29 Temmuz 2017 Cumartesi

Sofya En İyi Yerler

Sofya ve Bulgaristan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz. Bulgaristan’ın başkenti olan Sofya, eğlenceli gece hayatı, ucuz yiyecek ve içecekleri ve zengin tarihi ile Doğu Avrupa’da görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Ücretsiz yürüyüş turlarından tarihi kiliselerine, müzelerine ve hamamlarına kadar Sofya, hem eğlenebileceğiniz hem de bunu oldukça hesaplı şekilde yapabileceğiniz bir şehir. Sofya en iyi yerleri ve yapılacak en eğlenceli aktiviteleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Sofya-Gorulecek-Yerler

Sofya Gezi Maliyetleri

Sofya’da hostel fiyatları gecelik 10 Euro civarında. İki kişilik odalar ise 30 Euro’ya yakın. Otel fiyatları da 20 Euro’dan başlıyor. 28-30 Euro’ya 3 yıldızlı oteller bulabilirsiniz. Şehirde yürüyerek birçok yere gitmek mümkün. Aynı zamanda 5 Euro gibi oldukça ucuz bir fiyata 3 saatliğine bisiklet de kiralayabilirsiniz. Şehrin ulaşım ağı da oldukça gelişmiş ve tek gidişlik 0,75 Euro, günlük bilet ise 2 Euro.

Sofya Gezilecek Yerler

Sofya gezilecek yerler konusunda oldukça zengin geçmişe sahip bir şehirdir. Sofya’da gezilecek bir çok müze var. Bunlar arasında en çok ziyaret edilenlerden biri, Bulgaristan’ın son bir kaç yüzyıldaki ordusu hakkında bilgilerin ve eşyaların sergilendiği Ulusal Ordu Tarihi Müzesi. Üç kattan oluşan bu müzede, özellikle ordu üniformalarının sergilendiği bölüm oldukça ilgi çekici.
Ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz en iyi müzelerden bir başkası da, 20. Yüzyılın yarısı boyunca hüküm süren sosyalist döneme ait eşyaların ve bilgilerin bulunduğu Sosyalist Sanat Müzesi. Burada, bir zamanlar şehrin merkezinde bulunan Lenin heykelinden sosyalist parti merkezinin tepesinde duran kızıl yıldıza, sosyalist dönemden kalma birçok sembolün bulunduğu büyük bir açık hava parkı mevcut. İçerideki galeride de 20. Yüzyıl modern sanatının ve sosyalist akımın eserlerini bulabilirsiniz.

Sofya-En-iyi-Yerler

Sofya Görülecek Yerler

Sofya görülecek yerler konusunda size birçok farklı alternatif sunabilir. Sofya’da görülecek en iyi yerlerden başka bir tanesi de, ülkenin en önemli Doğu Ortodoks manastırı olan ve Rila Dağlarında, Sofya’nın 120 km uzağında bulunan Rila Manastırı. İlginç mimarisi ile 10. Yüzyıldan kalma bu yapı, ülkenin en büyük turist sahalarından biri.
Bu tür yapılar ilginizi çekiyorsa, 20. Yüzyılın başlarında yapılan ve dünyanın en büyük Doğu Ortodoks katedrallerinden biri olan, Neo-Bizans tarzı kubbelere ve İtalyan mermerinden yapılma harikulade güzellikte bir iç tasarıma sahip Aleksandr Nevski Katedrali’ni görmenizi tavsiye ederiz.
Sofya-Gezilecek-Yerler
Sofya en iyi yerlerden biri de, 4. Yüzyılda inşa edilmiş ve Sofya’da muhafaza edilmiş en eski bina olan Sveti Georgi Rotunda (Aziz George Kilisesi). Dairesel Roma yapısı 6. Yüzyılda yapılmış ve 16. Yüzyılda camiye çevrilmiş. İçeride çok eskiden kalma duvar resimleri bulabilirsiniz.
Sanata ilgi duyuyorsanız, tüm Bulgaristan’daki en büyük koleksiyonlardan birine ev sahipliği yapan Ulusal Sanat Galerisini görmenizi mutlaka tavsiye ederiz. Vladimir Dimitrov, Anton Mitov ve Georgi Mashev gibi önde gelen Bulgar sanatçılarının sergilendiği bu galeri, Pazartesi hariç her gün açık.
Sofya’da yapabileceğiniz değişik bir aktivite de, politik tartışmalar, şiir ve dans performansları gibi farklı etkinliklere katılabileceğiniz Red House. 20. Yüzyılın başlarından kalma güzel bir köşk olan bu binanın iç tasarımı da oldukça etkileyici. Etkinlikler genelde ücretsiz ve göz atmaya kesinlikle değer.
Tavsiye ettiğimiz başka bir yer de, 15 ayrı salondan oluşan ve ülkenin en büyük kültür kompleksi olan, NDK adıyla da bilinen Ulusal Kültür Sarayı. Yaz boyunca burada birçok değişik etkinlik bulabilirsiniz.
Sofya’da yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden diğerleri de, Mit. Vitosha etrafında düzenlenen paintball aktivitelerine katılmanız ve Borisova Gradina içinde bulunan bir açık hava aktivite merkezi olan Kokolandia’ya uğramanız. Burada iple tırmanma, kaya tırmanma, mini golf ve ağaca tırmanma gibi değişik aktiviteleri deneyebilirsiniz.
Son olarak, NDK’nın altında ve Birinci Bulgaristan İmparatorluğu anısına inşa edilen 1300 yıllık Anıt yakınında bulunan bir park olan PI Bulgaria’da dolaşıp ucuza bira içebilirsiniz.
Umarız Sofya en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder