27 Ağustos 2017 Pazar

Hiroşima En İyi Yerler

Hiroşima ve Japonya gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Dünyada Nagazaki ile birlikte atom bombası atılan iki yerden biri olarak bilinen Hiroşima, aslında oldukça zengin bir kültüre sahip ve bir sürü müzesi, festivalleri ve yiyip içebileceğiniz 4000’i aşkın barı ve restoranı ile gezilip görülmesi gereken bir yer. Karanlık geçmişinin izlerini büyük oranda atmayı başarabilmiş olan Hiroşima’da gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Hiroşima Gezi Maliyetleri

Hiroşima’da pek fazla hostel seçeneği yok ve fiyatlar çoklu odalar için 2500-3000 Yen arası iken çift kişilik odalar 6000 Yen civarından başlamakta. Otel odaları da yine 6000 Yen’den başlamakta. Airbnb de bir diğer seçenek ve gecelik 2800 Yen civarında oda ve 5000 Yen dolaylarında da apartman dairesi kiralamak mümkün. Otobüs ve tramvay biletleri 160-220 Yen arasında ve günlük biletler 600 Yen. Şehrin metro sistemi olan Astram her beş dakikada bir geçmekte ve fiyatı da mesafeye göre 200-500 Yen.

Hiroşima Gezilecek Yerler

Hiroşima gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Hiroşima ne yazık ki dünyada atom bombası ile tanınmakta ve bununla ilgili gidebileceğiniz yer, Atom Bombası Hatıra Müzesi ve Barış Parkı. Burada şehrin atom bombası öncesi ve sonrasındaki tarihini öğrenebilir, konu hakkında birçok video, fotoğraf ve bilgi edinebilir ve radyasyonun nelere yol açtığına tanıklık edebilirsiniz.
Çocuklar Anıtını görmeden ayrılmayın. Buradan sonra, orijinali atom bombası saldırısı sonrasında yok olmuş olan ve yeniden inşa edilen Hiroşima Kalesine gitmenizi tavsiye ederiz. Bu kalede şehrin tarihini öğrenebilir ve tarihi Hiroşima’nın neye benzediğini görebilirsiniz. Kaledeki bahçeler, Nisan ayında açan kiraz çiçekleri içinde yürümek isteyen turistler ile dolup taşıyor.
Gidebileceğiniz bir başka yer de, Japonya’nın en yüksek ve aynı zamanda ayakta kalan orijinal tek kalesi olan Bitch Matsuyama Kalesi. İlk olarak 1240 yılında inşa edilen kale, Edo döneminin sona ermesi ile kısmen harap olmuş ve 20. Yüzyılda başlayan restorasyon çalışmaları ile bir kısmı kurtarılmış.
Ayrıca şehrin ortasında bulunan ve Hiroşima Kalesine, Gokoku Tapınağına, birkaç müzeye ve harika yürüyüş yollarına ev sahipliği yapan Chuo Park’a da gidebilirsiniz. Sık sık futbol ve frizbi maçlarının yapıldığı bu alanda hava güzel olduğunda piknik yapmak da oldukça keyifli.
Gitmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerin sonuncusu ise, Hiroşima’nın hemen dışında bulunan ve suyun içinden yükselen torii geçidi ile ünlü olan Miyajima Adası. Miyajima Japonca’da “mabet adası” anlamına gelmekte, dolayısıyla yine suyun üstünde yükselen bir mabet olan Itsukushima’yı mutlaka ziyaret edin. Alanda ayrıca Misen Dağına kadar çıkan yürüyüş yolları da bulunmakta.

Hiroshima Görülecek Yerler


Hiroşima görülecek yerler konusunda oldukça farklı alternatifler sunmaktadır. Hiroşima’ya kış aylarında uğruyorsanız, ucuza bol bol istiridye yiyebileceğiniz “İstiridye Festivali”ni görmenizi tavsiye ederiz. Festivallerden bahsetmişken; her Mayıs ayının ilk hafta sonu düzenlenen, Japon pop gruplarından jazz gruplarına ve komedyenlere kadar çok farklı performansların sergilendiği Çiçek Festivaline de katılmanızı öneririz. Burada ayrıca onlarca yemek standı var ve giriş ücretsiz.
Görebileceğiniz festivallerin sonuncusu olarak ise, Japonya’nın geleneksel içkisi Sakeyi ve bunun yanında farklı içkileri tadabileceğiniz, Ekim ayında Saijo bölgesinde düzenlenen Sake Festivali.
Hiroşima’da aynı zamanda Shimizu Tiyatrosunda bir oyun görmenizi de tavsiye ederiz. Dil sadece Japonca olsa da oyunlar oldukça ilgi çekici ve oyuncular çılgın kıyafetler giymekte ve gösterişli makyajlar yapmaktalar. Tiyatro dışında, özellikle Nagarekawa’daki birçok bardan, kulüpten veya pubdan birkaçını denemenizi tavsiye ederiz.
Arabalara merak duyuyorsanız özellikle görmenizi önerdiğimiz yer, Hiroşima’nın biraz dışında bulunan Mazda Müzesi. Buraya yapacağınız turda sizi Ujina fabrikasına ve montaj hattına götürüyorlar ve Mazda’nın konsept araçlarından bazılarına göz atma fırsatınız oluyor.
Son olarak Manga meraklılarının, ücretsiz girebileceğiniz ve İngilizce yayınlarda bulabileceğiniz Hiroşima Şehir Manga Kütüphanesini görmelerini tavsiye ediyoruz.
Umarız Hiroşima en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder