3 Ağustos 2017 Perşembe

Brüksel En İyi Yerler

Brüksel ve Belçika gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Yalnızca Belçika’nın değil, Avrupa Birliği’nin de başkenti olan Brüksel, biraz resmi bir şehir olsa da tarihi ve eğlenmeyi seven yerlileri ile aslında oldukça keyifli bir şehir. Paris ve Amsterdam arasında iyi bir durak olan şehri gezmek için birkaç gün ayrılmalı. Hoş mimarisi, birçok yeşil alanı, çikolataları, waffle’ları, patates kızartması ve birasıyla oldukça turistik bir şehir olan Brüksel’e gidebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda sizin için topladık.
Brüksel-görülecek-yerler

Brüksel Gezi Maliyetleri

Hostellarda çoklu odaların gecelik fiyatı ortalama 17 Euro. 2 kişilik odaların fiyatı ise 55 Euro civarında. Kalabileceğiniz en iyi hostel olarak Sleep Well’i tavsiye ederiz. Merkezi konumda bulunan 2 yıldızlı oteller ise 50 Euro’dan başlamakta. Brüksel’in tramvay, otobüs ve metrodan oluşan kapsamlı ve gelişmiş bir toplu taşıma ağı var. Tek gidişlik metro bileti 2,5 Euro iken günlük sınırsız bilet 7,5 Euro.

Brüksel Gezilecek Yerler

Brüksel-yerler
Brüksel gezilecek yerler hakkında birçok farklı alternatifi bir arada bulunduran bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır. Brüksel’de görebileceğiniz yerlerin başında, Jerome Duquesnoy tarafından tasarlanan ve çeşmeye işeyen küçük bir çocuğun resmedildiği Manneken Pis geliyor. Grand Palace yanında bulunan bu heykelciğe her gün başka bir kıyafet giydiriliyor. Sadece işeyen bir çocuk olan bu heykelin neden bu kadar ünlü olduğunu anlayamasak da oldukça turist çeken bir yer.
Bunun aynı zamanda Jeanneken Pis adında işeyen bir kız çocuğu versiyonu da var ve ismi gibi heykelin kendisi de bizce biraz rahatsız edici. Manneken Pis’in bulunduğu alan ise, birçok kamu binası ve özel binalar ile çevrili olan, şehrin kalbi ve Belediye Sarayı’nın bulunduğu Grand Palas. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan bu meydanda iki yılda bir çiçeklerden yapılan kocaman bir halı serilmekte. Bu meydanın oldukça hoşunuza gideceğinden eminiz.
Müzeler ilginizi çekiyorsa, Brüksel tam da bunun için bir yer. Gidebileceğiniz en iyi müzelerin ilki olarak; ünlü Belçikalı mimar Victor Horta adına inşa edilen ve Horta’nın Belçika’nın önde gelen mimarları arasında olmasını sağlayan mimari tarzının örneklerini görebileceğiniz Horta Müzesi. Harika güzellikteki cam tavan ve karmaşık şekilde dövülmüş demir tırabzanlar, eve eşsiz bir doku katıyor.

Brüksel Görülecek Yerler

Brüksel-En-iyi-yerler
Brüksel görülecek yerler konusunda sizleri şaşırtabilecek bir şehir. Gidebileceğiniz ilgi çekici başka bir müze de; üç kattan oluşan ve her katında, enstrümana yaklaştığınızda kulaklıklardan o enstrümanın sesini ve bununla çalınan şarkıları dinleyebileceğiniz, her cinsten müzik aletinin bulunduğu Musical Instrument Museum. Binanın kendisi de oldukça etkileyici ve kafesinde hoş şehir manzaraları izleyebilirsiniz. Ayrıca arabalar ilginizi çekiyorsa; 19. Yüzyıl sonlarından yetmişli yıllara kadar 350 adet Avrupa ve Amerikan arabasının sergilendiği AutoWorld araba müzesine gitmenizi tavsiye ederiz.
Belçika bira konusunda epey ünlü ve buraya gelmişken birbirinden leziz ve farklı biralarını tatmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Biraları deneyebileceğiniz en iyi yer olarak, Grand Palas yakınında bulunan ve upuzun bira menüsü ile Guinness Rekorlar Kitabına girmiş Delirium Cafe’ye gitmenizi öneririz. Ayrıca biranın nasıl yapıldığını görmek istiyorsanız, yalnızca 7 Euro karşılığında Cantillon Bira Fabrikası turlarına katılabilir ve turun sonunda, fabrikanın üretimi olan biralardan tadabilirsiniz. Biranın dışında ülke, çikolatası ile de çok ünlü. Çikolata sevenler için adeta bir cennet olan Brüksel’de, birbirinden lezzetli çikolataları dükkanlarda deneyebilir ve süpermarketlerden daha ucuza alıp eve götürebilirsiniz.

Brüksel En İyi Yerler

Alışveriş meraklıları içinse, harika bir alışveriş deneyimi sunan Royales Saint-Hubert’a gitmenizi tavsiye ederiz. Avrupa’nın en eski alışveriş pasajı olan bu mekan, birçok kafeye, restorana ve çikolata mağazasına da ev sahipliği yapmakta. Burada pahalı hediyelik eşyalar alabilir ve Taverna du Passage adlı restoranda deniz mahsulleri yiyebilir, Neuhaus’da ise harika çikolatalar alabilirsiniz. Burası dışında, 11. Yüzyılda inşa edilen ve 13. Yüzyılda gotik tarzda yenilenen, Belçika kraliyet ailesinin düğün ve cenaze törenlerinin düzenlendiği S.t Michael ve Gudula Katedrali’ne gitmenizi; Avrupa’nın en iyi pazarlarından sayılan Dar edu Midi pazarında alışveriş yapmanızı; antik pazar mahallesinin içerilerinde bulunan ve kafelerle çevrili, gezinmenin oldukça eğlenceli olduğu Grand Salon’u görmenizi ve Avrupa Birliği’nin ne yaptığı ile ilgileniyorsanız, Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Umarız Brüksel en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder