30 Ağustos 2017 Çarşamba

Nha Trang En İyi Yerler

Nha Trang ve Vietnam gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Gezginler için popüler yerlerden biri olan Nha Trang, kum plajları ve on dokuz adası ile turistlere birçok seçenek sunmakta. Dalış yapmayı da ekonomik fiyatlara öğrenebileceğiniz Nha Trang, oldukça ilgi gören bir yer olduğundan bazen fazla turist ile dolu olabiliyor. Kalabalıktan ve keşmekeşten sakınmak için sezon dışında gelmenizi tavsiye ettiğimiz Nha Trang’da gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerler bu yazımızda.

Nha Trang Gezi Maliyetleri

Hostel odaları gecelik 100.000 VND’den başlarken çift kişilik odalar 500.000 VND civarında. Otel odaları ise 200.000 VND iken 450.000 VND’ye kadar çıkabilmekte. Airbnb’den 600.000 VND’den başlayan fiyatlarla apartman daireleri kiralamak mümkün. Sahile yakın kalacaksanız ulaşım için araç kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Otobüs bileti fiyatları 15.000 VND ve bisiklet taksi de kilometre başına 25.000 VND kadar.

Nha Trang Gezilecek Yerler

Nha Trang gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Nha Trang’da yapabileceğiniz aktivitelerin başında şnorkel ile dalış gelmekte. Sahilden biraz açıldığınızda dalış hizmetlerinin verildiği adalar bulacaksınız. Rüzgarlı sezon olan Ekim-Aralık arasından sakınmanızı tavsiye ederiz. Denizaltı hayatını görebilir ve scuba sertifikası bile alabilirsiniz.

Dalış haricinde tekne turlarına katılmanızı ve etraftaki birbirinden güzel adaları görmenizi öneririz. Bu turlara genellikle şnorkelle dalış, akvaryum ve balık çiftliği ziyaretleri ve bol bol yiyecek ve alkol dahil.
Şehirde birbirinden güzel plajlar da bulunmakta. Ana plaj plan Nha Trang plajı dışında bir yerlere gitmek isterseniz, tavsiye ettiğimiz yerler Bai Dai plajı veya on kilometreden uzun muhteşem beyaz kumlara sahip Long Beach. Ancak buralara gittiğinizde hırsızlığa karşı dikkatli olun. Sahiller haricinde kaplıcalara ve çamur banyolarına gitmenizi tavsiye ederiz.
Gevşemek ve rahatlamak için iyi bir fırsat olan bu çamur banyolarının iyileştirici özelliği de olduğu söylenmekte. Kişi başı en az 130.000 VND gibi bir fiyat ödemeye hazır olun. Şehre gelmişken şelalelerini de mutlaka görmelisiniz. Fairy Spring Şelaleleri ve Ba Ho şelaleleri tavsiye ettiğimiz en iyi yerler.

Nha Trang Görülecek Yerler


Nha Trang görülecek yerler konusunda turistlere birçok alternatif sunmaktadır. Nha Trang’da görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerin başında, güney ucunda bulunan Ulusal Oşinografi (Deniz Bilimi) Müzesi geliyor. Dalış ile ilgilenmeyenler için ideal bir yer olan bu müzede, deniz canlılarının bulunduğu su tankları ve doldurulmuş kuş ve memeliler sizi bekliyor.
Tavsiye ettiğimiz bir başka müze de, 19. Yüzyılın sonlarında Vietnama’e gelen İsviçreli bir bilim adamı olan Dr. Yersin’in hayatının ve çalışmalarının sergilendiği Alexandre Yersin Müzesi. Mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yer ise Yang Bay körfezi. Burada üç farklı şelale grubu bulunmakta: Yang Bay, Yang Khand ve Ho Cho. Yoğun bir orman örtüsü ve dağlık alanla çevrili bu mekan, sahildeki kalabalıklardan uzaklaşma istediğinizde gidebileceğiniz uygun bir yer.
Eğer gerçek bir alışveriş deneyimi yaşamak istiyorsanız görmeniz gereken yer Cho Dam açık hava pazarı. Buraya gidin ve aklınıza gelebilecek her eşyayı pazarlık ederek uygun fiyatlara alın!
Görmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yer de, 19. Yüzyılda inşa edilen ve Diem hükümetine karşı yapılan protestolarda ölen rahip ve rahibeler anısına yapılan Long Son Pago. Burada 24 metrelik Buda heykelini ve harika şehir manzaralarını görebilirsiniz. Üstelik giriş ücretsiz.
Görmenizi tavsiye ettiğimiz son yer ise, ülkenin tanrıçası Yan Po Nagar onuruna inşa edilmiş olan ve milattan önce yapıldığı için ülke tarihinde ve arkeolojisinde önemli bir yere sahip olan Po Nagar tapınağı. Burada harika şehir manzaraları da izleyebilirsiniz.

Umarız Nha Trang en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder