5 Temmuz 2017 Çarşamba

Bristol gezilecek yerler

Harika restoranları, büyüleyici tarihi, çok farklı aktivite seçenekleri ve sanatı ile Bristol, İngiltere’nin büyük şehirlerine kıyasla nispeten daha ucuz bir öğrenci şehri. Ziyaret edilecek birçok müze, katedral ve nokta mevcut. Bristol gezilecek yerler yazımızı okumaya devam ediniz.

Bristol'da nerede kalınır

Hostel fiyatları, yurt odaları için 15-30 Pound, tek kişilik odalar içinse 405-0 Pound arasında oynamakta. Birçok hostel şehrin merkezinde bulunduğundan avantajlı. Ortalama bir hotel fiyatı ise yaz aylarında 60 Pound’un üzerinde. Ulaşım ise gayet ekonomik; gideceğiniz mesafeye göre otobüs bileti fiyatları 1-3 Pound arasında değişmekte.

Bristol gezilecek yerler

Bristol’da ziyaret edeceğiniz ilk yer olarak, şehrin en ünlü simgesi olan Clifton Asma Köprüsünü görmenizi tavsiye ederiz. Bir nehir üzerine epey yüksekte kurulu bu köprüden etraftaki parkların ve binaların ilgi çekici manzaralarını izleyebilirsiniz. Daha sonra şehrin tarihi kısmı olan ve önceleri yelkenlilerin Güney Galler’den geldikten sonra demirledikleri yer olan King Street’i görebilirsiniz.

Bristol gezilecek müzeler

Müze görmek isteyenlerin gidebilecekleri en ilgi çekici müzelerden bir tanesi, arkeolojiden dinozorlara kadar geniş bir koleksiyon bulabileceğiniz, şehrin en büyük müzesi olan Bristol Musem and Art Gallery (Bristol Müzesi ve Sanat Galerisi). Müze ayrıca ücretsiz.

Bristol yapılacak şeyler

Şehirde bunun dışında limanda bulunan, dünyanın buharlı ilk yolcu gemisi unvanını elinde tutan S.S. Great Britan’i ziyaret edebilirsiniz. Giriş bizce biraz pahalı, ancak farklı bir şeyler görmek isteyenler deneyebilirler. Bristol’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de, Norman Dönemi esnasında inşa edilen ve Aziz Augustine’in manastırı olan Bristol Katedrali. Katedral her gün açık ve giriş ücretsiz. Şehrin gidilebilecek en iyi yerlerinden başka bir tanesi de, 45000 metrekareyi aşkın bir alan üzerine kurulmuş olan ve tehlike altındaki 450’den fazla egzotik hayvan türünü içinde barındıran Bristol Hayvanat Bahçesi ve Bahçeleri. Maymunlu bir halat köprüden bile geçebilirsiniz. Ayrıca penguenleri de görebilirsiniz. Bristol gezilecek yerler arasında bir aktivite de Pirate Walks (Korsan Yürüyüşleri). Bu program, sizi şehrin en eski mahallelerine ve tarihi limanına götüren rehber eşliğinde bir tur. Bu turda Bristol’un 16-18. Yüzyıl arasındaki geçmişi ve dahil olduğu köle ticareti hakkında bilgi edinebilirsiniz. Şehirde mutlaka görmeniz gereken bir yer de Wookey Hole Caves (Wookey Mağaraları). Tarihi müze ve esas cazibe merkezi burada. Kasveti mağaralar içinde tekne turu yapabilir ve mağara kaşifliğini deneyimleyebilirsiniz. Rivayete göre burada bir cadı yaşıyormuş. Giriş 17,5 Pound. Alışveriş yapmak ilginizi çekiyorsa, gitmeniz gereken yer St. Nicholas Pazarı. Eski Tahıl Borsasının hemen aşağısında bulunan bu pazar, dükkanlarla dolup taşmakta. Burada birbirinden farklı yerel mallar, ikinci el kitapçılar ve eski tarzda kıyafet satan mağazalar bulabilir ve hediyelik eşya alabilirsiniz. Macera arıyorsanız, kaya tırmanışından inişe, kayağa, kanoya, tepelere çıkmaya, okçuluğa, kampa ve dağ bisikletine kadar onlarca farklı aktiviteyi bulabileceğiniz The Outer Edge’a gitmenizi tavsiye ederiz. Burası, herkesin ilgisini çekecek bir şeyler sunmakta. Film endüstrisi ile ilgileniyorsanız, bağımsız filmlerin ve aynı zamanda eski ve yeni dijital medyanın muazzam bir koleksiyonunu bulabileceğiniz Watershed Medya Merkezi’ne gitmenizi tavsiye ederiz. Burada ilginç bağımsız filmler ile ilgili programlar bulabilirsiniz. Son olarak Bristol, antik Roma hamamlarının bulunduğu şehir olan Bath’a çok yakın. Burayı da günübirlik ziyaret edebilir ve Roma hamamlarını görebilirsiniz. Bath ile ilgili yazımızda şehri daha detaylı anlattık.

Tatil planını yapmadan önce ingiltere' deki diğer gezilecek yerler yazılarımıza mutlaka göz atınız.
http://www.eniyiyerler.com/yerler/ingiltere/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder