28 Temmuz 2017 Cuma

Korfu En İyi Yerler

Korfu ve Yunanistan gezisi için gezilecek ve görülecek en iyi yerler hakkındaki yazılarımızı buradan okuyabilirsiniz. Yunanistan’ın İyonya adalar grubunda bulunan Korfu; bembeyaz kumdan oluşan plajları, eğlenceli gece hayatı ve muhteşem güzellikteki dağları ile ülkenin en popüler turist mekanlarından biri. Özellikle yaz aylarında çok kalabalık olmasına rağmen ada, kafa dinlemek isteyenlere de hitap ediyor. İtalya’ya olan yakınlığı ile de buradan gelenler için iyi bir durak noktası olan Korfu, Yunanistan ve İtalyan kültürünün kesiştiği yer. Korfu en iyi yerler hakkında bu yazımızda bilgi bulabilirsiniz.

Korfu Gezi Maliyetleri

Korfu’da hostel fiyatları yaklaşık 20 Euro civarında ve iki kişilik odalar 40 Euro. Yazın ise bu fiyatlar neredeyse iki katına çıkıyor. Buradaki en popüler hostel The Pink Palace. 2 yıldızlı otellerin fiyatları ise gecelik 45 Euro civarından başlıyor. Korfu Adasında ulaşım, otobüs ile sağlanmakta. Mavi ve yeşil olmak üzere iki hat mevcut. Mavi hat 1,20 Euro iken yeşil hat, 1,70 Euro. Günlük sınırsız bilet ise 5 Euro.

Korfu Gezilecek Yerler

Korfu gezilecek yerler konusunda birçok farklı alternatif sunabilen bir şehirdir. Korfu’da gidilecek birçok harika plaj var. Adanın batı yakası kumlu plajlardan oluşurken doğu tarafı daha sakin. Balıkları izlemek istiyorsanız Messonghi plajına gitmenizi tavsiye ederiz. Merkez plaj genelde kalabalık ve kafayı bulan turistlerle dolu iken sessizlik ve huzur arıyorsanız gideceğiniz plaj, Lakkeiss.
Korfu en iyi yerlerden bir tanesi de, İyonya Bankası tarafından kurulan Sikke Müzesi (Museum of Coins). Banknotlardan sikkelere, pullara ve kitaplara kadar oldukça geniş bir koleksiyona sahip olan bu müzede, Euro’nun yaygın hale gelmesinden önceki hayatla ilgili izler bulabilirsiniz.
Adada ziyaret edebileceğiniz başka bir yer de, 19. Yüzyıl sonlarında Avusturya İmparatoriçesi Bavyeralı Elisabeth tarafından antik Yunan kahramanı Aşil temalı Achilleion adlı saray. Burası haricinde, oldukça sakin ve dinlendirici bir kasaba olan ve güzel plajlara, ilginç mağaralara ve lezzetli deniz mahsulleri yapan restoranlara sahip Paleokastritsa adlı komşu kasabaya gitmenizi tavsiye ederiz.
Kalabalıktan ve keşmekeşten bunaldıysanız, burası imdadınıza yetişecektir. Ziyaret edilecek başka bir kasaba olarak da; antik Yunan ve Roma kalıntılarının bulunduğu küçük bir kasaba olan antik Kassiopi kasabasını görmenizi tavsiye ederiz bu kasabada Korfu en iyi yerler arasında.

Korfu Görülecek Yerler

Korfu görülecek yerler konusunda oldukça zengin alternatiflere sahiptir. Korfu’da yapabileceğiniz diğer aktiviteler olarak; antik eserler ve harikulade güzellikte resimler içeren 300 yıllık Aziz Spyridon Kilisesini görmenizi; yürüyüş yapmayı seviyorsanız, adaların tamamını kapsayan bir yürüyüş yolu olan 222 kilometrelik Korfu patikasında yürümenizi (harika manzaralar göreceğinizi garanti ederiz); denize alternatif arıyorsanız Aqualand adlı su parkına gitmenizi; antik Yunan efsanesine göre perilerin şelalelerinde yıkandığı kasaba olan Nymphes’i görmenizi ve tabi ki kıyı bölgelerinin değişmez aktivitesi olan tekne turlarına katılmanızı tavsiye ederiz. Öğle yemeği ve açık büfe imkanı sunan hesaplı birçok tur bulabilirsiniz ve hostellerin çoğu bu tür turlar düzenlemekte.
Umarız Korfu en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder