4 Temmuz 2017 Salı

Prag gezilecek yerler

Arnavut kaldırımları, orta çağdan kalma binaları ve geniş meydanları ile Prag, harika güzellikte ve fotoğrafçıların hayallerini süsleyen bir şehir. Mimarisinin çoğunun ortaçağa dayandığı bu şehir, Batı Avrupa’ya göre daha ucuz olması sebebiyle de son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiş durumda. Bu yazımızda Prag gezilecek yerleri bulabilirsiniz.

 Prag gezilecek yerler

Hostel fiyatları 9 Euro’dan başlamakta ve özel odaların fiyatları 35 Euro civarında seyretmekte (yazın fiyatlar oldukça artmakta). Otel fiyatları ise 90 Euro’ya kadar çıkmakta. Şehirde aşırı turistik mekanlara takılmadıkça oldukça ekonomik şekilde yemek yemeniz mümkün. Öğlen saatlerinde çıkarılan tabldot tarzı menüler satan birçok yer var. Ulaşım da Prag’da oldukça ucuz. 30 dakikalık bir bilet 24 Kron (1 Euro’dan az) iken günlük sınırsız bilet 110 Kron (4 Euro). Çek Cumhuriyeti ve dolayısıyla Prag, Avrupa’nın tam ortasında bulunduğundan diğere ülkelere ulaşım ağı epey geniş ve Viyana, Varşova, Berlin gibi diğer popüler şehirlere tren veya otobüsle kolayca ulaşabilirsiniz.
Prag gezilecek yerlerin başında, 9. Yüzyılda inşa edilen ve eski Çek krallarının mekanı olan, tepesinden şehir manzarasını izleyebileceğiniz Prag Kalesi. Muhafızların nöbet değişimini mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Buraya giderken, yol üstünde şehrin simgelerinden biri olan ve dünyanın en eski köprülerinden biri olma unvanını elinde bulunduran Charles Köprüsü’nden geçeceksiniz. Köprü üzerinde bir çok sokak sanatçısı, müzisyen, dansçı vb. bulacaksınız. Köprünün trafiği oldukça kalabalık. Üzerindeki heykellerin hepsi, orijinallerinin bir kopyası. Gerçekleri ise ulusal müzede bulunmakta. Prag gezilecek yerlerin başka biri de, 15. Yüzyılda inşa edilen ve şehrin turist çeken en popüler yerlerinden biri olan Astronomik Saat. Burada, her saat başında heykellerin yer değiştirmesini görebilirsiniz. Bize kalırsa fazla ilgi çekici bir şey değil, ancak yol üstüne geçerken denk gelebilirsiniz. Astronomik Saatin bulunduğu yer tarihi şehir merkezi. Burada Astronomik Saat dışında birçok tarihi kilise, kafe, dükkan ve ara sıra yapılan futbol maçları var. Prag’ın en büyük turist alanı olmasına rağmen, 10. Yüzyıldan beri el değmemiş dokusunu korumakta. Burada bol vakit geçireceğinizden ve sıkılmayacağınızdan eminiz.
Müzelerden hoşlanıyorsanız Prag, bu konuda oldukça doyurucu. Gidebileceğiniz en iyi müzelerden biri, sürekli olarak doğal, bilimsel ve tarihi koleksiyonlarını çoğaltan, 19. Yüzyılın başlarında kurulmuş olan Ulusal Müze (Narodni Muzeum). Şu anda müzede doğal tarih, tarih, sanat, müzik ve kütüphanecilik ile ilgili neredeyse 14 milyon parça sergilenmekte. Bu parçalar kategorilerine göre sınıflandırılmış olup kendine ait binalarında bulunmakta. Müze demişken, Prag denince akla ilk gelen isimlerden biri olan dünyaca ünlü yazar Franz Kafka’nın müzesine gitmenizi ve çalışmalarına göz atmanızı da tavsiye ederiz.
Çek Cumhuriyeti biralarıyla meşhur ve Prag’a gelmişken leziz Çek biralarını tatmadan ayrılmak olmaz. Prag’da yapabileceğiniz eğlenceli bir aktivite de, bahar ve yaz aylarında kurulan biracılara uğrayıp bira içmek. Riegrovy Sady Beer Garden bizim tavsiye ettiğimiz yerlerden biri. Buraya gidin, bir bira kapın ve şehrin yerlileri ile kaynaşın. Mekan genelde gençlerin uğrak noktası ve canlı müzik de bulundurmakta. Burada keyifli vakit geçirdikten sonra yakınlarındaki tepeye çıkıp güneşin batışını izleyebilirsiniz.
Prag Kalesi kadar ilgi görmese de, şehrin güney kısmında bulunan Vysehrad adındaki kaleyi de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 10. Yüzyılda inşa edilen ve Prag krallarının meskeni olan bu kale, Prag’ın bugüne kadar ayakta kalabilen en eski binası olan St. Martin Kubbesini de içermekte. Prag gezilecek yerler yazımızda son olarak yapabileceğiniz ilginç bir aktivite de, şehir merkezindeki ortaçağdan kalma evleri gezebileceğiniz Prag yeraltı turlarına katılmak. Buradaki birçok mezarlığı görebilir ve ortaçağ döneminin yaşantısı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrıca, Prag’ın ortasından geçen Vltava Nehri’nde tekneye binebilir veya geceleri gemi turuna çıkabilirsiniz. Alışveriş meraklısı iseniz, birçok barın, otelin, mağazanın ve restoranın bulunduğu ve Prag’daki iş hayatının merkezi olan Wenceslas Meydanına gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder