22 Temmuz 2017 Cumartesi

Manchester Gezilecek yerler

Manchester ve İngiltere gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Manchester, İngiltere’nin en büyük altıncı şehri ve zengin bir tarihe ve aynı zamanda kalbi futbolla atan yerlilere sahip. Şehir, İngiltere’nin sanayileşen ilk şehri, şu anda ise tam bir kültür ve iş merkezi. Ziyaret edilecek değişik yerleri ve yapılacak aktiviteleri ile Manchester, seyahat planınıza dahil etmenizi tavsiye ettiğimiz bir şehir. İşte Manchester gezilecek yerler ...

Manchester Gezi Maliyetleri

Manchester’da hostel fiyatları gecelik 20 Pound’dan başlamakta. Bazıları tren istasyonuna yakın. Tek kişilik oda istiyorsanız 40 Pound’dan fazla ödemeniz lazım. Hotel fiyatları ise çift kişilik 50 Pound civarı. Ulaşım için ise 5,60 Pound’a günlük otobüs bileti almanızı tavsiye ederiz.

Manchester En İyi Yerleri

Manchester en iyi yerler konusunda oldukça zengindir. Manchster’da gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında, şehrin kalbi sayılan Albert Meydanı var. Buradan şehrin birçok önemli noktasına ve görülecek yerine yürüyerek gidebilir ve klasik İngiliz mimarisini bulabilirsiniz. Şehri keşfetmeye başlamak için tavsiye ettiğimiz yer kesinlikle burası. Buradan Market Street’e gidebilir, nezih kafelerinde oturabilir ve gaydacıları dinleyebilirsiniz.
Sanata ilgi duyuyorsanız, 17. ve 18. Yüzyıldan hatırı sayılır miktarda eser bulabileceğiniz Manchester Sanat Galerisi’ni ziyaret edebilirsiniz. Mimari ilginizi çekiyorsa, İngiltere’nin en büyük katedrali olan ve ilginç bir mimariye sahip olan Manchester Katedrali’ni görmenizi tavsiye ederiz.
Tarih meraklıları ise, esas Roma yerleşimi ve Manchester’ın kanal ağının merkezi olan, tarihi öneme sahip Castlefield’i ziyaret edebilirler.

Manchester Gezilecek Yerler

Manchester’a gelmişken kaçırmamanız gereken bir şey de futbol maçına gitmek! İngiltere Premier Liginin başa oynayan takımlarından Manchester United ve Manchester City’nin derbisini görmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Biletler erken tükense de bir bara gidip ateşli taraftarla birlikte maç izleyebilirsiniz. Sakın bir takımın formasını giyip rakip takımın taraftarlarının takıldığı yerlere gitmeyin!
Manchester aynı zamanda çok hareketli bir gece hayatına da ev sahipliği yapmakta. Chemical Brothers ve Daft Punk gibi birçok ünlü isim, Manchester’ın mekanlarından çıkmıştır. Burada gidebileceğiniz yerler içinde Sankey’s ve FAC 251 adlı mekanları tavsiye ederiz. Eğer dans etmek çok ilginizi çekmiyorsa, Brighton Protection gibi mekanlara gidip yemek yiyebilir ve 200’ü aşkın viski çeşidinden istediğinizi deneyebilirsiniz.
Manchester’da ziyaret edebileceğiniz en ilgi çekici yerlerden başka bir tanesi de Manchester Üniversitesi. Üniversite yalnızca güzel bir kampüse sahip olmakla kalmıyor; burası aynı zamanda ilk bilgisayarın üretildiği ve radyo astronomisinin yaratıldığı yer. Kampüsü tur eşliğinde de gezmek ve ilginç bilgiler edinmek mümkün. Burası haricinde gezebileceğiniz başka bir yer ise, restoranlar, sari dükkanları ve kuyumcularla dolu olan Curry Mile. Şehirde Asyalı birçok göçmen var ve burada Hint mutfağını deneyebilirsiniz.
Gidebileceğiniz bir başka yer ise, Sanayi Devrimi esnasında şehrin zenginliğinin ve gücünün sembolü olan neo-gotik sanat harikası Manchester Town Hall (Belediye Sarayı). Buraya ücretsiz turlarla katılmak ve odalarını ziyaret etmek mümkün.
Alışveriş meraklıları içinse, şehrin hemen dışında bulunan Trafford Center’i tavsiye ederiz. Burası, 300’e yakın mağazası ile İngiltere’nin en büyük alışveriş merkezi ve içinde saatlerce, hatta günlerce kalmak mümkün. Ayrıca uluslararası mutfakları deneyebileceğiniz birçok restoran da bulunmakta.
Umarız Manchester en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder