23 Ağustos 2017 Çarşamba

Bergen En İyi Yerler

Bergen ve Norveç gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsinizKüçük, tarihi, hoş ve muhteşem deniz mahsulleri ile dolu olan Bergen, aynı zamanda tam bir öğrenci şehri ve bu da şehre canlı bir hava katmakta. Sık sık yağmur yağsa da şehir yine de oldukça güzel bir huzurlu. Bergen görülecek en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Bergen-gezilecek-yerler Bergen-gezilecek-yerler[/caption]

Bergen Gezi Masrafları

Bergen’de hostel fiyatları, çoklu odalar için gecelik ortalama 300 Kron civarında. Tek kişilik odalar ise 1000 Krona kadar çıkabiliyor. İki kişilik oteller ise gecelik ortalama 1200 Kron. Norveç oldukça pahalı bir ülke olduğu için Airbnb düşünülebilir. Airbnb ile ortak odalar ortala 450 Kron, apartman dairesi ise 950 Kron. Şehir oldukça küçük olduğundan yürüyerek her yere gidebilirsiniz, yine de otobüs kullanmak isterseniz tek bölge biletleri 36 Kron; günlük, iki günlük ve üç günlük Bergen kart alıp hem ulaşımınızı daha ucuza getirebilir hem de birçok müzeye indirimli girebilirsiniz.

Bergen Gezilecek En İyi Yerler

Bergen gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Bergen küçük olmasına rağmen birçok müzeye ev sahipliği yapmakta. Gidebileceğiniz en iyi müzelerin başında; hem kırsal hem de şehir olmak üzere Nors ve İskandinav kültürünün harika bir sergisinin bulunduğu Bergen Kültül Tarihi Müzesi. Burada arkeolojik eserlerden mobilyalara ve folklor sanatına kadar birçok şeyi görebilirsiniz.
Ziyaret edebileceğiniz en iyi müzelerden başka bir tanesi de, modern sanattan geleneksel Norveç sanatına kadar çok geniş bir sanat koleksiyonu görebileceğiniz Bergen Sanat Müzesi. Ayrıca değişik ve bilgilendirici bir tur arıyorsanız, 18. ve 19. Yüzyıldaki hayatı yansıtan bir açık hava müzesi olan, şehir merkezi yakınında bulunan Gamle Bergen’e gitmenizi tavsiye ederiz.
Bergen’e gelmişken, aynı zamanda tüm Norveç’teki en çarpıcı galerilerden biri sayılan Nygaten 7’ye de uğramadan dönmeyin.
Bergen’de yapmanızı tavsiye ettiğimiz en iyi aktivitelerden biri de, ünlü fiyortları ve Bergen’i çevreleyen adaları, köprüleri, tepeleri ve su yollarını izleyebileceğiniz dört saatlik bir tekne turu olan White Lady Fiyort turuna katılmanız. Gününüzü geçirmek ve turist kalabalığından uzaklaşmak için gayet uygun bir aktivitedir.
Şehirde gidebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de çok farklı fuarlar, festivaller, eğlence parkları ve daha birçok farklı şey için kullanılan Festplassen. Burada bu bahsettiğimiz aktivitelere katılabilir veya sadece manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Gitmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yer de, ortaçağ zamanlarında hem ikamet yeri hem de kale kulesi olarak hizmet vermiş olan Rosenkrantz Kulesi. Balık pazarından yürüyerek kısa sürede ulaşabileceğiniz kulede güzel deniz manzaraları izleyebilir ve zindanını ziyaret edebilirsiniz.
Bergen-en-iyi-yerler

Bergen Görülecek En İyi Yerler

Bergen görülecek en iyi yerler konusunda size birçok alternatif sunabilir. Bergen’de görmeniz gereken şeylerin başında, her yıl Mayıs sonunda düzenlenen ve müzik, opera ve baleden tiyatroya ve çok daha fazlasına kadar çok farklı performans sanatlarının sergilendiği Bergen Uluslararası Festivali bulunmaktadır.
Ayrıca yeşil alanlardan hoşlanıyorsanız; binlerce ağaca, çiçeğe ve fundaya ev sahipliği yapan, Mayıs ve Haziran aylarında orman güllerinin çiçek açışını izleyebileceğiniz Milde’de bulunan Arboretum ve Botanik Bahçesi de alternatifleriniz arasına girebilir.
Şehirde manzara izleyebileceğiniz en iyi yeri merak ediyorsanız, görmeniz gereken yer Fløibanen Füniküler Hattı. Sizi Floyen Dağına çıkaran bu hat sayesinde arkanıza yaslanıp harika ada ve deniz manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.
Eğer deniz hayatı ilginizi çekiyorsa, Avrupa’nın en büyük fok balığı ve penguen sergisine ev sahipliği yapan ve aynı zamanda yine tüm Avrupa’nın en zengin balık ve omurgasız hayvan koleksiyonunu barındıran Bergen Akvaryumunu görmenizi tavsiye ederiz.
Eğer doğada yürüyüş yapmaktan hoşlanıyorsanız, şehrin en popüler yürüyüş alanlarından bitri olan Runemanen Dağını görmenizi ve buzulların neye benzediğini merak ediyorsanız da, Bergen’in kuzeyinde bulunan Folgefonni buzuluna göz atmanızı tavsiye ederiz.
Umarız Bergen en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder