30 Ağustos 2017 Çarşamba

Kopenhag En İyi Yerler

Kopenhag ve Danimarka gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag, oldukça eski ve zengin bir tarihe sahip. Önceleri Danimarka İmparatorluğunun yüzyıllar boyunca başkentliğini yapan Danimarka, birçok saraya, tarihi binaya ve kültürel esere ev sahipliği yapmakta. Ancak şehir geçmişte saplanıp kalmamış; klasik mimarisi ve kanalları modern altyapı ve yeni binalar ile buluşuyor. Oldukça temiz, güzel, tarihi ve eğlenceli bir şehir olan Kopenhag’da gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Kopenhag-gezilecek-yerler

Kopenhag Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları 200-250 Kron civarında. İki kişilik hostel fiyatları ise gecelik 1000-1100 Kron dolaylarında. Hostelling International kartına sahip olmanız büyük avantaj sağlayacaktır. Tavsiye ettiğimiz hosteller içinde Generator Hostel Copenhagen ve City Public var. Otel fiyatları ise iki kişilik hostel fiyatları civarında. Kopenhag’da yürüyerek birçok yere gitmeniz mümkün. Otobüs biletleri 24 Kron civarında. Ayrıca bisiklet kiralamanızı da tavsiye ederiz. 24 saat için 130 Kron gibi bir fiyata bisiklet kiralayabilirsiniz.
Kopenhag-en-iyi-yerler

Kopenhag Gezilecek Yerler

Kopenhag gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Kopenhag’da görebileceğiniz en iyi yerlerin başında, 70’lerden beri şehrin hipi mekanı olarak bilinen, barış yanlısı hipilerin kendilerine ait bir komün kurdukları terk edilmiş bir ordu üssü olan Christiania’ya gitmenizi tavsiye ederiz. Hipilerin mekanı olduğu için ortamda yoğun bir ot kokusu hakim; otla aranız olmasa bile bira bahçeleri ve renkli grafitileri için de gelebilirsiniz, ancak Pusher sokağında dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Buraya gelmişken, hemen yakında bulunan ve özellikle sarmal çan kulesi ile dikkat geçen Church of Saviour’ı gezebilirsiniz.
Kopenhag’da ayrıca bir çok müze bulmak mümkün. Gidebileceğiniz en iyi müzelerin başında, ünlü çocuk masalcısı Andersen adına yapılmış olan ve içinde Disneyvari setler ve sergiler içeren Christian Andersen Müzesi’ni tavsiye ederiz. İçeride Andersen’in tüm çocuk masallarını okuyabilirsiniz; gerçek masallar Disney’de anlattıklarından çok daha karanlık.
Görebileceğiniz başka bir müze de, Danimarka tarihi ve Viking silahları ile ilgili birçok sergiye sahip olan Tarih Müzesi. Ayrıca Rembrandt, Picasso ve Matisse gibi ünlü sanatçıların, bunun yanında Altın Çağ dönemi Dan sanatçıların eserlerini görebileceğiniz Danimarka Ulusal Galerisini de görmenizi öneririz.

Kopenhag Görülecek Yerler

Kopenhag görülecek en iyi yerler konusunda size birçok farklı alternatif sunabilecek bir bölgedir. Şehirde görülecek yerlerden biri de, şehrin sembollerinden biri olan denizkızı heykeli. Küçük olsa da güzel fotoğraf imkanları sunmakta. Ayrıca yakınında bulunan Kastellet Parkı da görülmesi gereken bir yer. Önceden şehir koruması için inşa edilen bir kale olan bu parkta harika bahçeler, ağaçlar ve göletler eşliğinde dinlenebilirsiniz.
Kopenhag’da yaz aylarında birçok bitpazarı var ve buralarda ilginç şeyler bulabilirsiniz. Gidebileceğiniz en iyi bitpazarı olarak, Danimarka’nın en uzun ve dar bitpazarı olan  Nørrebro’yu tavsiye ederiz.
Kopenhag’da yapmanız gereken şeylerden biri de harika gece hayatını tatmak. Birçok barın ve gece kulübünün bulunduğu şehirde gece hayat, saat 1’den sonra başlıyor ve epey uzun sürüyor. Eğer eğlenceyi ve partiyi seven bir kişiliğiniz varsa, kulüpler kapandıktan sonra sabah 9’a kadar sürebilen Sabah Barlarını denemenizi tavsiye ederiz. Tavsiye ettiğimiz en iyi bar ise Louise’s. Aktif yaşamı sevenlerin görebilecekleri başka bir yer olarak da, oldukça farklı kültürlerin kaynaştığı bir mahalle olan  Nørrebro’yu öneririz.
Kopenhag’da görülecek başka bir yer de, şehrin merkezinde bulunan bir eğlence parkı olan tivoli. Biraz tuzlu olsa da aileler ve çocuklar için ideal bir yer. Çarpışan arabalara binip bira içebilirsiniz. Şehirde görebileceğiniz ilginç bir yer de, geçmişi 12. Yüzyıla kadar uzanan Bishop Absalon’un kalıntılarının bulunduğu Christiansborg Sarayı Yıkıntıları. Aşağısı epey nemli ve karanlık ve bir mezarlık hissi vermekte.
Ayrıca Kopenhag’ın komşu şehirlerine de günübirlik seyahatler yapabilirsiniz. Bunların arasında, Danimarka’nın neredeyse 600 yüzyıl boyunca başkentliğini yapan, Viking müzeleri, kiremit binalarla kaplı sokakları ve değişik kiliseleri ile oldukça etkileyici bir şehir olan ve her Haziran ayı Avrupa’nın en büyük müzik festivalinin düzenlendiği Roskilde’yi ve İsveç’in en büyük üçüncü şehri olan ve yalnızca bir saat uzaklıktaki Malmö’yü görmenizi tavsiye ederiz.
Umarız Kopenhag en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder