6 Eylül 2017 Çarşamba

Lizbon En İyi Yerler

Lizbon ve Portekiz gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Portekiz’in batı kıyısı boyunca uzanan ve ülkenin başkenti olan Lizbon, harika müzeleri, tarihi binaları, meydanları, aktif gece hayatı ve kafeleri ile bayılacağınıza emin olduğumuz bir şehir. Dolambaçlı caddeleri, köşe başlarında duran yerlileri ve şarabı ile Lizbon’a aşık olmamak çok zor. Bu yazımızda Lizbon’da gidebileceğiniz en iyi yerleri bulabilirsiniz.
Lizbon-görülecek-yerler

Lizbon Gezi Maliyetleri

4-6 yataklı hostel fiyatları gecelik 11 Euro civarından başlamakta. 2 kişilik odaların fiyatları ise genelde 50 Euro civarı. 2 yıldızlı oteller gecelik 40 Euro’dan başlamakta. Airbnb de şehirde oldukça yaygın ve ekonomik seçenekler bulmak mümkün. Lizbon’un ulaşım ağı oldukça gelişmiş. Tek gidişlik tramvay biletleri 2,85 Euro iken otobüs bileti 1,8 Euro. Günlük bilet fiyatı ise 6 Euro.
Lizbon-gezilecek-yerler

Lizbon Gezilecek Yerler

Lizbon gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. Lizbon’da gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında, şehrin en çok turist çeken noktalarından biri olan tarihi alanında bulunan Aziz George Kalesi’ni görmenizi tavsiye ederiz. Kalenin en eski parçalarının geçmişi 2. Yüzyıla kadar gidiyor ve çoğunluğu yıllar içinde yıkılmış olsa da, epey uzunca bir duvar kısmı ve 18 adet kule halen ayakta. Duvarlara tırmanıp şehrin harika manzaralarını izleyebilir ve fotoğraflayabilirsiniz. Ayrıca bahçesinde oturup Ulysses Kulesi’ne göz atabilirsiniz.
Gidebileceğiniz harika bir başka yer de; yapımına 16. Yüzyılın başlarında başlanan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Mosteiro dos Jeronimos Manastırı.
Lizbon’un en bilinen sembolü ise, başlangıçta bir deniz feneri olarak inşa edilen dört katlı Belem Kulesi. Kulede Gotik dini heykeller ve Portekiz armasını görebilirsiniz. Giriş 6 Euro. Ancak biz, bu ziyaretinizi Mosteiro dos Jeronimos Manastırı ziyareti ile birleştirip ikisi için toplamda 16 yerine 12 Euro ödemenizi tavsiye ederiz.
Lizbon-en-iyi-yerler

Lizbon Görülecek Yerler

Lizbon görülecek yerler hakkında size birçok farklı alternatif sunabilecek bir şehirdir. Lizbon’da görebileceğiniz başka bir ilginç yer de, Kaşif Henry’nin ölümünün 500. yıldönümünü anmak için inşa edilmiş olan Padrão dos Descobrimentos Anıtı. Önde ufak bir gemi tutan Henry ile Portekiz tarihinin diğer kahramanlarının resmedildiği bu anıt, gemi şeklinde ve Tagus nehri boyunca dışarı doğru uzanmakta. Anıt içindeki odalarda bulunan sergileri gezebilir ve yedinci kata çıkıp Atlantik Okyanusu manzarası izleyebilirsiniz.
Anıtlardan bahsetmişken; şehrin en büyük ve görkemli anıt meydanı olan Praça do Comércio’yu da mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. En son 2010 yılında restore edilen bu meydan, kraliyet sarayının bir parçası olan iki mermer sütunu ile ünlü. Burada birçok mağaza gezebilir ve oturup gelen geçenleri izleyebilirsiniz.
Modern sanattan hoşlanıyorsanız Andy Warhol, Picasso, Dali ve modern hareketleri temsil eden daha birçok ünlü sanatçının eserlerinin bulunduğu Berardo Modern ve Çağdaş Sanatlar Müzesini gezmenizi tavsiye ederiz. 1000’den fazla parçanın bulunduğu bu müzeyi gezmek, rahatlıkla birkaç saatinizi alacaktır.
Müze haricinde, Lizbon’un tarihi bölgesi olan Alfama’ya gitmenizi öneririz. Sarmal gibi uzanan caddeler, küçük meydanlar, gizli saklı köşeler ve terk edilmiş evleri ile kendinizi Ortaçağda gibi hissedeceksiniz. Kale etrafındaki alan güzel olmasına rağmen biraz fazla kalabalık. Daha az insan istiyorsanız, Fado Müzesi’nin denize yakın olan kısmına gidebilirsiniz.
Lizbon

Lizbon En İyi Yerler

Eğer yükseklerden şehir manzarası izlemek ilginizi çekiyorsa, yüz yaşında olan ve eskiden buharla, şimdi ise elektrik ile çalıştırılan Elevador de Santa Justa’ya mutlaka gitmelisiniz. Tepesindeki restoranda bir şeyler yiyebilir ve harika manzaralar izleyebilirsiniz. Tepeye çıkmak 2,80 Euro, ancak 24 saatlik sınırsız toplu taşıma biletiniz varsa ücretsiz.
Lizbon ayrıca parklar şehri. Gidebileceğiniz en iyi parklar içinde; şehrin merkezinde, ancak kalabalık caddelerden uzakta bulunan ve keşmekeşten adeta bir kaçış noktası olan Jardim Botanico’yu; Botanik Bahçelerini ve bunun yanında bulunan, restore edilmiş Principe Real’s Gardens’ı tavsiye ederiz. Burada tepenin aşağısında, şehrin en hoş kafelerini bulunduran küçük bir meydan olan Praça das Flores’i de görebilirsiniz.
Son olarak; şehrin plajlarını denemenizi (tavsiye ettiğimiz en iyi plajlar Guincho, Meco, Tamariz ve Morena); eski tramvaylara binip şehri turlamanızı ve yerel müzik olan Fado ile ilgili şovları görmenizi tavsiye ederiz (en iyi yer Alfama).
Umarız Lizbon en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder