23 Ağustos 2017 Çarşamba

Basel En İyi Yerler

Basel ve İsviçre gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. İsviçre içinden geçerken uğrayabileceğiniz yerlerden biri olan Basel’de çok farklı lezzetler sunan mutfağını deneyebilir, Rhine Nehrinde gezebilir veya müzelerini, hayvanat bahçesini ve görkemli katedrallerini görebilirsiniz. Ufak olmasına rağmen yıl boyunca birçok farklı festivale ev sahipliği yapan Basel’de gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
basel-gezilecek-yerler

Basel Gezi Maliyetleri

Basel hostel konusunda biraz kısır. Seçenekler oldukça kısıtlı ve 8 yataklı bir oda için gecelik 30 Frank, iki kişilik odalar içinse gecelik 95 Kron civarında ödemeyi göze almalısınız. 2 yıldızlı otel fiyatları ise 80 Franktan başlıyor. Ayrıca Airbnb’de 25 Franka kadar odalar ve 50 Frank civarında daireler bulabilirsiniz. Şehir küçük olduğu için yürüyerek her yere gidebilirsiniz. Toplu taşıma kullanmak isterseniz, otobüs ve tramvay bileti fiyatları 2,20 ile 4,40 Frank arasında değişmekte. Günlük bilet 18 Frank iken 5 biniş fiyatına 6 biniş sunan çoklu bilet de 12-24 Frank arası.

Basel Gezilecek Yerler

Basel gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Basel’de gezebileceğiniz yerlerin başında, her Cumartesi düzenlenen ve taze yerel ürünler, çiçekler ve özel eşyalar alabileceğiniz Marktplatz’ı tavsiye ederiz. Burası dışında, yapımı neredeyse 400 yıl süren ve batı cephesinde, İsviçre’deki en önemli Roma stili heykel kabul edilen Galluspforte’yi görebileceğiniz Bazel Katedraline gitmenizi öneririz. Birkaç Frank karşılığında Aziz Martin kulesine çıkıp şehir manzarası izleyebilirsiniz. Kuleye giriş, kilisenin kapanmasından 30 dakika önce sona ermekte.
Basel aynı zamanda bir müzeler şehri de. Gidebileceğiniz en iyi müzelerden biri, şehrin en popüler müzelerinden biri olan ve 19.-20. Yüzyıl sanat eserlerine ev sahipliği yapan, hatta bir odasının tamamının Picasso’ya ayrılmış olduğu Kunstmusuem Basel. Giriş 15-16 Frank ve Pazartesi günleri kapalı. Gidebileceğiniz başka bir müze de, İsviçreli sanatçı Jean Tinguely’nin heykellerinin sergilendiği ve oldukça garip heykellerin bulunduğu Tinguely Müzesi. Burası da yine Kunstmusuem Basel gibi Pazartesi günleri kapalı.  Buralar haricinde, ana meydandaki güzel ve eski bir Rönesans binası olan, bugün ise hükümet binası olarak kullanılan belediye sarayı Rathaus’a gidebilirsiniz.

Basel Görülecek Yerler

Basel görülecek yerler hakkında size birçok farklı alternatif sunabilir. Yazımızın başında Basel’de yıl boyunca çeşitli festivaller düzenlendiğini söylemiştik. Görebileceğiniz festivallerin başında, Karnavalın eşdeğeri olan ve üç gün üç gece süren, sınırsız yemek, içecek, müzik ve yürüyüşün olduğu Baslar Fasnacht festivali geliyor. Ancak fotoğraf çekerken sakın flaş kullanmayın; şehrin yerlileri bu konuda oldukça hassaslar ve hoş olmayan durumlarla karşılaşabilirsiniz.
Bu festival haricinde, Ekim ayında düzenlenen ve şehrin farklı yerlerinde yemek standlarının, poligonların ve binişlerin olduğu Basel Herbstmesse’yi (Güz Fuarı) görmenizi tavsiye ederiz. Bu fuar Messeplatz (roller-coaster gibi eğlencelerin olduğu en büyük alan), Barfüsserplatz ve Münsterplatz (Dönme dolaptan güzel manzaralar yakalayabilirsiniz) noktalarında düzenlenmekte.
Ayrıca şehre Noel zamanı gelirseniz, Weihnachtsmarkt adındaki Basel Noel pazarını görmenizi tavsiye ederiz. Barfüsserplatz’da Kasım sonundan itibaren kurulan standları ziyaret edebilirsiniz. Hayvanları seviyorsanız, Eierpark Lange Erlen’i görmelisiniz. Evcil hayvan çiftliğinin de bulunduğu bu parkta, hayvanları görmek ilginizi çekmese bile birkaç saatliğine kafa dinleyebilirsiniz. Ayrıca İsviçre’nin en eski ve barındırdığı hayvan sayısı bakımından en büyük hayvanat bahçesi olan Basel Hayvanat Bahçesini de görebilirsiniz.
Basel’de görebileceğiniz diğer en iyi yerler ise Rhine Nehri (kenarında güneşlenebilir veya şehrin yerlileri gibi yüzebilirsiniz) ve FC Basel futbol kulübünün maçlarını seyredebileceğiniz St. Jakobs Park. Ayrıca şehre gelmişken, İsviçre’nin meşhur baharatlı bisküvisi olan basler läckerli’yi de denemeden dönmeyin.
Umarız Basel en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder