22 Temmuz 2017 Cumartesi

Roma Gezilecek Yerler

Roma ve İtalya gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Yüzlerce yıl dünyanın başkentliğini yapmış, Sezar’ın doğum yeri ve Katolik Kilisesi’nin evi olan Roma’nın dünyada eşi benzeri yok. Tarihi, kalabalıkları, trafiği ve milyonlarca turisti ile Roma, her kesimin ilgisini çekecek bir şeyler sunuyor. Şehir o kadar zengin bir tarihe sahip ki, yolda giderken ayağınız tarihi bir esere takılabilir. Roma en iyi yerler, Roma gezilecek yerler, Roma görülecek yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Roma Gezi Maliyetleri

Roma en iyi yerler konusunda oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. Roma’da çok uygun fiyatlara hostel bulabilirsiniz; sezon dışında çok kişili odalar neredeyse 13 Euro’ya ve çift kişilik odalar 45 Euro’ya kadar düşerken, sezonda bu fiyatlar iki katına çıkmakta. 2 yıldızlı otellerin fiyatları ise 40 Euro civarında Şehir oldukça geniş ve gelişmiş bir ulaşım ağına sahip. 75 dakika boyunca kullanabileceğiniz tek gidişlik bilet 1,5 Euro. Günlük sınırsız bilet 7 Euro iken 1 haftalık alırsanız 24 Euro ödeyerek epey kara geçebilirsiniz. Taksiler ise, İtalya’nın her yerinde olduğu gibi aşırı pahalı. Alternatif olarak Uber kullanabilirsiniz.

Roma En İyi Yerler

Roma en iyi yerlerin başında, şehrin simgelerinden olan dünyaca ünlü Kolezyum var. Neredeyse 2000 yaşında olan bu yapı, Roma İmparatorluğu’un en büyük amfitiyatrosu olma özelliğinde. Her daim kalabalık olan Kolezyum’a giriş için çok fazla sıra varsa, az ilerideki Forum’a gidip her iki yer için de bilet alabilirsiniz. Forum, antik Roma’da devlet idaresinin yürütüldüğü bina. Hemen yanında, Roma aristokrasinin yaşadığı ve şehrin en antik yerlerinden biri olan Palatino Tepesi’ni gezebilirsiniz. Roma gezilecek yerler yazımızı okumaya devam edin...

Roma Gezilecek Yerler

Roma gezilecek yerler yazımızda Şehirde görmenizi tavsiye ettiğimiz başka bir yer de, 1720’lerde inşa edilen ve Piazza di Spagna’da bulunan uzun ve geniş İspanyol Merdivenleri. Burası hem turistler hem de şehrin yerlileri için buluşma ve takılma noktası. Ayrıca bol bol bar da bulunmakta. Burayı gördükten sonra, yine şehrin en önemli ve bilinen sembol yerlerinden biri olan Trevi Çeşmesine gitmenizi tavsiye ederiz. Buraya gidip sol omzunuzun üzerinden iki adet bozuk para atmadan dönmeyin; bunların birisi aşk, diğeri de Roma’ya dönmek için.

Roma Görülecek Yerler

Roma görülecek yerler konusunda da oldukça etkileyici bir portföye sahiptir. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Roma, Vatikan’a da ev sahipliği yapıyor. Papa’nın evi, Aziz Petrus Bazilikası, Sistina Şapeli ve bir çok harika müze burada. Çarşamba günü gelirseniz Papa’nın halka seslenişini görebilirsiniz. Buraya neredeyse yarım gün ayırmayı düşünebilirsiniz.
Sanattan hoşlananlar için Roma görülecek yerler  arasındadır. Roma’da onlarca sanat müzesi var ve bunların bazıları dünyada en seçkin sanat müzelerinin başında geliyor. Galleria Naionale d’arte Moderna çok ünlü bazı İtalyan eserlerini barındırmakta ve başlangıç için iyi bir nokta.
Ayrıca Mayıs ayında gelirseniz çok büyük bir ayrıcalığa sahip olacaksınız; La Settimana dei Beni Culturali adlı organizasyon boyunca devlet tarafından işletilen tüm kent sembollerini müzeleri ve arkeolojik sahaları ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
Roma en iyi yerlerden başka bir tanesi de, antik Roma limanı olan Ostia Antica (Ostia Antik Kenti). Burası dev gibi bir yer ve eski caddeleri, dükkanları ve evleri arasında saatlerinizi harcayabilirsiniz. Buraya gitmek için L metro hattından Magliana’ya gidip Ostia Lido trenine binebilirsiniz.
Roma görülecek yerler arasında; M.S. 139 yılında tamamlanan ve İmparator Hadrian için bir anıtmezar olarak inşa edilen, aynı zamanda papalığın ikamet yeri ve hapishane görevi görmüş Castel Sant’Angelo (The Da Vinci Code filmini izleyenler, burada Vatikan’a giden bir geçit olduğunu bilirler); halka açık üç adet yeraltı mezarlığı olan San Sebastiano, Praetextatus ve San Callisto yeraltı mezarlıkları , dolambaçlı yolları ve harika yemekleri ile gezmekten keyif alacağınız Trastevere ve neredeyse 2000 yıl önce inşa edilen ve görünümünü günümüzde halen korumayı başarmış olan, içinden tarih fışkıran Pantheon var. Roma gezilecek yerler listenize eklemenize değer.
Roma, zengin tarihinin yanında dünyanın en seçkin operalarına ve uluslararası müzisyenler tarafından sergilenen konser performanslarına da ev sahipliği yapmakta. Olimpik Stadyum yaz konserleri için popüler bir alan iken Viale Pietro de Coubertin ve at Parco della Musica’da yıl boyu etkinlikler düzenlenmekte.

Umarız Roma en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder