7 Eylül 2017 Perşembe

Lagos En İyi Yerler

Lagos ve Portekiz gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Cennetten çıkma plajlara sahip Portekiz kasabası Lagos, 18. Yüzyılda meydana gelen bir deprem tarafından yerle bir olmadan önce Alvarge bölgesinin başkentiydi. Bir zamanlar ünlü bir liman olan Lagos’u şu anda birçok turist, harikulade deniz mahsulleri yiyebileceğiniz restoranları, plajları ve çılgın gece hayatı nedeniyle tercih etmekte. Yaz döneminde gezginlerin uğrak mekanı haline gelen şehirde sonu gelmeyen bar turları, içkili tekne turları ve tertemiz sular sizi beklemekte. Ayrıca Portekiz’in koylarını, komşu kasabalarını ve plajlarını da keşfetmek için ideal bir yer olan Lagos’ta gidebileceğiniz en iyi yerleri ve yapabileceğiniz en iyi aktiviteleri sizin için topladık.
Lagos-görülecek-yerler

Lagos Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları çoklu odalar için 9 Euro civarından başlamakta ve iki kişilik odalar ise 30 Euro civarında. Merkezde bulunan 3 yıldızlı bir otel 30 Euro’nun biraz üstünde tutmakta. Şehirde yürüyerek her yere gitmek mümkün, ancak gayet makul fiyatlara otobüs de kullanabilirsiniz.
Lagos-gezilecek-yerler

Lagos Gezilecek Yerler

Lagos gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Logas’da yapabileceğiniz en iyi şeylerin başında, birbirinden güzel sahillerinde takılmak var. Hareket istiyorsanız, şehrin doğu tarafında bulunan ve yazın voleybol oynayan gençlerle ve sahil barları ile dolup taşan Meia Praia’ya; kalabalıktan uzaklaşıp biraz kafa dinlemek istiyorsanız ise, Ponta da Piedade tepelerinin altında bulunan sahillere gitmenizi tavsiye ederiz.
Lagos ayrıca dalış meraklıları için de ideal bir konum. Lagos ve Sagres arasındaki kıyı şeridi onlarca yeraltı mağarası ve gemi batığı ile dolu. Tam ekipmanlı bir dalışın size maliyeti ise 70 Euro.
Lagos’ta ayrıca tarihi kiliseleri de gezebilirsiniz. Gidebileceğiniz ilgi çekici kiliseler içinde; 1755 yılında meydana gelen yıkıcı depremden sonra şehrin papaz kilisesi haline gelen Santa Maria Kilisesi’ni ve kıyıda bulunan, sunağı Portekiz’in en ünlü barok oymaları ile işlenmiş olan 18. Yüzyıldan kalma Santo Antonio Kilisesi’ni görmenizi tavsiye ederiz.
Kilisenin hemen yanında, arkeolojik ve dini birçok eser bulunduran ve şehrin tarihi hakkında bilgi içeren Belediye Müzesini de mutlaka görmelisiniz.
Kiliseler ve müze dışında, nehir kenarında bulunan ve çok güzel biçimde restor edilip bir müzeye dönüştürülmüş olan şehrin kalesini de görmenizi öneririz. Şehir merkezine oldukça yakın olan bu kaleye çıkarken, harika manzaraları kaçırmamak için fotoğraf makinenizi almayı unutmayın.
Lagos-en-iyi-yerler

Lagos Görülecek Yerler

Lagos görülecek yerler hakkında size birçok farklı alternatif sunabilcek bir şehirdir. Lagos’ta görmenizi tavsiye ettiğimiz ilginç yerlerden biri de; eski gümrük binasının orada, Praca de Republica’nın köşesinde bulunan ve Avrupa’nın ilk köle pazarı olma unvanını elinde bulunduran Eski Köle Pazarı. 1444’te açılan bu pazara, söylenenlere göre bir yüzyıl içinde sadece Portekiz için Afrika’dan yılda 10.000 köle getirilirmiş.
Ayrıca çocuklarınızla seyahat ediyorsanız, onların çok hoşlarına gideceğini düşündüğümüz, etkileşimli sergiler bulunan Ciencia Viva Bilim Merkezine uğramanızı tavsiye ederiz. Müze Pazartesi günleri hariç saat 10:00-18:00 arası açık ve yetişkinler için giriş 3 Euro.
Lagos’ta ayrıca, bir gün sabah erkenden kalkın ve okyanustan çekilen taze deniz mahsullerini izleyebileceğiniz balık pazarına gidin. Birinci katta meyve ve sebze pazarı bulunan pazarın ikinci katında restoranlar içeren bir teras ve veranda bulunmakta. Bu Pazar, güzel bir sabah geçirmek ve taze yiyecekler almak için ideal.
Buradan sonra, şehrin duvarları boyunca yürümenizi tavsiye ederiz. Bu duvarların geçmişi Roma ve Kartaca dönemine kadar uzanmakta, ancak şehir büyüdükçe Arap hakimiyeti altında genişletilmiş. Bu duvarlarda şehrin harika manzaralarını izleyebilirsiniz.
Son olarak Lagos’ta yapmanızı tavsiye ettiğimiz aktiviteler; sörf, kayak ve yelken sörfü gibi değişik su sporlarını denemeniz (ekipman ve ders alabileceğiniz onlarca yer var); Portekiz’deki en hoş ve değişik kaya oluşumlarını gözlemleyebileceğiniz Ponte de Piedade’ye gitmeniz ve sahillerde takılmaktan sıkıldıysanız, bir saatten birkaç güne varabilen yürüyüş turlarına katılmanız.
Umarız Lagos en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder