22 Temmuz 2017 Cumartesi

Venedik En İyi Yerler

Venedik ve İtalya gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz. Kanalları, gondolları ve dolambaçlı sokakları ile ünlü Venedik, dünyanın en romantik şehirlerinden biri olarak kabul edilmekte. Suların sürekli olarak yükseldiği şehirde, binaların ilk iki üç katı genelde sular altında. Şehir her ne kadar güzel, eğlenceli ve ilgi çekici olsa da inanılmaz derecede pahalı. Venedik’te gidilecek en iyi yerleri ve yapılacak en keyifli aktiviteleri bu yazımızda sizler için derledik.
Venedik gezilecek yerler Venedik gezilecek yerler

Venedik Gezi Maliyetleri

Şehir merkezinde kalmayı planlıyorsanız, 4-6 kişilik bir hostel odası için gecelik en az 40 Euro ödemeye hazır olun. Çift kişilik oda fiyatları ise 70 Euro’dan başlamakta. Sezonda gelirseniz otel fiyatları da en az 100 Euro’nun üzerinde. Şehir yürüyerek tamamen gezilebilir. Kanalları köprüler üzerinden yürüyerek veya “traghetto” denen bir gondola binerek 2 Euro karşılığında geçebilirsiniz. Bir günlük bilet 20 Euro ve 7 günlük bilet 60 Euro.

Venedik Görülecek Yerler

Venedik’te görülecek en iyi yerler arasında, şehrin en ünlü meydanı olan Piazza San Marco (San Marco Meydanı) var. Burası genelde kalabalık, güvercin kaynıyor, ancak yine de büyüleyici bir mekan. Burada büyüleyici mozaikler, kubbeler ve heykellerle dolu olan ve Aziz Markos’un kemiklerinin bulunduğu Yüksek Altarı barındıran Basilica San Marco’yu (San Marko Bazilikası) gezebilirsiniz.
Buradan sonra, Aziz Markos Meydanı’nda bulunan Dükler Sarayı’nı görmenizi tavsiye ederiz. Venedik, zamanında 120 dük tarafından yönetilmiş ve bu düklerin sarayı burası. Dış cephe muhteşem güzellikle pembe ve beyaz mermer ile kaplı ve içi de gayet etkileyici ve sanat eserleri ile dolu. Düzenlenen turlarda, ünlü aşık Kazanova’nın da bir zamanlar yattığı hapishane hücrelerinin yakınındaki meşhur Ahlar Köprüsü’nü görebilirsiniz.
Yine San Marco Meydanı’nda, 20. Yüzyıl başında inşa edilen ve Aziz Markos Çan Kulesinin bir kopyası olan Campanile di San Marco’ya (Aziz Mark’ın Çan Kulesi) göz atmanızı tavsiye ederiz. Yukarıya çıkıp harika şehir manzarasını izleyebilirsiniz. Meydanın hemen yanında, İtalya’nın değişik bölgelerine özgü harika yemeklerin sunulduğu tam bir yemek cenneti olan I Tre Mercanti adlı yemek galerisini de gezebilirsiniz.

Venedik Gezilecek Yerler

Venedik gezilecek yerler konusunda da oldukça zengin bir şehir. 200’ü aşkın sanatçının eserlerin oluşan muazzam bir avangart sanat koleksiyonu olan Peggy Guggenheim Koleksiyonunu görmenizi tavsiye ederiz. Sürrealistlerin, soyut dışavurumcuların ve İtalyan fütüristlerinin sayısız sayıda eserine ev sahipliği yapan bu koleksiyonda Max Ernst ve Jackson Pollock gibi ünlü isimlerin çalışmalarını da bulabilirsiniz.

Venedik’te yapabileceğiniz en eğlenceli aktivitelerden birisi de, tahmin edebileceğiniz gibi gondol gezintisi. Bazıları bunların para tuzağı olduğunu söylese de gondol gezileri, özellikle günbatımında oldukça romantik olabilmekte. Ortalama fiyat 90 Euro civarında iken gece, 140 Euro’ya çıkmakta.
Venedik’te ayrıca değişik festivaller ve etkinlikler de düzenlenmekte. Bunların en iyilerinin başında, Paskalya Orucu öncesinde Şubat ayında yapılan on gün on gece süren bir maskeli balo çılgınlığı olan Venedik Karnavalı geliyor. Bu gelenek yüzyıllar öncesine gitmekte ve İtalya’nın en büyük festivallerinden bir tanesi. Cebinizi yakmaması halinde maskeli balolardan birine dahi katılabilirsiniz. Bu festival zamanı şehir inanılmaz pahalı olsa da fırsatınız varsa kaçırmamanızı öneririz.
Başka bir etkinlik de; esasen Venedik’te artan sürat teknelerini protesto etmek için başlatılan ve sonrasında bir kürek çekme maratonu haline gelen Voga Longa. Her yıl Mayıs ayının 23’ünde düzenlenen bu etkinlikte takdir edilmek için, 3,5 saatin altında 32 kilometre kürek çekmek zorundasınız.

Venedik onlarca ada üzerine kurulmuş ve merkez ada dışında da ilginç adalar bulunmakta. Bunlar içinde, ünlü Murano camlarının üfleyerek yapıldığı yer olan Murano Adası’nı (adada hiçbir şey almayın, her şey ateş pahası!) ve şehirden biraz kaçmak istiyorsanız, Venedik ile deniz arasında bir ada olan ve plajında kafa dinleyebileceğiniz Lido’yu tavsiye ederiz. Ayrıca pazarları ile de ünlü olan şehirde, restorandakilere kıyasla bedavaya çeşit çeşit meyve sebze ve balık alabilirsiniz. Ayrıca Pazartesi günleri organik meyve sebze pazarı da kuruluyor.
Umarız Venedik en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder