22 Temmuz 2017 Cumartesi

Napoli Gezilecek Yerler

Napoli ve İtalya gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Mafyası, hırsızlığı ve pizzası ile ünlü olan Napoli, Roma ve Milano’nun ardından İtalya’nın en büyük üçüncü şehri. Pek tekin olmasa da Napoli, yine de ziyaret etmek için ilginç bir şehir ve Pompeii, Caprive ve Sorrento gibi harika yerlere yakın olması ile de bu bölgeyi keşfetmeye başlamak için iyi bir başlangıç noktası. Bu yazımızda Napoli en iyi yerler, Napoli gezilecek yerler, Napoli Görülecek yerleri bulabilirsiniz.

Napoli Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları 6 kişilik odalar için yaklaşık 15-17 Euro iken tek kişilik odalar 50 Euro civarında. 2 yıldızlı bir otel ise 40 Euro’nun biraz altında fiyatlardan başlamakta. Ulaşım ise Napoli’de tam bir keşmekeş; çoğunlukla yürümenizi tavsiye ederiz. Otobüs bileti 1,5 Euro ve günlük sınırsız bilet 4,5 Euro. Metrosu da olmasına rağmen çok kapsamlı değil.

Napoli Gezilecek Yerler

Napoli gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. Napoli gezinize biraz müze turu ile başlayabilirsiniz. Napoli en iyi yerler yazımızda müzelere hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Gidebileceğiniz en iyi müzeler içinde; Giordano, Caravaggio, Bellini ve Titian gibi ünlü sanatçıların çalışmalarının da olduğu, Barok ve Rönesans sanatçılarının eserlerinin sergilendiği bir müze olan Museo Nazionale di Capodimonte ve antik Yunan ve Roma dönemine ait tarihi eserlerinin dünya çapındaki en iyi koleksiyonlarından birini barındıran Napoli Arkeoloji Müzesi var.
Sadece Napoli’den değil, Pompeii’den de tarihi eserler bulabilirsiniz. Hatta Pompeii’de bulunan kazılarda çıkarılan kalıp halinde insan bedenleri bile var. Napoli’de görebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de, şehrin koruyucu azizi onuruna inşa edilmiş 13. Yüzyıldan kalma Gotik bir katedral olan Duomo. Her yıl burada büyük bir festival düzenlenmekte ve bu azizin kanını taşıyan bir şişecik çıkarılıp, insanlar kanın sıvılaşmasını ummakta. Bu festivali göremeseniz dahi katedralin kendisi de çok güzel.
Lavlar altında kalan antik kent Pompeii’nin hikayesini muhtemelen duymuşsunuzdur; Napoli’den Pompeii’ye ulaşım oldukça kolay. Bu antik kente mutlaka gitmenizi ve hem Roma mimarisini görüp hem de şehrin hazin hikayesi hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz. Buraya yapacağınız gezi tüm gününüzü alacaktır ve atmosferi daha iyi yakalamak için rehber eşliğinde turlara da katılabilirsiniz. Pompeii demişken; bu şehirle aynı kaderi paylaşan ve Pompeii kadar rağbet görmemesine rağmen yine de oldukça etkileyici bir şehir olan Herculaneum’u (Herakleion) da görmenizi tavsiye ederiz.

Napoli Görülecek Yerler

Napoli görülecek yerler den bir diğeri de, zamanında 20.000’i aşkın insanın kanlı gladyatör dövüşlerini izlemek için toplandığı ve İtalya’nın en büyük üçüncü amfitiyatrosu olan Anfıteatro Flavio. Burada sütunlar arasında gezinebilir ve amfitiyatroda kullanılan karmaşık mekanizmalar hakkında bilgi edinebilirsiniz. Napoli gezilecek yerler listemizde tavsiye ettiğimiz başka bir yer de; 1737’de açılan ve dünyanın ayakta kalan en yaşlı opera binası olma unvanını elinde utan Teatro San Carlo. İçerisi epey ihtişamlı ve aristokrasinin lüksünü hissedebilirsiniz. Buranın haricinde, sahil kenarında bulunan, yine Ortaçağdan kalma bir kale olan ve içerisinde şehir müzesini gezip şehir manzarasını izleyebileceğiniz Castelnuovo’yu görmenizi öneririz.
Bahçeleri seviyorsanız, aslında Kral I. Ferdinand tarafından eşine hediye olarak yaptırılan ve bakımı harika şekilde yapılmış bahçelere ev sahipliği yapan Villa Floridiana’yı görmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca burada, Japon seramiğinden Avrupa parçalarına kadar her şeyi görebileceğiniz, 6000’i aşkın parçadan oluşan bir koleksiyona sahip Ulusal Seramik Müzesi de bulunmakta.
Farklı bir şeyler mi yapmak istiyorsunuz? O halde Napoli görülecek yerler listenize bunu da ekleyin: Napoli Yeraltı Turları. Bu turlarda şehrin yeraltını gezebilir, antik su depolarını ve şehrin nasıl kurulup binlerce yıl içinde nasıl değiştiğini görebilirsiniz.
Bu tur dışında, yazın gelirseniz; İtalya’nın en büyük projeksiyon ekranlarından biri üzerinde film gösterilen açık hava sinema festivaline katılmanızı tavsiye ederiz. Son olarak, alışveriş tutkunlarının da şehirdeki en iyi pazara sahip olan Piazza del Mercato’ya takılmalarını öneriyoruz.
Umarız Napoli en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder