29 Ağustos 2017 Salı

Oslo En İyi Yerler

Oslo ve Norveç gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Norveç’in başkenti Oslo, oldukça hareketi ve kozmopolit bir şehir. Nobel Barış Ödülünün ve harika müzelerin yuvası olan şehir, Norveç’in en güzel doğa manzaralarından bazılarına da ev sahipliği yapmakta. Yürüyüş, kayak, bisiklet, bota binme ve kamp aktiviteleri için ideal bir şehir olan Oslo, başlarda inanılmaz pahalı gelse de görülmesi gereken yerlerden biri. Oslo’da gidip görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda sizler için yazdık.
oslo-en-iyi-yerler

Oslo Gezi Maliyetleri

Oslo’da hostel fiyatları, çoklu odalarda gecelik 200-400 Kron arası değişmekte. Tek kişilik odalar ise 500 Kron civarı. Otel fiyatları ise iki gecelik ortalama 1000 Kron iken tek kişilik odalar 600 Kron’a da bulunabilir. Airnb ile gecelik 900 Kron’dan az fiyata apartman dairesi kiralamanız mümkün. Oslo’da otobüs ve tramvay fiyatları tek yön için 32 Kron; 24 saatlik sınırsız bilet 90 Kron iken bir haftalık sınırsız bilet 240 Kron.

Oslo Görülecek En İyi Yerler

Oslo görülecek en iyi yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Müzelere merak duyuyorsanız, Oslo sizi oldukça doyuracak. Gidebileceğiniz en iyi müzelerin başında, Norveç’in en büyük resim ve heykel koleksiyonuna ev sahipliği yapan Ulusal Galeriyi tavsiye ederiz.
Oslo’nun ana caddesi Karl Johans geçidine yürüme mesafesinde olan bu müze, eski ve yerel parçaları görmek için harika bir yer. Norveç, Viking tarihi ile biliniyor, bu yüzden şehirde vikinglerle ilgili bir müze olmamasına şaşırmak lazım. Viking Ship Museum, 9. Yüzyıla kadar uzanan en eski Viking gemilerini barındırıyor ve şehir merkezinin doğusunda, Bjørvika’da bulunmakta.
Ayrıca sihirbazlık gösterileri ilginizi çekiyorsa, 1997’de açıldığı günden bu yana gittikçe büyüyen ve Norveçli sihirbazların gösterilerini sergiledikleri, geleneksel kostümler ve ekipmanların bulunduğu norveç Sihir Müzesine gitmenizi tavsiye ediyoruz. Müze, şehrin merkezinde bulunmakta.
Oslo’da gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi, heykeltraş Gustav Vigeland’a adanmış olan Vigeland Heykel Parkı. Parkın içinde 200’ü aşkın heykeli gezerek birkaç saat harcayabilirsiniz. Parkta, Vigeland’ın sanat anlayışının en nadide örneklerini göreceksiniz.
Buradan sonra Avrupa’nın en büyük açık hava müzelerinden biri olan ve tüm Norveç’ten 150’inin üzerinde geleneksel evin bulunduğu, içeride at ve at arabasına binmekten folklor dansa ve el sanatlarına kadar onlarca değişik aktiviteyi görebileceğiniz Norwegian Folk Museum’a gitmenizi tavsiye ederiz.
Ayrıca geleneksel norveç sanatını ve antikalarını merak ediyorsanız, ülkenin en eski ve en büyük açık artırma evlerinden biri olan Blomqvist Auction House Gallery’i ziyaret edebilirsiniz.
Norveç’te gidebileceğiniz ilginç yerlerden birisi de yılanlar, kertenkeleler, timsahlar ve örümcekler dahil 100’ün üzerinde hayvana ev sahipliği yapan ve şehir merkezinde bulunan Oslo Sürüngen Parkı. Bitkiler ilginizi çekiyor ise, 1800’den fazla bitkiyi içinde barındıran ve aynı zamanda iki adet egzotik bitki serası ve bir “Koku Bahçesi” içeren, üstelik ücretsiz ziyaret edebileceğiniz Botanik Bahçesine gitmenizi öneririz.

Oslo Görülecek En İyi Yerler

Oslo görülecek en iyi yerler konusunda size birçok farklı alternatif sunabilir. Oslo’da görülecek yerlerin sınırı yok. Görebileceğiniz en iyi yerlerin başında, şehir merkezinde bulunan ve Fransız mutfağından klasik Nordik yemeklerine kadar çok farklı yemekleri deneyebileceğiniz, bunun yanında harika mimarisini de izleyebileceğiniz Aker Brygee rıhtımını tavsiye ederiz.
Buranın dışında, Norveç’in en büyük performans sanatları kurumu olan ve muhteşem bir mimariye sahip Norveç Ulusal Opera ve Balesini mutlaka görmelisiniz. Dünyanın ilk opera binası çatı katına da ev sahipliği yapan bu bina da bilet fiyatları, her etkinlik için değişiklik göstermekte, ancak arada ücretsiz olarak öğrenciler tarafından düzenlenen balkon konserleri ücretsiz.
Oslo’da ayrıca çok farklı ve eğlenceli festivaller ve geçitler düzenlenmekte. Görebileceğiniz en iyi festivallerin başında şunları sıralayabiliriz:
  • Her sene Ağustos ayında yapılan ve dünyaca ünlü yazarların katıldığı Oslo Kitap Festivali
  • 19-21 Ağustos arası düzenlenen ve yerel tekstil ürünlerini, seramikleri, metal ve ahşap işlerini görebileceğiniz Sanat ve El Sanatları Fuarı
  • Kış aylarında düzenlenen Korketrekkeren kar kızağı koşusu
  • Nobel Barış Ödülü onuruna düzenlenen, Karl Johans geçidinden Grand Hotel’e kadar yapılan Nobel Barış Ödülü Geçidi
Son olarak alışveriş meraklıları için de, yine şehir merkezinde bulunan ve çok farklı el işleri, kıyafetler ve plak mağazaları ile ikinci el kitapçılar bulabileceğiniz Grünerløkka’yı öneriyoruz.11
Umarız Oslo en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder