28 Ağustos 2017 Pazartesi

Stockholm En İyi Yerler

Stockholm ve İsveç gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Kartpostal gibi parkları, adaları, limanı ve yüzyıllarca yıllık geçmişse sahip tarihi binaları ile İsveç’in başkenti Stockholm, bize göre dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Gezilecek on dört adası, onlarca müzesi, parkları ve galerileri ile Stockholm, asla sıkılmayacağınız bir yer. Biraz pahalı da olsa vereceğiniz her bir kuruşa değeceğini düşündüğünüz Stockholm’de gezilecek en iyi yerleri bu yazımızda sizler için derledik.
stockholm-gezilecek-yerler

Stockholm Gezi Maliyeti

Hostel fiyatları çoklu odalarda gecelik 250 Krondan başlarken çift kişilik odalar neredeyse 900 Kron. Hostellerin kalitesi epey yüksek ve tavsiye ettiğimiz hostellar; misafirlerine ücretsiz sauna imkanı sunan City Backpackers ve Skanstulls Hostel. Şehirdeki en ucuz hostellerdan olmasına rağmen kalitede o kadar iyi olmayan Interhostel’i ise pek tavsiye etmiyoruz. Şehirde ulaşım içinse İstanbulkart benzeri ulaşım kartını tavsiye ederiz. Bir haftalık sınırsız seyahat 300 Kron ve kart otobüslerde, trenlerde ve vapurlarda geçerli.

Stockholm Gezilecek Yerler

Stockholm gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Stockholm’de gezilecek ilk yerlerden biri, şehrin başlangıçta kurulduğu merkez olan ve yüzlerce yıllık binalar, Nobel Müzesini, Kraliyet Sarayını ve aristokrasinin antik evlerini görebileceğiniz Gamla Stan. Avrupa’daki en güzel ve tarihi şehir merkezlerinden biri olan Gamla Stan’ı yorulmadan saatlerce gezebilirsiniz. Buradan sonra, tarihi kiremit bir bina olan belediye konağına gidebilir, kulesine çıkıp harika şehir manzaraları izleyebilirsiniz.
Stockholm’de gezilecek en iyi yerlerden başka biri de, Mälaren Gölünün harika manzaralarını izleyip günün yorgunluğunu gün batımını seyredip atabileceğiniz bir yürüyüş yolu olan Monteliusvägen. Ayrıca fotoğrafçılık ile ilgineniyorsanız, modern fotoğrafçılık konusunda epey geniş bir sergiye sahip olan Fotografiska fotoğraf galerisini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. En üst kattaki barında oturup güzel şehir manzaraları da izleyebilirsiniz.
Stockholm birçok ada üzerine kurulu ve şehrin ortasında bulunan Djurgarden Adasında yapacak birçok aktivite bulabilirsiniz. Yürüyüş yapabileceğiniz, eğlence parkında takılabileceğiniz ve tarihi bir İsveç köyünü ziyaret edebileceğiniz Djurgarden, aynı zamanda piknik yapmak için de ideal bir nokta. Şehirde ayrıca komşu adaları ve su yollarını keşfedeceğiniz turlara katılmanızı tavsiye ederiz. Son olarak; yapımı 50 seneden fazla süren ve şehrin tarihi kısmında bulunan, hazineliğini, resepsiyon odalarını ve müzesini görebileceğiniz Kraliyet Sarayına da gitmenizi tavsiye ederiz.
stockholm-en-iyi-yerler

Stockholm Görülecek Yerler

Stockholm’de görülecek onlarca müze var. Görebileceğiniz en iyi müzelerin başında; dünyanın 17. Yüzyıldan kalma korunan tek gemisi olan Vasa’nın sergilendiği Vasa Müzesi geliyor. Gemi, makus talihinin bir sonucu olarak limandan yalnızca bir mil ötede batmış ve soğuk sular da gemiyi korumuş; bunu da müzede görebilirsiniz.
Tavsiye ettiğimiz başka bir müze de mus, ren geyiği, ayı, kurt gibi Nordik hayvan çeşitlerinin bulunduğu ve Djurgården adasında bulunan, 150’yi aşkın tarihi binaya ev sahipliği yapan dünyanın ilk açık hava müzesi olan Skansen. Mekanın çalışanları tarihi kıyafetler giymekte ve dokuma, iplik eğirme ve cam üfleme gibi yerel meslekler sergilenmekte. Bu iki müze haricinde Rembrandt, Rubens ve bunların yanında ünlü İsveçli sanatçıların eserlerinin sergilendiği Ulusal Müze.
İskandinav tarihi ile ilgileniyorsanız görmeniz gereken yer; taş çağından Vikinglere kadar uzanan bir tarihi görebileceğiniz, Altın Odada Bronz çağından 16. Yüzyıla kadar hazineleri bulabileceğiniz Doğal Antika Müzesi (Museum of National Antiquities). Ayrıca Kraliyet Sarayının altında bulunan ve şehirdeki en iyi tarih müzelerinden biri olan, ortaçağ dönemi İsveç’i ve Stockholm hakkında birçok ilginç detay bulabileceğiniz Ortaçağ Müzesini (Medieval Museum) görmenizi tavsiye ederiz. Görebileceğiniz en iyi müzelerin sonuncusu olarak; 70’ler ve 80’lerde dünyayı sallamış olan dünyaca ünlü ABBA adına inşa edilmiş ABBA Müzesi.
Stockholm’a gelmişken harika gece hayatını görmeden dönmek olmaz. Biraz tuzlu olsa da gecelere akıp şehrin yerlileri ile takılmanızı tercih ederiz. Görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler Strand, Anchor, Retro, Underbar 54, Rose ve Soap Bar. Gece hayatının kalbi Strueplan ve mekanlara girişte 100-200 Kron ödemeye hazır olun.
Umarız Stockholm en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder