27 Ağustos 2017 Pazar

Bern En İyi Yerler

Bern ve İsviçre gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Arnavut kaldırımları ve Ortaçağ dönemi binalarla dolu olan İsviçre’nin başkenti Bern, nehir kenarına kurulu ve dağlara yakın konumda bulunan küçük ve hoş bir şehir. Sokaklarında gezerken kendinizi adeta Ortaçağda hissedeceğiniz bu şehirde birçok farklı mutfağı ve çikolatayı deneyebilirsiniz; şehir, ünlü Toblerone çikolatalarının çıktı yer. İşte Bern’de gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerler.
Bern-gezilecek-yerler

Bern Gezi Maliyetleri

Bern’de hostel sayısı kısıtlı ve fiyatlar da oldukça pahalı. Çok yataklı odalar gecelik 40 Frank civarından başlarken çift kişilik odalar ise 140 Frank civarında. 2-3 yıldızlı oteller de 120 Frank gibi bir fiyata bulunabilir. Tavsiyemiz Airbnb kullanmanız; gecelik 30 Frank’a apartman dairesi bulmak mümkün. 90 dakikalık tek gidişlik bilet fiyatı ise 4 Frank. Günlük bilet ise 12,40 Frank. Eğer en az bir gecelik kalacak yer ayarlarsanız, kalışınız boyunca toplu taşımayı ücretsiz kullanmanızı sağlayan Bern Ticket’i alabilirsiniz. Yaz döneminde ayrıca ücretsiz bisiklet kiralamak da mümkün.
Bern-görülecek-yerler

Bern Gezilecek Yerler

Bern gezilecek yerler konusnuda oldukça zengin bir bölgedir. Bern’de gidilebilecek ilginç mekanlardan ilki, ünlü bilim adamı Einstein’in Görecelik Kuramını bulduğu zaman yaşadığı ev. Müze gibi olan bu evde Einstein, onun yaşamı ve şehirde geçirdiği zaman hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kulağa epey ilginç geldiğini söyleyelim. Buradan sonra, manzara seyretmek hoşunuza gidiyorsa, şehrin hemen dışında bulunan harika bir tepe olan Gurten’e gitmenizi tavsiye ederiz. Bir tarafta şehir, diğer tarafta ise Alp manzaraları ile çevrili bu tepeye şehrin yerlileri sık sık uğramakta. Patikalarında yürüyüş yaparken Bern ineklerine de rastlayabilirsiniz.
Bern tarihsel olarak ayılarla bağlantılı bir şehir. Efsanelerden birine göre bir dük olan şehrin kurucusu, Bern adını avladığı ilk hayvandan esinlenmiş. Bir şekilde de ayı, şehrin simgesi haline gelmiş ve ilk ayı parkı da 19. Yüzyılda burada kurulmuş. Bu parkta şu anda dört tane boz ayı yaşamakta. Burası dışında Bern Katedraline gidip Gotik mimarinin güzide örneklerinden birini görmenizi tavsiye ederiz.
Bern’de birçok aktivite pahalı olsa da yürümek bedava. Eski şehir merkezinde, yerel lezzetleri tadabileceğiniz fırınlar ve marketler bulacaksınız. Ayrıca Gerechtigkeitsgasse’ye gidip piknik yapabilir ve Ayı Parkını ziyaret edip biraz tarih öğrenebilirsiniz. Doğru zamanlarda gelirseniz de birçok ücretsiz konser, geçit ve festivale rastlayacaksınız.
[caption id="attachment_1146" align="aligncenter" width="655"]Bern-en-iyi-yerler Bern-en-iyi-yerler[/caption]

Bern Görülecek Yerler

Bern görülecek yerler hakkında size birçok farklı alternatif sunabilir. Bern’de görülecek en iyi yerlerin başında, antik dükkanları, çok çeşitli restoranlar ile barlar ve tavernalar bulabileceğiniz şehrin tarihi kısmı var. Bu alanda Arnavut kaldırımı taşları ile döşeli sokaklarda yürüyebilir ve yüzlerce yıllık binaları görebilirsiniz. Burada aynı zamanda, 13. Yüzyılda inşa edilen ve animatronik teknolojinin ilk örneklerinden olan, size saatin yanı sıra ayı, günü, burcu ve ay döngüsünü de söyleyen Zytglogge saat kulesini görmenizi tavsiye ederiz.
Müze gezmek hoşunuza gidiyorsa görebileceğiniz en iyi müzelerin başında, 800 yılı aşkın bir sanat eseri koleksiyonuna sahip olan, kendisi de ülkedeki en eski sanat müzesi olan Kuntsmuseum’u tavsiye ederiz. Picasso, Klee ve Oppenheim gibi ünlü ressamların eserlerini bulabileceğiniz bu müzede 3000’i aşkın resim ve heykel bulunmakta. Görebileceğiniz ilginç bir başka müzede, insanlar arasındaki yazılı ve sözlü etkileşimin tarihinin sergilendiği Bern Communications Museum (Bern İletişim Müzesi). Bilgisayarlar ve dijital çağ üzerine de sergilerin bulunduğu bu müze, özellikle çocuklar için oldukça uygun. Müzeler arasında son olarak; İsviçre’nin en büyük ikinci tarih müzesi olan ve tarih öncesinden günümüze oldukça önemli koleksiyonlar barındıran Bern Tarih Müzesi.
Bern’de görebileceğiniz en iyi diğer yerler de; Bundeshaus olarak bilinen ve şehrin ana meydanında bulunan İsviçre Parlamento Binası ve yine merkezde bulunan, 200’ü aşkın birbirinden güzel gül türünü bünyesinde barındıran, aynı zamanda şehir manzaraları da izleyebileceğiniz Rosengarten.
Umarız Bern en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder