22 Temmuz 2017 Cumartesi

Liverpool gezilecek yerler

Liverpool ve İngiltere gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazılarımızı okuyabilirsiniz. Eskinin kasvetli, sanayi şehri olan Liverpool, günümüzde artık tam bir sanat ve müzik şehri haline gelmiş bulunmakta. Filarmoni Orkestrası ve Beatles’ın anavatanı olan bu şehir, birçok ücretsiz müzesi, parkları ve hesaplı restoranları ile harika bir turistik destinasyon. Liverpool daha çok futbolu ve Beatles ile tanınsa da, aslında bunlardan çok daha fazlasını sunmakta. İşte Liverpool gezilecek yerler...

Liverpool Gezi Maliyetleri

Liverpool’da hosteller ortalama 20 Pound; tek kişilik oda isterseniz gecelik 70 Pound gibi bir meblağı gözden çıkarmaya hazır olun. Otel fiyatları ise ortalama 70 Pound civarında.

Liverpool Ulaşımı

Ulaşım için ise geniş bir otobüs ağı var ve bilet fiyatları gideceğiniz mesafeye göre değişmekte. Bizim tavsiyemiz günlük bilet almanız. Londra’ya ulaşım da gayet kolay ve hızlı.

Liverpool Maçları

Futbol maçına gitmezseniz Liverpool’a gelmiş sayılmazsınız. Burada hayat futbolla akıyor; Everton veya dünyaca ünlü kulüp Liverpool’un bir maçına mutlaka gidin. Ancak dikkatli olun ve fanatikleri kızdırmaktan kaçının!

Liverpool En İyi Müzeleri

Liverpool en iyi yerler konusunda oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. Liverpool aynı zamanda bir müzeler şehri. Gidebileceğiniz en iyi müzelerden biri olarak Internetional Slavery Museum’u (Uluslararası Köle Ticareti Müzesi) tavsiye ederiz. Bu müzede yalnızca Liverpool’u değil, bütün dünyayı etkileyen köle ticaretinin geçmişini ve Liverpool’un bundaki payını görebilirsiniz.
Görmenizi tavsiye ettiğimiz başka bir müze de St. George’s Hall yakınında bulunan ve İngiliz roket bilimi ile ilgili parçaların ve aynı zamanda Mısır temasının sergilendiği World Museum (Dünya Müzesi).
Üçüncü müze olaraksa; Avustralya ve Kuzey Amerika’ya göç eden milyonlarca göçmenin yaşadığı maceraların ve muazzam hikayelerinin sergilendiği Merseyside Maritime Museum. Burada özellikle Transatlantik Köle Ticareti sergisini görmenizi ve gerçek ebatlarda bir model geminin içinde gezmenizi tavsiye ederiz.
Son olaraksa, aklınıza hangi müzenin geldiğini tahmin ediyoruz: Dünyaca ünlü İngiliz grup Beatles’ın hikayesinin sergilendiği, tamamen Beatles temalı olan The Beatles Story. Burada grubun çaldığı enstrümanların bazılarını ve kendileri ile ilgili ilginç gerçekleri bulabilirsiniz.

Liverpool Gezilecek Yerler

Yazımızın başında Liverpool’un bir sanat ve kültür şehri haline geldiğini söylemiştik. Aynı zamanda Liverpool gezilecek yerler konusunda benzersiz bir geçmişe sahiptir. Şehirde birçok galeri mevcut ve gidebileceğiniz en iyi yerler; ressamların eserlerinin ve müzik ile dansın görsel sanatını görebileceğiniz The Bluecoat sanat galerisi ve en güncel ana akım yayımlarını bulabileceğiniz bir film ve dijital sanat merkezi olan The Foundation for Art&Creative Technology (FACT).
Ağustos ayında gelirseniz, yalnızca İngiltere’nin değil, aynı zamanda dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri olan Matthew Street Festival’e katılmanızı tavsiye ederiz. Müzik ve festival meraklısı iseniz, İngiltere’nin dört bir yanından gelen grupların sahne aldığı bu dev organizasyonu kaçırmayın.
Temmuz ayında düzenlenen başka bir festival de, dünya çapından farklı kültürlerin yansıtıldığı ve birçok kapalı ve açık alan performanslarının sergilendiği serbest müzik ve sanat festivali olan Merseyside Uluslararası Sokak Festivali.
Liverpool’da gidebileceğiniz ilginç diğer yerler ise; Gotik mimaride dünyanın ilk örneklerin biri olan ve harika Liverpool manzaraları izleyebileceğiniz Liverpool Katedrali, 1800’lerin başında bir tütün tüccarı olan Joseph Williamson’un inşa ettirdiği labirent gibi uzanan tünellerden oluşan The Williamson’s Tunnels ve şehrin en büyük cazibe merkezlerinden sayılan, beş katlı bir depo etrafına inşa edilmiş dev demir döküm sütunlardan oluşan ve dünya mirası listesinde yer alan Albert Dock.
Alışveriş yapmak istiyorsanız da, Liverpool’un en büyük alışveriş merkezi olan ve 100’ü aşkın mağazayı gezebileceğiniz St. John’s Alışveriş Merkezi.

Umarız Liverpool en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder