25 Ağustos 2017 Cuma

Zürih En İyi Yerler

Zürih ve İsviçre gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Hareketli gece hayatı, sınırsız sayıda bar ve restoranı ile oldukça kozmopolit bir şehir olan Zürih, yapılacak birçok aktivite ile dolu. Güzel bir göl kenarına kurulu olan bu şehir, her milletten insanı bünyesinden barındırmakta. Aynı zamanda sanat tutkunlarına da hitap eden Zürih, oldukça pahalı olmasına rağmen mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Zürih’te gidilecek ve görülecek en iyi yerleri bu yazımızda sizler için topladık.
Zurih-gezilecek-yerler

Zürih Gezi Maliyetleri

6 kişilik bir hostel odası 50 Frank civarında. Tek kişilik odalar için ise 120 Frank’ın üzerinde bir meblağı ödemeye hazır olun. İki kişilik bir 2 yıldızlı otel odası ise 90 Frank civarında. Airbnb’den 50 Frank dolaylarında da apartman dairesi kiralamak mümkün. Toplu taşıma fiyatları ise gideceğiniz bölgelere göre değişmekte. Günlük bilet fiyatları 5-34 Frank arasında iken 1-2 bölge için tek gidişlik bilet 2,60 ile 4,30 Frank arasında. Ayrıca ücretsiz şehir bisikletlerini de kullanıp tasarruf edebilirsiniz.

Zürih Gezilecek Yerler

Zürih gezilecek yerler konusunda ziyaretçilerine oldukça farklı alternatifler sunmaktadır. Zürih’e gelmişken dünyaca ünlü çikolatalarını tatmadan dönmek olmaz. Gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında Sprungli mağazaları geliyor. Burada, çikolataların neden bu kadar iyi olduğunu kendiniz görebilir ve şanslı iseniz, ikram alabilirsiniz. Şehirde gidebileceğiniz ilginç bir yer ise, 1999 yılında açılan ve dünyada görme engellilerin çalıştırıldığı ilk karanlık restoran olan Blindekuh Zurich. Görmeden yemek yemenin nasıl bir şey olduğunu merak ediyorsanız bu restoranı tavsiye ederiz.
Zürih ayrıca bir müzeler şehri de. Gidebileceğiniz en iyi müzeler arasında; zaman ve saat bilimi anlamına gelen horolojiye adanmış Beyer Zürih Saat & Kol Saat Müzesini tavsiye ederiz. Burada türünün tek örneği olan antik saatler bulabilirsiniz. Uluslararası sanat ilginizi çekiyorsa Asya, Afrika ve Okyanusya gibi Avrupa dışı yerlerden sanatçıların eserlerinin sergilendiği Rietberg Müzesine gitmenizi tavsiye ederiz. Birçok güzel heykelin bulunduğu müzenin kendi binası da oldukça ilgi çekici. Tarih meraklılarının gitmeleri gereken yer ise, ülkenin oldukça detaylı bir tarihinin sunulduğu İsviçre Ulusal Müzesi.
Az önce dediğimiz gibi İsviçre, adeta bir çikolata imparatorluğu. Çikolatanın yanında hamur işleri de epey lezzetli olan Zürih’te tatlı turuna çıkmanızı tavsiye ederiz. Her hamur işi dükkanında numuneler ve bunların yanında eşsiz aromalı yer mantarları, çikolata barları, dondurma ve sıcak çikolatanın da tadına bakabileceksiniz. Bu turlar 2,5 saat sürmekte ve kişi başı 85 Frank. Gidebileceğiniz en iyi yerlerin sonuncusu ise tarihi şehir merkezi. Burada çok farklı mutfaklardan yemekler deneyebilir, barlarında takılabilir ve şehrin benzersiz peynir ve çikolatalarını tadabilirsiniz.
Zurih-en-iyi-yerler

Zürih Görülecek Yerler

Zürih görülecek yerler hakkında oldukça zengin bir şehirdir. Zürih’te görülecek şeylerin en başında, Avrupa’daki en büyük açık hava tekno partisi olan ve Ağustos ayının ikinci Cumartesi gününde düzenlenen Şehir Geçidi geliyor. Mobil ses sistemleri görevi gören kamyonların şehir boyunca dolaştığı bu festival, neredeyse bir milyon ziyaretçi çekiyor ve çalan müzik, şehrin her tarafından duyulabiliyor. Festival demişken, yine Ağustos ayının birinci günü İsviçre Ulusal Günü etkinlikleri düzenlenmekte. Geceleri çeşitli etkinliklere katılabilir ve göl başında havai fişek gösterisini izleyebilirsiniz. S-Bahn ile bir saat uzaklıkta olan Rheinfall da oldukça popüler bir nokta.
Şehirde gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de, 250.000 civarında bitkinin yetiştiği ve aynı zamanda 17 farklı tropik kuş türüne ev sahipliği yapan Stadtgaertnerei Şehir Bahçeleri. Her Çarşamba saat 13:30’da da bitki yaşamı üzerine bilgilendirici bir konuşma yapılmakta. Burası dışında, şehrin tarihi kısmının bir parçası olan Niederdorf’taki gizli bir meydan olan Rosenhaf Pazarını görmenizi tavsiye ederiz. Burada çok çeşitli tütsüler, takılar, el işleri ve bohem tarzda kıyafetler bulabilir ve yemek stantlarından lezzetli yemekler alabilirsiniz.
Ayrıca şehrin gece hayatını da mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Açık alanda içki içmenin yasak olduğu Zürih’te 500’ün üzerinde gece kulübü, bar ve müzik mekanları bulunmakta. Limmat nehir nehri kıyısında ucuza içerek geceye başlayabilir ve daha sonra Neiderdorf’a veya Langstrasse’ye takılabilirsiniz.
Umarız Zürih en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder