4 Temmuz 2017 Salı

Bath gezilecek yerler

Adını Roma hamamlarından alan İngiltere’nin Bath şehri, zengin bir tarihe sahip. Şehir özellikle Roma döneminden kalma hamamları ve kaplıcaları ile meşhur. Ayrıca ünlü İngiliz yazar Jane Austen’in de doğup büyüdüğü yer. Bath küçük bir şehir olmasına rağmen yapılacak birçok aktivite sunuyor. Bath gezilecek yerler yazımızda detaylı olarak anlatacağız.

Bath'ın en iyi hamamları

Şehirde ziyaret edebileceğiniz en ilgi çekici yer, ismini aldığı Roma hamamları. Bir çok turist, Bath’a bu hamamları görmek için gelmekte. Romalılar tarafından yüzyıllar önce kaplıca tedavisi olarak kullanılan bu bölgede eski hamam evlerinin yıkıntılarını, Roma mimarisini ve mühendisliği görebilir ve ünlü seyahat yazarı Bill Bryson’un sesi eşliğine bölgenin geçmişini dinleyebilirsiniz. Hamamları görmeye gelmişken sıcak bir hamama girmeden olmaz. Romalıların neler hissettiklerini bir nebze anlamak istiyorsanız, İngiltere’nin tek doğal su kaynağı olan Thermae Bath Spa’da yıkanmalısınız. Ancak baştan belirtilen, bu spa işlemi pek ucuz değil (70 Pound).

Bath'ın en iyi müzeleri

Bath’ta hamam ziyareti dışında yapabileceğiniz şeylerden bir tanesi Hershel Astronomi Müzesi’ni (Hershel Museum of Astronomy) ziyaret etmek. Bilim ve astronomiye merak duyanların mutlaka görmesi gereken bu yer, William Hershel’in 1781 yılında Uranüs gezegenini keşfettiği gözlemevi ve aynı zamanda bir zamanların en güçlü teleskopunu da bünyesinde barındırmakta. Müzeler demişken, şehrin çalışma tarihini öğrenmek istiyorsanız, The Bath at Work Müzesine gitmenizi tavsiye ederiz. Burada mekanikleşme çağında bir alenin şişe işini gelişimi anlatılmakta. Sanatseverler içinse gidilecek en iyi yer olarak, 600’ü aşkın yağlı boya ve 5000 parçayı aşkın sanat eserine ev sahipliği yapan Victoria Sanat Galerisi’ni tavsiye ediyoruz. İngiltere’deki diğer tüm ulusal müzeler gibi buraya da giriş ücretsiz. Gidilecek en iyi yerlerden başka bir tanesi de, Jane Austen’in yaşadığı ev olan ve artık müze olarak hizmet veren Jane Austen Sergisi. Edebiyattan hoşlanıyorsanız, burada yazarın hayatı ve eserler hakkında birçok bilgi edinebilirsiniz. Üçüncü bir müze olarak ise, önceden Kostüm Müzesi olarak bilinen, yaşı 16. Yüzyıla kadar giden 30.000’in üzerinde kıyafet ve aksesuar içeren The Fashion Museum’u (Moda Müzesi) öneririz.


Bath gezilecek yerler

Bath’ta gidebileceğiniz diğer yerler içinde ise, şehrin en büyük parkı olan ve bir golf sahası ile botanik bahçesi içeren Royal Victoria Park; İngiltere’nin en güzel ve romantik köprülerinden biri olan ve dünyanın dört bir yanından bir sürü insanın panoramik fotoğraflar çekmeye geldiği Pulteney Köprüsü; 18. Yüzyılda tamamlanan eşsiz şekil ve tasarıma sahip evlerden oluşan yarımay şeklindeki The Royal Crescent; bohem tarzda ve antik birçok eşyanın satıldığı mağazalarla dolu olan ve açık hava pazarı içeren Walcot Caddesi. Değişik bir spor dalı olan kriket ilginizi çekiyorsa, Cumartesi veya Pazar günleri bir kriket maçına gidebilir ve İngiliz kültürü hakkında bir şeyler öğrenebilirsiniz.
Bath gezilecek yerler yazımızda tüm detayları aktardık ancak tatil planını yapmadan önce ingiltere' deki diğer gezilecek yerler yazılarımıza mutlaka göz atınız.
http://www.eniyiyerler.com/yerler/ingiltere/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder