28 Ağustos 2017 Pazartesi

Hoi An En İyi Yerler

Hoi An ve Vietnam gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası alanları arasında yer alan Hoi An, güzel nehri etrafında vakit geçirebileceğiniz, günbatımını izleyebileceğiniz ve ucuza bira içebileceğiniz hoş bir şehir. Tarihi evler, pagodalar ve kafelerle dolu bu şehir, özellikle el yapımı kıyafetleri ile ünlü. İstediğiniz kıyafeti ve aksesuarı çok ucuza bulabileceğiniz Hoi An’da gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Hoi An Gezi Maliyetleri

Hostel odaları ortalama 250.000 VND, çift kişilik odalar ise 360.000 VND’den başlamakta. Bizim tavsiye ettiğimiz yer ise, bambudan yapılma evlerde kalabileceğiniz An Bang sahilinde bulunan Under the Coconut Tree Guesthouse. Otel fiyatları da oldukça ucuz ve çift kişilik odaları 270.000 VND’den başlayan fiyatlarla bulabilirsiniz. Şehir oldukça küçük olduğundan her yer yürüme mesafesinde. 30000 VND’ye bisiklet ve 80000 VND’ye motosiklet kiralayabilirsiniz.

Hoi An Gezilecek Yerler

Hoi An gezilecek yerler konusunda ziyaretçilerine birçok farklı alternatif sunabilir. Hoi An, yazımızın başında da belirttiğimiz gibi tam bir alışveriş cenneti. Gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında da Merkez Pazarı geliyor. Nehir kenarında bulunan bu pazarda oldukça ucuz fiyatlara harika yemekler, hediyelik eşyalar ve kıyafetler bulabilirsiniz.
Gelmişken balık pazarına da bir göz atın. Pazara uğradıktan sonra, şehrin en görkemli ve harika mimari eserlerinden biri ve popüler bir turist mekanı olan Quan Cong Tapınağına gitmenizi tavsiye ederiz. 17. Yüzyılın başlarında Chin Hanedanlığı onuruna inşa edilen bu tapınağın içinde, Quan Kong’un koruyucularından biri olan Chau Xong ve Quan Cong’un kendisinin heykeli bulunmakta.
Hoi An’a gelmişken plajlarına gitmeden dönmek olmaz. Gidebileceğiniz en iyi plajlar arasında An Bang ve Cua Dai plajlarını öneririz. Cua Dai Vietnam’ın UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan 5 alanından biri. Her iki plaj da şahane beyaz kumlara ve sahil kenarı restoranlarına sahip.
Şehri başka bir yönden görmek istiyorsanız, Bach Dang Caddesinden kalkan teknelerden birine atlayıp nehir turuna çıkmanızı tavsiye ederiz. Ancak gördüğünüz ilk tekneye atlamayın; farklı fiyata birçok seçenek bulunmakta.
Gidebileceğiniz başka bir yer de, şehrin 20 kilometre kuzeyinde bulunan ve oldukça güzel manzaralara ve pagodalara ev sahipliği yapan Mermer Dağları. Burası aynı zamanda savaş esnasında Viet Cong tarafından üs olarak da kullanılmış.
Şehirde ayrıca, Çin mimarisinin harika örneklerinden biri olan ve 17. Yüzyıl sonunda inşa edilmiş Fukian Toplantı Salonu. Ana tapınak deniz tanrıçası Thien Hau’ya adanmışken Thuan Phong Nhi ve Thien Ly Nhan heykellerinin de denizcileri koruduğu söylenmekte.

Hoi An Görülecek Yerler

Hoi An görülecek yerler konusunda da çok zengin bir şehirdir. Hoi An’daki bazı evlerin içi müzelere dönüştürülmüş ve ziyaretçilere, koloni ve koloni sonrası dönemde varlıklı tüccarların hayatlarının nasıl olduğu konusunda fikir vermekte. Görebileceğiniz en iyi evler içinde Tan Ky ve Duc An evlerini tavsiye ederiz. Bu evler dışında özellikle görmenizi tavsiye ettiğimiz yer; antik Champa Krallığına ait olan ve yıkılmış halleri dahi oldukça etkileyici olan, UNESCO Dünya Mirası alanlarından biri seçilen My Son (güzel dağ) alanı.
Hoi An’a gelmişken görebileceğiniz başka bir yer de, şehirden 30 dakika uzaklıkta bulunan ve Mermer Dağları, harika plajları ve sörf aktiviteleri ile ünlü olan Da Nang şehri. Gece hayatı ile de ilgi çekici bir yer olan bu şehre gitmek için, kaldığınız hostela sormanız yeterli. Dalış ile ilgileniyorsanız, yine şehirden biraz uzakta bulunan Cham Adasına günübirlik seyahat edebilirsiniz. Buraya düzenlenen turlar da oldukça ucuz ve gece dalış imkanı sunmakta.
Son olarak şehir, dolunay anının her 14. gününde harika bir festivale ev sahipliği yapmakta. Caddeler trafiğe kapatılmakta ve renkli fenerler ile süslenmekte. Canlı müzik eşliğinde şehrin yerlileri ile parti yapabilir ve dans edebilirsiniz.
Umarız Hoi An en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Originally published at www.eni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder