31 Ağustos 2017 Perşembe

Bangkok En İyi Yerler

Bangkok ve Tayland gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Dünyada keşmekeşi, kalabalık caddeleri, uygun fiyatları, çılgın gece hayatı ve bitmeyen trafiği ile bilinen Bangkok, ya seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz bir şehir. Tayland’ın melekler şehri olarak da bilinen Bangkok, içinde biraz yaşadığınız zaman size sırlarını açıyor ve çok daha fazlasını görmenizi sağlıyor. Bu yazımızda Bangkok’taki gidilecek ve görülecek en iyi yerleri okuyabilirsiniz.

Bangkok Gezi Maliyetleri

Hosteller 90 Baht’tan başlamakta, çift kişilik odalar ise 500 Baht civarında. Hostel yerine, özellikle Khao San Yolu etrafında bulunan misafir evlerini de deneyebilirsiniz; burada fiyatlar 300 Baht’tan başlamakta. Oteller ise ortalama 450 Baht. Airbnb’de de 1250 Baht’a apartman daireleri bulabilirsiniz. Otobüsler ise oldukça kalabalık ve boğucu olmasına rağmen epey ucuz. Klimasız otobüsler 10 Baht, klimalı otobüsler ise 15 Baht. SkyTrain ve Metro ise 15-50 Baht arası. Günlük bilet 120 Baht.

Bangkok Gezilecek Yerler


Bangkok gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Bangkok’ta gidilecek onlarca yer var. Bunların başında Grand Palace’ı ve Wat Po’yu tavsiye ederiz. Saray, 1. Kral Rama tarafından 18. Yüzyılda inşa ettirilmiş ve şu anki monarşinin resmi ikamet yeri. Burada ayrıca Wat Pro Kaeo tapınağını ve içine 15. Yüzyıldan kalma Zümrüt Buda’yı göreceksiniz.
Gitmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yer de, buranın hemen karşısındaki Chao Phaya Nehrinin kenarında bulunan harika bir Budist tapınağı olan Wat Arun. Şafak Tapınağı anlamına gelen bu tapınakta şehrin nefes kesici manzaralarını izleyebilirsiniz.
Şehirde ayrıca görülecek bir sürü tapınak var. Bir rehber kiralayıp bu tapınakların hepsini bir gün içinde görebilirsiniz. Her biri farklı mimarilere ve planlara sahip olan bu tapınakların hepsini görecek vaktiniz yoksa, mutlaka Wat Arun’u görün deriz.
Eğer vaktiniz varsa, gidebileceğiniz en etkileyici tapınaklardan bir tanesi de, Khao San Yolundan yaklaşık 1 km uzakta bulunan ve kocaman bir chedi (Budist antik eşyaları bulunduran tümsek şeklinde yapılar) barındıran Golden Mount Tapınağı. Harika bir altın tapınak olan bu yapıda şehrin güzel manzaralarını izleyebilirsiniz.

Eğer hareketli zaman geçirmek istiyorsanız gideceğiniz ilk yer Khao San Yolu. Tüm seyahat yolları buraya çıkıyor ve yalnızca seyahat edenler için bir geçiş bölgesinden çok daha fazlası. Burada harika bir gece hayatı, lezzetli yemekler ve alışveriş imkanı bulacaksınız.
Alışveriş demişken, bu iş için gidebileceğiniz en iyi yerler olarak Siam Paragon’u (tasarım kıyafetler bulabilirsiniz); Terminal 21’i, ucuz ve moda kıyafetler için Platinium’u ve ucuz elektronik eşyalar için Pantip’i tavsiye ederiz.
Bangkok’ta gidebileceğiniz en iyi yerlerden bir başkası da Kraliyet Fil Müzesi. Filler Tayland halkının kültüründe önemli bir role sahip ve bu müze de filler onuruna inşa edilmiş. Burada fillerin halk için önemini ve dini seremonilere nasıl katıldığını görebilirsiniz.

Bangkok Görülecek Yerler


Bangkok görülecek yerler konusunda size birçok farklı alternatif sunabilir. Bangkok, Doğunun Venedik’i olarak bilinmekte ve eskiden şehirde bir sürü yolu ve kanal bulunmaktaymış. Artık bunların çoğu olmasa da eski köprüleri ve su yollarını görebilirsiniz. Chao Phraya Nehri boyunca gezebilir ve sadece 100 Baht karşılığında bu turlara katılabilirsiniz. Klhongs of Thonburi’de eski ahşap evler ve rengarenk çiçekler bulunmakta.
Görebileceğiniz yerlerden bir başkası da, 1900 yılında Kral 5. Rama tarafından inşa ettirilen ve dünyadaki tik ağacından yapılma en büyük köşk olan Vimanmek Köşkü. Şu anda Tayland Ulusal Miras müzesine ev sahipliğine yapan köşkte güzel bahçeler ve kanallar da bulunmakta. Burası dışında, Tayland’ın ilk hayvanat bahçesi olma özelliğini elinde bulunduran Dusit Hayvanat Bahçesini de görebilirsiniz. Taht Odası, Parlamento ve Chitralada Sarayı gibi önemli binalarla çevrili olan hayvanat bahçesinde 1600’ü aşkın hayvan yaşamakta.
Görmenizi mutlaka tavsiye ettiğimiz bir başka yer de, birçok jazz barının ve birahanenin bulunduğu, Bangkok’un orta ve üst sınıfları arasında oldukça popüler olan Thong Lo mahallesi. Ayrıca Çin Mahallesine gidip yemek yemenizi de öneririz. Gece hayatına daha çok takılmak istiyorsanız tavsiye ettiğimiz yerler Brick Bar, Smalls ve Whisgars.

Son olarak; yaz sarayına ev sahipliği yapan, 1991 yılında UNESCO Dünya Mirası alanlarına dahil edilmiş eski başkent Ayutthaya’yı ve akrobasiden davul şovlarına, tiyatroya ve dansa kadar birçok farklı performans izleyebileceğiniz Patravadi’yi görmenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder