24 Temmuz 2017 Pazartesi

Santorini En İyi Yerler

Santorini ve Yunanistan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Tepelerin kenarlarına konuşlandırılmış mavi çatılı evleri ile ünlü olan Santorini, romantik bir ortam arayanlar için ideal bir yer. Oia’da gün batımını izleyebileceğiniz, birçok tarihi yerini gezebileceğiniz ve üzüm bahçelerini gezebileceğiniz Santorini, turistik bir yer olmasına rağmen muadillerine kıyasla epey hesaplı ve kafa dinlemek isteyenler için de fırsatlar sunmakta. Santorini en iyi yerler ile ilgili bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Santorini Gezi Maliyetleri

Adada hostel fiyatları 25-30 Euro arasında ve birçok hostel, Perissa plajında veya liman yakınında bulunmakta. Oteller ise gecelik 30 Euro’dan başlamakta. Ulaşım için ise otobüs kullanabilirsiniz. Bilet fiyatları gideceğiniz mesafeye göre 1,80 ile 2,4 Euro arasında değişmekte. Ancak otobüs ağı çok kapsamlı olmadığından, günlük 30 Euro’ya başlayan fiyatlarla ATV kiralamayı düşünebilirsiniz. Taksi ile adanın bir ucundan diğeri gitmek ise 25 Euro’nun üstünde tutuyor.

Santorini Gezilecek Yerler

Santorini en iyi yerlerin başında, adanın en bilinen kısmı olan ve fotoğraflarda gördüğünüz beyaz evlerin bulunduğu alan olan Oia geliyor. Burada harika ve bir o kadar pahalı restoranlar var ve gün batımını izlemek için ideal bir yer.
Santorini’de ayrıca, Akrotiri yıkıntılarında bulunan devasa bir tarihi eser koleksiyonu içeren Fira’daki Tarih Öncesi Thira Müzesi’ne gitmenizi tavsiye ederiz. Burada, antik çağlardan kalma onlarca çanak çömlek var, ancak en ilginci mavi maymun freskleri (İşin ilginç yanı, adada maymunların yaşadığına dair herhangi bir kanıt olmaması; maymunların nereden bilinip resmedildiği de bir soru işareti).
Adanın güney kısmında, aynı zamanda tıpkı Pompeii gibi lavla kaplı 3500 yıllık bir Minos kasabası olan Akrotiri’yi de görmenizi öneririz. Kazı sahasının üzerinde çatı kaplaması bulunduğundan yılın her zamanı ziyaret edebilirsiniz. Buradaki kalıntılar oldukça iyi muhafaza edilmiş ve caddeler, binalar, merdivenler ve hatta binaların ikinci katları dahi görülebilir.
Santorini’de yapılabilecek birçok değişik aktivite var. Bunlardan bir tanesi, diğer Yunan adalarında olduğu gibi scuba diving. Limanda dalış yapıp antik Yunan gemilerinin enkazlarını görebilirsiniz. Bir tanklık dalış 55 Euro kadar tutarken şnorkelle dalış 25 Euro tutarında.
Ayrıca çiftler ve aileler için popüler bir aktivite olan at biniciliğini de deneyebilirsiniz. Adanın tepeleri etrafında veya sahiller boyunca ata binebilirsiniz. At istemiyorsanız eşeklere de binebilirsiniz. Turlar 45 Euro civarından başlamakta. Bunların haricinde merkez dışındaki köylere de yürüyebilir ve bu esnada harika manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Santorini Görülecek Yerler

Santorini görülecek yerler konusunda oldukça farklı alternatifler sunabilen bir şehirdir. Santorini’de ayrıca muhteşem güzellikte birçok şarap imalathanesi mevcut. Volkanik adanın toprak örtüsü üzüm yetiştirmek için ideal koşullara sahip ve bu imalathanelere yapacağınız turlar, günün yarısını almakta. Ayrıca ATV kiralayıp kendi başınıza da gezebilirsiniz.
Santorini’de ayrıca bir volkan bulunmakta ve buraya gezi düzenlemenizi tavsiye ederiz, bölge Santorini en iyi yerler arasında. Burada sıcak su kaynaklarında vakit geçirebilir, eşeğe binebilir ve Oia’da gün batımını izleyebilirsiniz. Son olarak kızıl, volkanik bir tepe içeren ve siyah kumlu bir plajın da bulunduğu Red Beach’e (Kızıl Plaj) ve adanın güney ucunda bulunan Akrotiri Deniz Feneri’ne gitmenizi öneririz. Fener Yunan ordusuna ait olduğu için içeri girmeniz yasak, ancak güzel fotoğraf imkanları sunmakta.
Umarız Santorini en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:
http://www.eniyiyerler.com/mekanlar/santorini-en-iyi-yerler/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder