17 Eylül 2017 Pazar

Antalya En İyi Yerler

Antalya ve Türkiye gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Antalya Körfezinde bulunan Antalya, Türkiye’nin Akdeniz kıyısı boyunca uzanan en büyük şehri. Merkezinde harika biçimde korunmuş, restore edilmiş Osmanlı evlerinde kalabileceğiniz Kaleiçi ve Roma döneminden kalma limanının bulunduğu şehir, tepelerinden harika deniz manzaraları sunmakta. Şehir merkezinin hemen dışında iki plaj ve Türkiye’nin en iyi müzelerinden birinin bulunduğu Antalya’ya gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Antalya Gezilecek Yerler

Antalya gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Antalya’da gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında, Taş ve Bronz Çağlarından Bizans’a her şeyi bulabileceğiniz Antalya Müzesi geliyor. Likya ve Frigya’daki antik şehirlerden 15 antik tanrının harika biçimde korunmuş heykellerinin sergilendiği Tanrılar Salonuna kadar, burada tarihe doyacağınızı garanti ederiz. Gelmişken Termessos’da çıkarılan üçüncü yüzyıldan kalma bir köpek lahitinin de olduğu lahitleri görmeden ayrılmayın. Müze, Kaleiçi’nden yaklaşık 2 km uzakta.
Şehrin tarihi bölgesinin başladığı yer ise, şehrin kurucusu olan 2. Attalos’un heykelinin ve eski taş Saat Kulesinin bulunduğu Kaleiçi meydanı. Meydanın kuzeyinde ise 15. Yüzyıldan kalma bir Pazar olan İki Kapılar Hanı bulunmakta. Burada Uzun Çarşı Sokak boyunca yürüyebilir ve 18. Yüzyılda Neylerbeyi Tekeli Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilen Tekeli Mehmet Paşa Camiyi ve restore edilmiş birçok Osmanlı evini görebilirsiniz. Doğuda, Roma imparatorunun M.S. 130’da yaptığı ziyaret anısına dikilen Üçkapılar’ı bulabilirsiniz.
Kaleiçi Meydanının güneybatısında ise, oldukça hoş deniz manzaraları izleyebileceğiniz, çiçeklerle dolu büyük bir park olan Karaalioğlu Parkına gitmenizi tavsiye ederiz. Yine hemen burada, kulesi 1. Yüzyılda inşa edilmiş olan, önceleri anıt mezar görevi gören ve mükemmel konumu sayesinde şehrin savunmasında gözetleme kulesi ve deniz feneri görevi gören Hıdırlık Kalesini gezebilirsiniz.
Gidebileceğiniz diğer yerler arasında ise; Antalya valisi tarafından onlarca şemsiye ile kapatılan ve Şemsiye Sokak adı konulan, şehrin yerlilerinin ise Dönerciler Çarşısı adını verdiği ve kebapçılar ile dolu olan Dönerciler Çarşı ve M.Ö. 2. Yüzyıldan 20. Yüzyıl sonuna kadar yeni bir liman inşa edilene kadar Antalya hayatının aktığı yer olan Roma limanı bulunmakta. Burada kıyı hattı boyunca birçok çay bahçesi, bar, restoran ve kafe bulunmakta. Yukarısında ise liman manzaralarını tepeden izleyebileceğiniz Cumhuriyet Meydanı var.

Antalya Görülecek Yerler

Antalya görülecek yerler hakkında ziyaretçilerine oldukaç farklı alternatifler sunabilir. Antalya’da görülecek birçok yer bulunmakta. Bunların içinde tavsiye ettiğimiz en iyi yerlerden birisi, 13. Yüzyıl başlarında Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen ve Antalya’nın sembollerinden olan Yivli Minare var. 14. Yüzyılda inşa edilen camisinin halen ibadete açık olduğu bu mekan; restore edilen bir Mevlevi Tekkesinden, 13. Yüzyılda inşa edilen İmaret Medresesinden ve iki adet türbeden oluşan geniş bir kompleks.
Görebileceğiniz yerlerden bir başkası da, oldukça hoş şekilde restore edilmiş bir köşkte bulunan Suna ve İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi. Bu müzenin ikinci katında, Osmanlı dönemi Antalya’sının önemli ritüellerinin ve geleneklerinin bazılarının gerçek boyutlu diomaralarını bulabilirsiniz. Buranın hemen arkasında, eski Yunan Ortodoks kilisesi Aya Yorgi’de bulunan, tamamen restore edilmiş ve görmenizi mutlaka tavsiye ettiğimiz Çanakkale seramikleri koleksiyonu bulunmakta. Bu iki mekan dışında, şehir merkezinde bulunan ve opera ve baleden folklore ve dans performanslarına kadar birçok kültür etkinliğine katılabileceğiniz Antalya Kültür Merkezini görmenizi de tavsiye ederiz.
Denizin ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız göreceğiniz en iyi yer; Müze tramvay durağında inerek ve yılanlı yoldan yürüyerek ulaşabileceğiniz Konyaaltı Plajı. Bu plaj haricinde ayrıca daha kumlu olan Lara Plajını da deneyebilirsiniz.
Görmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yer de, Antalya’nın dini hayatında önemli bir rol oynayan, 2. Yüzyılda bir Roma tapınağı olarak inşa edilip 6. Yüzyılda Bizans Kilisesine ve daha sonra camiye dönüştürülen Kesik Minare. Kalıntılar çitle çevrili olsa da halen daha dışarıdan Roma ve Bizans mermerlerinin parçalarını görmek mümkün.
Umarız Antalya en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder