20 Temmuz 2017 Perşembe

Bordeaux gezilecek yerler

Fransa’nın güneybatısında yer alan bir liman şehri olan Bordeaux, şarap severlerin en gözde destinasyonlarından biri. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan tarihi kısmi ile şehir, eşsiz ve el değmemiş 18. Yüzyıl mimarisi ile ülkenin gezilip görülecek en güzel yerlerinden biri. Burada fiyatlar uçuk, o yüzden hesaplı bir tatil yapmayı aklınızdan geçirmeyin. Yine de Bordeaux, kaçırılmayacak şehirlerin başında geliyor. İşte Bordeaux gezilecek yerler

Bourdeaux’da nerede kalınır

Bourdeaux’da yalnızca iki hostel bulunuyor; bunların bir tanesi şehir dışında, diğeri ise merkezde. Fiyatlar 30 EUR’dan başlıyor. Oteller içinse açılış 50 EUR; bunun sonrasında herhangi bir sınır yok. Kaliteli bir mekanda lezzetli bir yemek isterseniz 50 EUR civarı bir miktarı gözden çıkarmanız lazım (buna içeceğiz şaraplar dahil).
Gidebileceğiniz restoranlar içinde bizim tavsiye ettiklerimiz La Tupina ve Le Petit Commerce. Bordeaux’nun şarap merkezi olduğunu yazımızın başında belirtmiştik. Yapabileceğiniz aktivitelerin başında da şehrin yakınlarında şarap turlarına çıkmak ve uğradığınız şaraphanelerdeki şarapları tatmak. En ucuz tur yaklaşık 45 EUR, ancak City pass kartına sahipseniz indirimlerden faydalanabilirsiniz.)

Bordeaux en iyi müzeler

Bordeaux, müze meraklıları için de farklı seçenekler sunmakta. Modern sanatlara ilgi duyuyorsanız mutlaka görmeniz gereken yer Musee D’Art Contemporain. Çatıdaki Richard Long kayrak taşı hattını görmeden geçmeyin. Müzeyi rehber eşliğinde de gezmek mümkün. İkinci müze olarak ise Musee des Beaux-Arts’ı öneriyoruz. Müze 18. Yüzyıldan kalma Hotel de Ville’de bulunmakta ve 17. Yüzyılın Flaman, İtalyan ve Flemenk sanatçılarının eserlerini içermekte. Görmenizi tavsiye ettiğimiz diğer müzeler ise; Bordeaux şaraplarının tarihinin anlatıldığı bir balmumu müzesi olan Vinorama ve şehrin şarap tüccarlarının geçmişinin sergilendiği Bordeaux Wines Museum (Bordeaux Şarapları Müzesi).

Bordeaux en iyi yerler

Bordeaux’de görebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de, yine yazımızın başında belirttiğimiz gibi UNESCO Dünya Mirası listesine dahil olan Old Town. Buranın 18. Yüzyıldan kalan mimarisine ve muhteşem binalarına bayılacaksınız. Burada iki meşhur bina 200 seneyi aşkın zaman önce inşa edilen Grand Theatre ve Cathedrale Saint-Andre de Bordeaux. Gezilebilecek en iyi yerlerden başka bir tanesi de, Avrupa’nın en büyük kum tepelerine ev sahipliği yapan Dune de Pyla. Burası rüzgarların bir körfez kıyısını aşındırması ve üzerine kum getirmesi ile oluşmuş bir doğa harikası. Tepesine tırmanmak biraz zahmetli olsa da göreceğiniz harika körfez manzarasına değer. Bordeaux gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin.

Bordeaux gezilecek yerler

Bordeaux yürüyecek görebileceğiniz bir şehir. Eğer şehrin sanatsal ve tarihi dokusuna göz atmak istiyorsanız caddelerinde yürümeniz yeterli. Quartier Saint-Eloi’de şehrin tarihini hissedebilir, Victor Hugo Bulvarında ise bir zamanlar şehrin girişi olan devasa bir taş ark olan Porte de Bourgogne’yi görebilir, Fransız klasik mimarisinin güzide örneklerinden biri olan Palace Royale’i de gezebilirsiniz. Gezmenizi tavsiye ettiğimiz diğer yerler içinde ise; bir zamanlar liman olan, ancak sonradan ziyaretçiler için yürüme alanı olarak restore edilen ve eşsiz Aquitaine köprüleri ile harika manzaraları görebileceğiniz, aynı zamanda aktif bir gece hayatına sahip olan Les Quais; antik dönemde kenar mahallelerin merkezi olan, şu anda ise gençlerin takıldığı La Victorie; yine La Victorie’de Roma köklerinin eseri olan Zafer Takı; Roma zamanlarından bu yana var olan bağlarını gezip kırmızı şaraplarını tadabileceğiniz bir köy olan Saint Emillion ve birbirinden güzel çiçeklere ev sahipliği yapan, şehrin halka açık en büyük bahçesi olan Jardin Botanique var. Son olarak ise alışveriş tutkunlarının gideceği yer olarak Rue Sainte-Catherine’i tavsiye ederiz.

Yazımızda tüm detayları aktardık ancak tatil planını yapmadan önce Fransa' daki diğer gezilecek yerler yazılarımıza mutlaka göz atınız.
http://www.eniyiyerler.com/yerler/fransa/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder