4 Eylül 2017 Pazartesi

Kyoto En İyi Yerler

Kyoto ve Japonya gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Dağlarla çevrili olan, onlarca zen bahçesine, tapınağa ve heykele sahip, aynı zamanda sınırsız alışveriş imkanı sunan Kyoto, Japonya’nın en harika yerlerinden biri. Bir zamanlar Japonya’nın başkenti olma unvanını da elinde bulunduran Kyoto, çok canlı bir gece hayatına da sahip. İşte Kyoto’da gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerler.

Kyoto Gezi Maliyetleri

Kyoto’da hostel fiyatları, yurt odaları için 2000 ila 4000 Yen arasında değişmekte. Birçok hostel Kyoto İstasyonuna yakın. Özel odalar ise pek yaygın değil. Otel fiyatları da 8500 Yen ve biraz aşağısına bulunabilir. Airbnb ile de gecelik 2700 Yen civarına oda ve 8000 Yen civarına da apartman dairesi bulabilirsiniz. Şehirde ulaşımın en kolay yolu ise otobüs. Tek biniş 230 Yen, günlük bilet ise 500 Yen. Karasuma ve Tozai hatları olmak üzere iki hattan oluşan metrosunun fiyatları ise 210 Yen’den başlamakta. Günlük 1500 Yen kadar bir meblağa da bisiklet kiralayıp şehri bisiklet ile de keşfedebilirsiniz.

Kyoto Gezilecek Yerler

Kyoto gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Kyoto’da gidebileceğiniz yerlerin başında, şehrin en geyşa ve tarih dolu mahallesi olan Gion’u tavsiye ederiz. Ana cadde boyunca yürüyüp geyşaların çalıştığı çay evleri olan ochaya’lar, dükkanlar ve restoranlar görebilirsiniz. Restoranların biraz pahalı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Burası dışında gitmenizi tavsiye ettiğimiz bir başka yer ise, 17. Yüzyıl başında inşa edilen ve özgün mimarisi ile ön plana çıkan Nijo Kalesi. Oldukça turist çeken bir yer olduğundan, kalabalık basmadan günün erken saatlerinde gitmenizi öneririz.
Müzeler ilginizi çekiyorsa, ulusal hazine kabul edilen 200’den fazla sanat eserinin bulunduğu Kyoto Ulusal Müzesine gitmenizi tavsiye ederiz. Giriş ücreti sergiye bağlı olarak değişmekte ve 520 ile 1500 Yen arası. Gidebileceğiniz başka bir müze de, 300.000’in üzerinde mangaya ev sahipliği yapan ve manga sanatının yıllar içindeki gelişiminin sergilendiği Kyoto Uluslararası Manga Müzesi. Bu müzeler dışında bir zamanlar kraliyet ailesinin ve soyluların yaşadığı yer olan ve şehir merkezinde bulunan Kyoto İmparatorluk Sarayı Parkını ziyaret edebilirsiniz.
Kyoto’da ayrıca birçok tapınak ve mabet bulunmakta. Gidebileceğiniz mabetlerden biri olarak, Kyoto’da hüküm sürmüş ilk ve son imparatorlara adanmış olan Heian Mabedini tavsiye ederiz. Vişne ağaçları ile dolu güzel bir bahçeye sahip olan bu mabede giriş ücretsiz, ancak bahçesine giriş 600 Yen. Kyoto’ya gelmişken bir zen bahçesi görmeden dönmek olmaz. Sıra dışı bir kaya bahçesine sahip olan ve gidebileceğiniz en iyi zen bahçelerinden biri olan Ryoan-ji Tapınağını mutlaka görmenizi öneririz.

Kyoto Görülecek Yerler

Kyoto görülecek yerler konusunda size birçok alternatif sunabilmektedir. Kyoto’yu Şubat ortası ve Mart ortası arasında ziyaret ediyorsanız, görmeniz gereken şeylerin başında erik ağaçlarının çiçek açması var. Vişne ağaçları kadar popüler olmasa da erik ağaçları da görülmeye değer. Bu seyri yaşayabileceğiniz en iyi yerler içinde; her ikisi de kuzey Kyoto’da bulunan Kitano Tenmangu ve Kyoto Botanik Bahçelerini tavsiye ederiz. Ayrıca altın yapraklarla kaplı, çevresi ile birlikte harika manzaralar sunan Altın Köşkü de mutlaka görün. Bu saray, Antik Kyoto’nun Tarihi Anıtlarını oluşturan 17 adet Dünya Mirası anıttan bir tanesi.
Her büyük şehirde olduğu gibi Kyoto’da da yerel bir pazar var ve adı Nishiki Ichiba. Yerel olarak yetiştirilen muazzam bir meyve-sebze yelpazesine ve Japon mutfağının bilinmeyen malzemelerine sahip olan bu pazarda satılan yemekler de oldukça lezzetli ve oturup çevreyi seyredebileceğiniz çokça yer var.
Kyoto’da görebileceğiniz en iyi yerlerden başka bir tanesi de, 8. Yüzyılın büyük bir kısmında Japonya’nın başkentliğini yapmış olan ve şu an UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Nara şehri. Trenle 45 dakikada ulaşabileceğiniz bu şehir, günü birlik seyahat için harika bir seçenek ve ayrıca dünyanın en büyük ahşap binası olan Todai-ji’yi de bünyesinde barındırmakta. Son olarak; Ortaçağa kadar uzanan bir gelenek olan onsen adındaki hamamları görmenizi (dikkat edin, dövmeniz varsa alınmıyorsunuz) ve Kyoto merkez ile Kiyamachi’daki barlarda takılmanızı tavsiye ederiz.
Umarız Kyoto en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder