1 Eylül 2017 Cuma

Helsinki En İyi Yerler

Helsinki ve Finlandiya gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Genelde Kopenhag veya Stockholm’ün biraz gölgesinde kalıyor gibi görünse de Finlandiya’nın başkenti Helsinki küçük, yeşil alanlarla kaplı ve deniz kıyısında bulunan hoş bir şehir. Özellikle sanatı ve müziği seviyorsanız bayılacağınız bir şehir olan Helsinki’de görebileceğiniz ve gidebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Helsinki-en-iyi-yerler

Helsinki Gezi Masrafları

Helsinki’de gecelik ortalama 30 Euro’ya oda bulabilrsiniz. Çift kişilik odalar ise gecelik ortalama 70 euro. Şehrin biraz dışında ise gecelik 10-25 Euro arasında değişen kamp alanları da bulabilirsiniz. Oteller ise Helsinki’de oldukça pahalı. Ekim-Nisan arası butik otel fiyatları gecelik ortalama 100 Euro iken yaz aylarında bu fiyat, neredeyse 150 Euro’ya kadar çıkıyor. Şehir otobüsleri, metroları ve trenleri ve Suomenlinna feribotlarını kontrol eden HSL adında bir toplu taşıma sistemine sahip. Tek binişlik bilet önceden alırsanız 2,90 Euro, otobüste veya tramvayda almanız halinde ise 3,2 Euro. Günlük sınırsız bilet ise 9 Euro.
Helsinki-gezilecek-yerler

Helsinki Gezilecek En İyi Yerler

Helsinki gezilecek en iyi yerler konusunda oldukaç zengin bir bölgedir. Helsinki tam bir müzeler şehri. Görebileceğiniz onlarca farklı müze var. Bunlardan ilginç bir tanesi; kulağa sıkıcı gelmesine rağmen aslında oldukça ilgi çekici olan Posta Müzesi. İsveç, Rus ve son olarak Fin yönetimi altında posta hizmetlerinin geçirdiği evrimi görebileceğiniz bu müzeye giriş, yetişkinler için 10 euro ve çocuklar için 4 Euro. Gidebileceğiniz en iyi müzelerden başka bir tanesi de, şehrin batı kısmında ve şehirden biraz uzakta bulunan, Finlandiyalı sanatçıların koleksiyonlarının bulunduğu Fotoğrafçılık Müzesi. Bir diğer ilginç müze de, Finlandiya’da paranın tarihini anlatırken aslında finans tarihini de gözler önüne seren ve oldukça ilgi çekici bulduğumuz Bank of Finland Müzesi.
Gidebileceğiniz en iyi müzelerden biri de, şehirde eski Avrupa sanatına yoğunlaşan tek müze olan ve birçok eski resim ve portenin bulunduğu Sinebrychoff Sanat Müzesi. Müzenin alt katında birçok fotoğraf ve daha modern çalışmalar bulunurken üst kat, eski resimlere ev sahipliği yapmakta.
Buranın hemen yanında, şehirde epey dolaştıktan sonra kafa dinleyebileceğiniz hoş bir partk olan Punavouri Parkına gidebilirsiniz. Park demişken; şehrin güneydoğu ucunda bulunan ve yazın turistlerin ve yerlilerin akın ettiği, inanılmaz güzel liman manzaraları izleyebileceğiniz ve kışın da kızak kaymak için ideal bir yer olan devasa Kaivopuisto Parkını da görmeden dönmeyin.

Helsinki Görülecek En İyi Yerler

Helsinki görülecek en iyi yerler konusunda ziyaretçilerine birçok farklı alternatif sunabilir. Helsinki’de görülecek onlarca yer var. Bunlardan ilki, ilk olarak 18. Yüzyılda Ruslara karşı savunma amaçlı inşa edilen ve şehir Ruslar tarafından ele geçirildikten sonra garnizon olarak kullanılan ve en nihayetinde 1918 yılında Finliler tarafından geri alınan, şu anda park ve ikamet alanı olan Suomenlinna Adası. Birçok Finli, yaz aylarında buraya dinlenip takılmak için gelmekte. 5 Euro karşılığında bu adaya feribotla gidebilirsiniz.
Helsinki’de müzeler yukarıdakilerle bitmiyor. Finlandiya tarihi hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, ülke tarihinin kronolojik sırada anlatıldığı, birçok tarihi esere ev sahipliği yapan ve içerideki herşeyin gayet anlaşılır biçimde açıklandığı Finlandiya Ulusal Müzesini görmenizi tavsiye ederiz.
Bir diğer müze de, modern sanat meraklılarının hoşuna gidecek olan, Posta Müzesinin hemen yukarısında bulunan Çağdaş Sanatlar Müzesi. Görebileceğiniz en iyi müzelerin sonuncusu olarak ise, tıpkı Finlandiya Tarih Müzesi gibi harika sergilerin ve fotoğrafların bulunduğu, bizce Avrupa’daki en iyi müzelerden biri olan ve ücretsiz olarak girebileceğiniz Helsinki Şehir Müzesi.
Görebileceğiniz en iyi yerlerden bir diğeri de, Banka Müzesinin yanında bulunan dev Helsinki Katedrali. Bizce İskandinavya’daki en iyi katedrallerden biri ve dikkatinizi çekecektir. Buradan sonra ise, büyük kubbeleri ve altın haçları ile oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan ve tipik Doğu Ortodoksu ikonları ile dekore edilmiş kırmızı Uspenski Kilisesini görmenizi tavsiye ederiz.
Helsinki’de görebileceğiniz diğer yerler ise; şehrin kuzeyinde bulunan ve oldukça büyük bir alana yayılmış olan eğlence parkı Linnanmäki; onlarca turdan birine katılıp gezebileceğiniz Liman Adaları ve limanın hemen aşağısında bulunan, yerel yemekler yiyip taze meyve sebze ve hediyelik eşya alabileceğiniz Merkez Pazarı.
Umarız Helsinki en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder