13 Temmuz 2017 Perşembe

Cambridge gezilecek yerler

Cambridge İngiltere’nin en iyi üniversitelerinden bazılarına, harika parklara, müzelere ve tiyatro ile ilgili eserlere ev sahipliği yapmakta. Tıpkı Oxford gibi burada da yaşam üniversite etrafında dönse de üniversite dışında yapacak başka birçok şey de var. Cambridge gezilecek yerler yazımızda, şehirde gidilebilecek en iyiyerleri sizin için toparladık.

Cambridge'de nerede kalınır

Cambridge fazla hostel seçeneği sunmuyor ve ortak odalar 25 Pound iken tek kişilik odalar 50 Pound gibi bir fiyat civarında. Otel fiyatları ise yaklaşık 70 Pound ve en hareketli sezon dışında fiyatlar düşmekte.
Burada oldukça ucuza yemek yiyebilirsiniz. Bunda, şehirde birçok öğrenci olmasının da etkisi büyük. Ulaşım ise Cambridge’da oldukça kolay; her yere yürüyerek kolayca gidebilirsiniz. Otobüs biletleri ise mesafeye göre 1-3 Pound. İsterseniz 4 Pound’a günlük bilet alabilirsiniz.

Cambridge'de ne yapılır

Cambridge’da yapabileceğiniz en ilgili çekici aktivitelerden birisi üniversiteleri ziyaret etmek. Özellikle Cambridge Üniversitesi, yüzlerce yıllık binaları ile adeta geçmişi günümüze taşıyor. Burada Botanik Bahçesini kesinlikle görmenizi tavsiye ederiz. Sessiz ve huzurlu zaman geçirmek için ideal bir yer. Cambridge Üniversitesi dışında Kings ve Queens College da görülmesi gereken yerler arasında. Kings College içinden geçebilir ve şehri turlayabilirsiniz. Üniversiteler vize dönemlerinde ziyarete kapalı. Üniversite ziyaretlerinizde yapabileceğiniz çok değişik bir şey de derslere girmek. Herkese açık olan dersleri bulabilmek için önceden biraz araştırma yapmak lazım, ancak kesinlikle buna değeceğini düşünüyoruz.
Cambridge Üniversite’sinde, ayrıca Fitzwilliam Müzesi’ni de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Burası sanat eserleri ve antik eserler içeren bir müze. Burada Titian, Rubens, Hogarth, Constable, Picasso ve Renoir gibi onlarca ünlü sanatçının çalışmalarını görebilirsiniz. Üstelik ücretsiz! Kiliseleri görmek ilginizi çekiyorsa, ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz ve 15. Yüzyıl İngiltere’sinin mimarisinin güzide örneklerinden birini görebileceğiniz Great St. Mary’s Church’u ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Güzel bir şehir manzarası görmek isterseniz, cüzi bir ücret karşılığında çan kulesine çıkabilirsiniz.
Cambridge gezilecek yerler yazımızda Cambridge’da yapmanızı tavsiye ettiğimiz aktivitelerden bir tanesi de, artık klasikleşmiş olan “punting”. Bir çubukla akıntıya karşı bindiğiniz kayığı ittiğiniz bu aktivite, şehrin kanallarını, nehirlerini ve mimarisini görmek için güzel bir fırsat. Bu aktiviteyi kendiniz de yapabilirsiniz, ancak bizim tavsiyemiz rehber eşliğinde takılmanız. Çoğunlukla öğrencilerden oluşan rehberler ile Cambridge hakkında epey bir bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca kollarınız da çok yorulmayacaktır. Punting dışında Cam Nehri üzerinde kürek de çekebilirsiniz. Neredeyse tüm üniversitelerin kürek çekme kulüpleri bulunmakta ve bu, şehirde çok popüler bir aktivite. Herhangi bir hostel’dan tekne veya tur konusunda yardım alabilirsiniz.
Cambridge’daki ilgi çekici organizasyonlardan biri de, her yaz yapılan ve farklı üniversitelilerin bahçelerinde Shakespeare’in altı oyununun sergilendiği Cambridge Shakespeare Festivali. Bunun haricinde ACD Tiyatrosu’nda amatör gösterilere katılabilir ve şehre özgü sanatı tadabilirsiniz. Ayrıca şehirden yaklaşık 15 km uzaklıktaki Angsley Abbey’i ziyaret edebilir ve değirmeni, köşkü ve güzel bahçesini ziyaret edip İngiltere’nin sosyal tarihi ile ilgili fikir edinebilirsiniz. Eğer bu aktiviteler size pahalı geliyorsa, yalnızca yürüyerek de şehri keşfedebilir ve parklarının, nehirlerinin ve üniversitelerinin tadını ücretsiz olarak da çıkarabilirsiniz.
Cambridge gezilecek yerler başlığı altında son olarak, Haziranın ilk yarısında May Week dönemi düzenlenmekte. Bu dönem, öğrencilerin sınav sezonu kapandıktan sonra dinlendiği ve bir çok açık hava organizasyonunun, partilerin ve yaz aktivitelerinin düzenlendiği bir zaman. Seyahatinizi bu döneme denk getirirseniz epey eğleneceğinizi
garanti ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder