24 Temmuz 2017 Pazartesi

Mykonos En İyi Yerler

Mykonos ve Yunanistan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazılarımızı buradan okuyabilirsiniz. Yunanistan’ın belki de en ünlü tatil adası olan Mykonos, aynı zamanda en pahalısı olma unvanını da elinde tutmakta. Yine de dolambaçlı sokakları, harika manzaralı beyaz badanalı evleri, harikulade plajları ve çılgınlığın doruklarının yaşandığı gece hayatı ile Mykonos, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Mykonos en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Mykonos Gezi Maliyetleri

Mykonos gezilecek görülecek bir yer olmasıyla beraber daha önce de belirttiğimi gibi oldukça pahalı. 4-6 kişilik odalarda hostel fiyatları 30 Euro civarında. Oteller ise sezon dışında 50 Euro civarı iken yazın bu fiyatlar uçmakta. Ulaşım ise pek gelişmiş değil; otobüsler genelde yarım saatte bir kalkıyor ve taksiler de sayıca az olduğundan saatlerce beklemeniz olası. Bu yüzden size motorlu bisiklet veya scooter kiralamanızı öneririz.

Mykonos Gezilecek Yerler

Mykonos gezilecek yerler konusunda ziyaretçilerine oldukça farklı alternatifler sunabilmektedir. Mykonos plajları ile ünlü ve gidebileceğiniz muhteşem güzellikte birçok plaj bulunmakta. Gidebileceğiniz en iyi plajların başında, cam gibi saydam suyu ve seçebileceğiniz onlarca taverna ve barı ile adanın en uzun plajı Elia Plajı var. Elia haricinde popüler olan plajlar Paranga, Paradise ve Super Paradise. Paradise gezginlerin en popüler mekanı ve burada sabaha kadar süren partiler yapılmakta.

Mykonos’a gelmişken, ayrıca arkeolojik sahaları ile bilinen, üzerinde yerleşimin olmadığı Delos adasını görmenizi tavsiye ederiz. Arkeolojik kazıları 8:30-15:30 arası görebilirsiniz, dolayısıyla adanın tamamını görebilmek için erken gelmenizi tavsiye ederiz. Tekne ile ulaşım 19 Euro ilen rehber eşliğinde yarım gün 40 Euro (Bu fiyata tekne ve müze girişi dahil).
Mykonos sadece parti ve eğlence adası değil, aynı zamanda bir müzeler adası. Adada birçok müze olmasına rağmen bunların çoğu Nisan-Ekim arası açık. Bizim tavsiye ettiğimiz müzeler Arkeoloji Müzesi, Folklor Müzesi, Lena’s House Museum, Tarım Müzesi ve Boni Yel değirmeni ve Akdeniz Deniz Müzesi. Fiyatlar genelde 3-7 Euro arası değişmekte.
Adada ayrıca 400’ü aşkın kilise bulunmakta ve bunların en ilgi çekicisi, 1425 yılında inşa edilen ve batıda, Mykonos’un en eski kısmında bulunan Panagia Paraportiani Kilisesi.
Mykonos'ta yapmanızı tavsiye ettiğimiz şeylerden bir tanesi de, tepelere çıkıp yel değirmenleri ve harika restoranlar eşliğinde muhteşem manzaralar izleyebileceğiniz, adanın batı yakasında bulunan Chora Kasabası. Burası dışında, bir kısmı sular altında kalan evleri nedeniyle Küçük Venedik olarak adlandırılan alana gidebilirsiniz, bu bölge de Mykonos en iyi yerler arasında. Yine burada yel değirmenleri manzarası eşliğinde bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Mykonos Görülecek Yerler

Mykonos’ta yapabileceğiniz en iyi aktivetelerden biri de, çok hesaplı olmamasına karşın tekne turlarına çıkmak. Özel yelken gezintilerinden cam tabanlı tekne turlarına kadar birçok alternatif mevcut. Bu cam tabanlı tekne turları, genelde öğle yemeği dahil 45 Euro kadar. Tekne turları dışında yapabileceğiniz bir diğer aktivite de şnorkelle dalış. Uzman bir dalgıç olmasanız dahi, denizin dibini görmek oldukça ilginç. Dalış için Paranga Plajına gitmenizi tavsiye ederiz.
Eğer dalgıçlık ile ilgileniyorsanız, Mykonos sizin yeriniz. Adada fazla mercan olmasa bile birçok değişik balık türü ve hatta gemi batıkları bile bulabilirsiniz. Böyle bir aktivite 70 Euro’dan başlıyor. Mykonos en iyi yerler yazımızı okumaya devam edin. Mykonos’un ayrıca Petros adında pelikan bir maskotu bulunmakta. Aslında esas Petros 80’lerin sonunda ölmüş, ancak şu an ona benzer 3 pelikan adayı mesken tutmuş. Bu pelikanları arayıp fotoğrafını çekmeye çalışmak da epey keyifli.
Umarız Mykonos en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder