şehirdir. Ziyaret edebileceğiniz en iyi yerlerden başka biri de Oxford Üniversitesi’nin Botanik Bahçeleri. Burada manzaranın tadını çıkarabilir ve kafa dinleyebilirsiniz.
Ayrıca Oxford yerlilerinin “iç çekme köprüsü” olarak adlandırdığı (çünkü öğrenciler, sınavlarına yetişmeye çalışırken altında iç çekiyorlar) Hertford Bridge. Burada hayıflanan öğrencilerin acısını paylaşabilirsiniz. Bunun dışında tarihi bir Pazar olan ve yerel yemekleri tadabileceğiniz, aynı zamanda hesaplı pazar alışverişi yapabileceğiniz Covered Market’e de gitmenizi tavsiye ederiz.
Açık alanlardan hoşlanıyorsanız, doğru Oxford’da bulunan ve şehrin en büyük parkı olan South Park’a gidebilirsiniz. Burada muhteşem şehir manzarasını izleyebilir, spor yapan, eğlenen ve güneşlenen insanları görebilirsiniz. Kiliseler ilginizi çekiyorsa, Thames Nehri üzerinde bulunan St. Mary Kilisesi’ne gitmenizi tavsiye edebilirsiniz, Ulaşmak için tekne gerektiren bu kilise, eşsiz güzellikle bir mimariye sahip.
Oxford’da görebileceğiniz en ilginç ve değişik yerlerden bir tanesi de, ortaçağın yaşamının sergilendiği ve inanılmaz çılgın boyutlarda işkencelerin yapıldığı bir hapishane olan 1000 yıllık Oxford Kalesi. Yapabileceğiniz değişik aktivitelerden biri de, gittikçe popülerleşen punting. Bir sopa yardımıyla kayığınızı nehirde ilerlettiğiniz bu aktivite ile şehri turlayabilir ve gününüzü ilginç bir hale getirebilirsiniz.
Umarız Oxford en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder