14 Temmuz 2017 Cuma

Varşova gezilecek yerler

Polonya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Varşova, komünizmin gölgesini artık üzerinden atmış ve yeniden canlanmış bir şehir. Geniş bulvarlarında gezebileceğiniz, Chopin’in müziğini keşfedebileceğiniz ve birbirinden harika sanat parçalarını görebileceğiniz Varşova rehberimizde, Varşova gezilecek yerler i size a dan z ye anlatacağız.

Varşov'da nerede kalınır

Varşova’da birçok otel fiyatı, çift kişilik oda için 35 ila 70 Euro arasında değişmekte. Hostel’larda ise çift kişilik odalar 20 ile 35 Euro arasında.

Varşov'da ne yenir

Yiyecek olarak geniş Varşova’da geniş bir yelpazedeseçenekler bulabilirsiniz. Geleneksel ucuz Polonya yemeklerinin satıldığı süt barlarını ve Uzakdoğu mutfağından hoşlanıyorsanız Vietnam restoranlarını deneyebilirsiniz.
Ulaşım olarak ise Varşova geniş bir metro ağına sahip. Bir günlük bilet fiyatı 4 Euro’dan az tutmakta ve şehirlerarası yolculuk yapmak isterseniz de çok uygun fiyatlara otobüs biletleri bulabilirsiniz.

Varşov'da gezikecek müzeler

Varşova, müze meraklılarına bir çok seçenek sunmakta. Gidebileceğiniz en iyi müzeler olarak; dünyanın en ünlü bestecilerinden biri olan Fryderyk Chopin’in hayatının, çalışmalarının ve kişisel eşyalarının sergilendiği Fryderyk Chopin Müzesi; Polonya Yahudilerinin Ortaçağdan günümüze kadar olan yaşamlarını sergiler ve atölyeler ile tanıtan The Museum of the History of Polish Jews (Polonya Yahudileri Tarihi Müzesi); antik eserlerin, Leh sanatçıların ve dünyanın diğer yerlerinden sanatçıların çalışmalarının sergilendiği muazzam bir antik eser koleksiyonuna sahip olan Ulusal Müze’yi ve Merkez Tren İstasyonundan yalnızca birkaç dakika uzaklıkta olan, Polonyalı ve uluslararası sanatçıların çağdaş eserlerinin sergilendiği Musem of Modern Art’ı (Çağdaş Sanatlar Müzesi) yine Varşova gezilecek yerler  arasında önemli bir yer tutar. İkinci Dünya Savaşı ilginizi çekiyorsa, Varşova Ayaklanmasının 60. Yıldönümünü anmak için açılan ve Polonya direnişinin şehri Nazilerden kurtarmak için şehre yaklaşan Sovyet ordusu ile birlikte dev bir operasyon düzenlediği isyanı anlatan, aynı zamanda savaş öncesi ve sonrası hayat hakkında da fikir edinebileceğiniz Varşova Ayaklanması Müzesi’ni görmenizi tavsiye ederiz. Bunun haricinde, küçük bir müze olsa da Polonyalı direnişçiler ile Gestapo arasındaki sert ilişkinin anlatıldığı, mahkumlara işkence yapmak için kullanılan hapishane hücrelerini gezebileceğiniz Gestapo Headquarters Museum’u da görebilirsiniz.

Varşova'da yapılacak şeyler

Varşova gezilecek yerler den başka bir tanesi de şehrin eski merkezinde bulunan, Leh hükümdarlarının önceden oturduğu yer olan Kraliyet Kalesi. İkinci Dünya Savaşı esnasında kısmen Nazilerce tahrip edilen bina, restorasyon geçirdi ve artık müze. Kaleden sonra Powazki Mezarlığı’na gidip Polonya tarihinin önemli figürlerinin mezarlarını görebilir, etraftaki heykellere ve mimariye göz atabilirsiniz. İkinci Dünya Savaşı ile ilgili daha fazla şey görmek istiyorsanız, 1943 yılında başlatılan Varşova Gettosu Ayaklanmasına katılanların anısına inşa edilen ve soykırım kurbanlarını anabileceğiniz The Ghetto Heroes (Getto Kahramanları) Anıtı.
Parklar, yeşil alanlar ilginizi çekiyorsa Varşova sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Devasa iki çeşmeden oluşan ve Chopin’den Lady Gaga’ya kadar değişen müziklerle suyun dans ettiği the Multimedia Fountain Park ve önceden Polonya’nın son hükümdarının meskeni olan ve artık bir park olan, 17. Yüzyılda inşa edilmiş ve yapay bir adanın üzerinde oturan Lazienki Park’ı mutlaka görün. Mekan, farklı tarzda mimariler sunmakta ve güneşli günlerde oldukça kalabalık olmakta. Barok tarzda yapılar ilginizi çekiyorsa, Varşova’nın en eski binalarından biri olan ve barok tarzda iç mekana sahip St. Anne Kilisesi’ni (Kosciol Swietej Anny) ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Eğer bilime meraklı iseniz, gidebileceğiniz en iyi yer her türlü geçici ve kalıcı sergiye sahip olan ve hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden, Avrupa’daki en modern bilim merkezlerinden biri olan The Copernicus Science Center (Kopernik Bilim Merkezi).

Tatil planını yapmadan önce Polonya'daki diğer yerlere göz atmayı unutmayın !
http://www.eniyiyerler.com/yerler/polonya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder