3 Ağustos 2017 Perşembe

Porto En İyi Yerler

Porto ve Portekiz gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Portekiz’in en büyük ikinci şehri olan Porto, dünya mirası listesinde olan dolambaçlı caddeleri ve geçmişi yaşatan kiliseleri ile görülmesi gereken yerlerden biri. Lizbon kadar havalı olmasa da yine de Porto, harika yemekler, şaraplar ve nehir kenarına dizilmiş kafeler bulabileceğiniz şirin bir şehir. Bunların yanı sıra Porto, bölgenin ünlü şarap imalathanelerinin bulunduğu Duoro Vadisi’ne gitmek için de uygun bir yer. Bu yazımızda Porto’da gidilebilecek en iyi yerleri bulabilirsiniz.
Porto-görülecek-yerler

Porto Gezi Maliyetleri

Porto’da 4-6 yataklı hostel fiyatları gecelik 12 Euro, iki kişilik odalar ise 45 Euro civarı. Portekiz’in en iyi hostellerinden bazılarına ev sahipliği yapan Porto’da kalabileceğiniz en iyi hostel, bize göre Gallery Hostel. 2 yıldızlı otel fiyatları ise 30 Euro’nun biraz üzerinde başlamakta. Porto’nun ulaşım sistemi epey gelişmiş ve bilet fiyatları, gideceğiniz mesafeye göre 1,2 Euro ile 5 Euro arasında değişmekte. Metroda tek bile tile 10 kez seyahat edebilirsiniz. Aynı zamanda günlük otobüs ve metro biletlerini de 4,15 Euro’dan başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz.
Porto-en-iyi-yerler

Porto Gezilecek Yerler

Porto gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Porto’da görebileceğiniz en iyi yerlerin başında; yapımına 1842 yılında başlanan ve otuz yılda tamamlanan Borsa Sarayını tavsiye ederiz. Neoklasik mimarinin örneklerinin bulunduğu sarayda ve sarayın katedralinde, Prens Henry ile ilgili birçok anıt bulacaksınız. Ayrıca 14. ve 15. Yüzyıl Portekiz prensinin bir heykelini de görebilirsiniz.
Sanata ve müzelere meraklı iseniz, Porto size tam anlamıyla hitap edecek bir yer. Gidebileceğiniz en iyi sanat müzelerinin başında; aynı zamanda bir park da olan Fundação Serralves’I tavsiye ederiz. Buranın sürekli bir koleksiyonu yok ve koleksiyonlar yıl boyunca değişmekte. Sergilerin kalanının pembe Art Deco “Casa de Serralves”te bulabilirsiniz. Gitmenizi önerdiğimiz başka bir sanat müzesi de, Neoklasik Palácio das Carrancas’ta bulunan Museu Nacional Soares dos Reis. Portekiz’in ilk sanat müzesi olma unvanını elinde bulunduran bu müzenin en iyi eserleri, 19. Yüzyıldan kalan eserler. Müzeye adı verilen António Soares dos Reis’in eserleri de daimi koleksiyonlar içinde.
Porto-gezilecek-yerler

Porto Görülecek Yerler

Porto görülecek yerler hakkında size birçok farklı alternatif sunabilir. Porto’ya gelmişken harika şaraplarını tatmadan ayrılmamanızı öneririz. Vila Nova de Gaia’da şarap evlerini ziyaret edip şarapları tadabilir ve Port Wine Museum’da Porto şarabı ve şehre olan etkisi hakkında tarihi bilgiler edinebilirsiniz. Ayrıca Porto’dan Regua’ya kadar devam eden köprüler altında, Duoro Nehri boyunca tekne turuna çıkmanızı da tavsiye ederiz. 2 saatlik turlar 35 Euro’dan başlamakta ve şehri yorulmadan görmek için ideal bir seçenek.
Porto’da gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de; ortaçağdan kalma sokaklar, harika kafeler, şehrin simgesi olan tekneler ve mimarisi ile Ribeira. Bir kadeh şarap alın ve sokaklarında kaybolun! Gitmenizi tavsiye ettiğimiz başka bir yer de; yerel müzik ve tiyatro performanslarının sunulduğu, ayrıca klasik müzik ve jazz dinletilerinin de gerçekleştirildiği modern bir konser salonu olan Casa da Música.

Porto En İyi Yerler

Porto’nun oldukça yeşil ve ferah mekanlarından biri, merkezde bulunan ve harika bir peyzaja sahip Jardim do Palácio de Cristal. Nehri boyunca yürüyebilir, uzanabilir ve hatta bir konsere veya sergiye denk gelebilirsiniz. Alışveriş seviyorsanız, taze yemekler, et, balık, meyve ve sebze bulabileceğiniz Mercado do Bolhão adlı pazara gitmenizi tavsiye ederiz. Kitap kurdu iseniz mutlaka görmeniz gereken yer Lello & Irmão adlı kitapçı. Kırmızı halılı merdivenleri, buzlu camları ve neo-Gotik tasarımı ile burada kitap karıştırmaktan büyük keyif alacağınıza eminiz.
Porto’da yapmanızı tavsiye ettiğimiz diğer aktiviteler ise; şehirden 30 km uzakta bulunan ufak bir balıkçı kasabası olan Povoa de Varzim’e uğramanız; dışarıdan oldukça sıradan görünen, ancak içerisi Barok ve Gotik tarzda tasarlanmış etkileyici bir kilise olan São Francisco Kilisesi’ni ziyaret etmeniz ve Avrupa’nın en ateşli taraftar gruplarından biri olan FC Porto’nun  Dragão Stadium’da bir maçını izlemeniz.
Umarız Porto en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder