27 Ağustos 2017 Pazar

Interlaken En İyi Yerler

Interlaken ve İsviçre gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. İsviçre’nin en rağbet gören yerlerinden biri olmasa da Interlaken, özellikle dağcılık sporları ile ilgilenenler için harika bir şehir. Harika manzarası ve nezih barları ile bu şehir, gezginler için yaz aylarında popüler bir mekan. Kışın gelirseniz de karla kapalı yollar, soğuk bir hava ve sıcak tutmak için battaniyelerin verildiği fondü kafeler bulacaksınız. Interlaken’de gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda okuyabilirsiniz.
interlaken-en-iyi-yerler

Interlaken Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları çoklu odalarda 20-35 Frank arasında değişmekte. Tavsiye ettiğimiz en iyi hosteller Balmers ve Funny Farm. Balmers’ta Mayıs-Eylül arasında kişi başına ortalama 20 Frank’a bar, jakuzi ve 6 kişilik bir çadır bulabilirsiniz. İki kişilik 2 yıldızlı otel fiyatları ise 90 Frank civarında. Airbnb’de gecelik 140 Frank’a apartman dairesi kiralayabilirsiniz. Şehir oldukça küçük olduğundan toplu taşımaya ihtiyaç duymayacaksınız. Daniel’s Fun Rental’dan veya Flying Wheel’sten ekonomik fiyatlara bisiklet kiralayabilirsiniz.

Interlaken Gezilecek Yerler

Interlaken gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir Avrupa şehridir. Yazının başında dediğimiz gibi Interlaken, dağcılık sporları ile ilgilenenler için ideal bir şehir. Dolayısıyla gidebileceğiniz en iyi yer, doğanın kucağı! Güneş altında yakılabilir, gölde dinlenebilir veya dağlara çıkıp yürüyüş yapabilirsiniz. Ne yaparsanız yapın, yeter ki içeriye tıkılı kalmayın! Ayrıca Thun Gölü üstünde bulunan bir mağaralar ağı olan St. Beatus Mağaralarına gidebilirsiniz. Efsaneye göre Aziz Beatus, 6. Yüzyılda bu mağaralarda bulunmuş ve burada yaşayan ejderhayı defetmiş. Rehber eşliğinde turlara katılabilir ve içeride bulunan küçük müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
Gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de, bisiklet kiralayıp gitmenizi tavsiye ettiğimiz harika güzellikteki Giessback Şelaleleri. Dönüşte Brienz Gölünü de ziyaret edebilirsiniz. Interlaken ayrıca birçok göl içermekte. Gidebileceğiniz en iyi göller içinde Thun, Brienz Göllerini veya Aere Nehrini tavsiye ederiz. Göller haricinde değişik bir aktivite içinse, 90 Frank karşılığında kızakla kayabilirsiniz. Fiyat biraz tuzlu olsa da aktivite sonrasında bir restoranda akşam yemeği de içeriyor. Eğer fiyat fazla gelirse, 7 Frank karşılığında tahta bir kızak kiralayıp kendiniz de kayabilirsiniz.
interlaken-gezilecek-yerler

Interlaken Görülecek Yerler

Interlaken görülecek yerler konusunda ziyaretçilerine birçok farklı alternatif sunabilir. Şehir açık hava aktiviteleri ile dolu ve bunların arasında bungee jumping, serbest paraşüt, kaya tırmanma, rafting ve yamaç paraşütü de var. Bu aktivitelere de katılmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca börek çörek ve çikolata hoşunuza gidiyorsa, Bönigen adındaki küçük ve sevimli köyü görmenizi tavsiye ederiz. Burada 18. ve 19. Yüzyıldan kalma ev eşyalarının ve mobilyaların bulunduğu müzeyi de ziyaret edebilirsiniz.
Interlaken’e yazın geliyorsanız, mutlaka göl kenarına gidip bir folk müzik konseri görmenizi tavsiye ederiz. Geleneksel kıyafetlerini giymiş korolara bazen İsviçre’ye özgü çalgılar da eşlik etmekte. Görebileceğiniz başka bir yer de, Kline Scheidegg’den Avrupa kıtasındaki en yüksek tren istasyonu olan Jungfraujoch’a giden Jungfrau Demiryolu. Burada inanılmaz kar var ve manzaralar tek kelime ile harika.
Şehrin komşu kasabalarını ve kırlarını tam anlamıyla görmenin en iyi yollarından biri de, Thunersee nehrinde gezen teknelerin birine katılmak. Ayrıca İsviçre rail pass’ına sahipseniz tekneler ücretsiz. Son olarak şehir, özellikle gezginlerin uğrak noktalarından olduğundan hareketli bir gece hayatına sahip. Gece hayatından hoşlanıyorsanız, şehirdeki barlara uğramanızı tavsiye ederiz.
Umarız Interlaken en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder