27 Ağustos 2017 Pazar

Hanoi En İyi Yerler

Hanoi ve Vietnam gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Savaşlar tarafından yıpranmış imajını düzeltip Asya’nın en iyi ve kültürel şehirlerinden biri haline gelmeyi başaran Vietnam’ın başkenti Hanoi, Vietnam’ın devrim, savaş ve sanat tarihini tanıma ve anlama imkanı veren onlarca müzeye ve aynı zamanda ağ gibi birbirine dolanmış tarihi sokaklara ev sahipliği yapıyor. Sapa ve Halong Körfezi gibi noktalara ulaşım için de mükemmel bir konumda olan Hanoi’de gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hanoi Gezi Maliyetleri

Hanoi’de hostel fiyatları 80.000 VND civarında iken çift kişilik odalar 250.000 ile 450.000 VND arasında. Çift kişilik otel fiyatları ise 650.000 VND’ye kadar çıkmakta. Kısıtlı olmasına rağmen Airbnb de kullanabilirsiniz. Apartman daireleri 425.000 VND’den başlamakta. Şehir içi ulaşımı otobüs ile sağlayabilirsiniz ve fiyatı 1000 VND civarında.

Hanoi Gezilecek Yerler

Hanoi gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi Hanoi’de gezebileceğiniz onlarca müze bulunmakta. Gidebileceğiniz en iyi müzelerin başında, oldukça etkileyici Budist sanat, halk sanatı örneklerini bulabileceğiniz Vietnam Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi gelmektedir. Müzenin en göze çarpan parçası ise 1000 kol ve göz ile resmedilen merhamet tanrıçası Kouan Yin.
Gidebileceğiniz başka bir müze de, Vietnam’ın lideri ve komünist devletin kurucusu olan Ho Chi Minh anısına yapılmış olan Ho Chi Minh Müzesi ve Mozolesi. Burada Ho Chi Minh’in mumyalanmış bedenini görebilirsiniz. Korkutucu ve aynı zamanda ilgi çekici.
Gidebileceğiniz en iyi müzelerden bir başkası da, Vietnam’ın savaş tarihini görebileceğiniz Ordu Müzesi. Çin ve Sovyet orduları tarafından sağlanan uçak, tank ve silah koleksiyonlarının yanı sıra Fransız ve Amerikan ordularından ele geçirilen parçaların da sergilendiği bu müzeye giriş, kişi başı 20.000 VND. Gitmenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer müze de, ülkeye kadınların yaptığı katkıların anlatıldığı ve kadınların Vietnam’daki gündelik yaşantılarından kesitlerin sergilendiği kadınlar müzesi. Burada, bir kadın sokak satıcısının yaşamı hakkında fikir edinebileceğiniz video röportajları da mevcut.
Gitmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerin sonuncusu ise, Vietnam Merkez Budist Cemaatinin merkezi ve aynı zamanda ülkedeki en önemli tapınaklardan biri olan Quan Su Pagoda. Giriş ücretsiz, ancak bağış kabul edilmekte.

Hanoi Görülecek Yerler

Hanoi’de görülecek müzeler bitmedi. Görebileceğiniz en iyi müzeler içinde; hem araştırma tesisi hem de halka açık müze görevi gören Etnoloji Müzesi. Farklı etnik gruplar hakkında sergilerin bulunduğu bu müzede, Vietnam tarihini daha detaylı olarak anlayacaksınız. Tarih ile ilgileniyorsanız, 1000 yılından 1945’e kadar antik eşyaların ve parçaların sergilendiği Ulusal Vietnam Tarih Müzesini görmenizi tavsiye ederiz. Görmenizi tavsiye ettiğimiz ilginç bir başka yer de, Vietnam Savaşı esnasında esir alınan Amerikalı askerlere değişik işkencelerin uygulandığı ve Amerikalı savaş esirlerinin Hanoi Hilton’u adını verdiği Hoa Lo Hapishanesi. Buradan geriye kalan artık küçük bir müze ve esirlerin idam edilmesi için kullanılan bir giyotin.
Hanoi’de mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz bir yer de, 2000 senelik eski sokaklardan oluşan ve alışveriş tutkunlarının içinden çıkmayacağı Eski Mahalle (Old Quarter). Altın, gümüş, kıyafet, kozmetik ve müzik çalgılarının bulunabildiği bu mahallede, Fransız mimarisinin etkisi de yoğun biçimde hissedilmekte.
Gelmişken buranın en eski pazarı olan ve orijinalini aratmayan imitasyon ürünler bulabileceğiniz Dong Xuan Pazarı. Pazar oldukça ucuz. Burası dışında görebileceğiniz bir başka yer ise, 1070 yılında inşa edilen ve geleneksel Vietnam mimarisinin harika örneklerinden biri ve aynı zamanda ülkedeki en eski binalardan biri olan Van Mieu Edebiyat Tapınağı. Konfiçyüs anısına yapılan bu mekana giriş kişi başı 30.000 VND.
Hanoi’de göreceğiniz son etkinlik ise su kuklası gösterileri. Göl kenarındaki Su Kuklası Tiyatrosunda sergilenen bu oyunlarda, ahşaptan oyulan kuklalar kullanılıyor ve gösteriler bele kadar derinlikteki bir havuzda yapılıyor; bu da kuklaları suyun üzerinde yürüyormuş gibi göstermekte. Bin yılı aşkın bir geçmişe sahip bu gösterileri kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
Umarız Hanoi en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder