4 Eylül 2017 Pazartesi

Aarhus En İyi Yerler

Aarhus ve Danimarka gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Danimarka’nın batıdaki ili Jutland’da bulunan bir öğrenci kasabası olan Aarhus epey ufak ve açıkçası sizi burada günlerce tutacak aktiviteler yok. Ancak Kopenhag’ın aksine epey sakin ve huzurlu ve sessizlik arayanlar için uygun bir yer. Dolaşacak birçok parkı, değişik müzikleri ve öğrenci şehri olması sayesinde ucuz yemekleri ile Aarhus, yine de ziyaret edilebilecek bir yer. Şehirdeki gidilecek en iyi yerleri bu yazımızda bulabilirsiniz.
Aarhus-en-iyi-yerler

Aarhus Gezi Maliyetleri

Hostel fiyatları gecelik 30 Euro’dan başlamakta. Çift kişilik odalar ise 75 Euro civarı. Hostellerin kalitesi iyi olsa da sayıca fazla değiller, dolayısıyla erken rezervasyon yapmanızı tavsiye ederiz. Oteller ise 90 Euro civarında. Şehir içi tren ve otobüs bileti fiyatları, geçtiğiniz bölge sayısına bağlı olarak 3-6 Euro, ancak yürüyerek de gezmek gayet mümkün. Ayrıca ücretsiz bisiklet kiralama fırsatı da var.

Aarhus Gezilecek Yerler

Aarhus gezilecek yerler hakkında çok farklı alternatiflere sahip bir şehirdir. Dünyaca ünlü Lego oyuncaklarının çıktığı yer Aarus ve burada devasa bir Legoland bulunmakta. Gidebileceğiniz en iyi yerlerin başında burayı tavsiye ederiz. 40 milyondan fazla Lego bloğu kullanılarak inşa edilen Legoland’de dünyanın çeşitli bölgelerinden çeşitli yerleri lego formatında bulabilirsiniz. Genç yaşlı fark etmez; burada çok keyifli vakit geçireceğinizden eminiz.
Sanat ile ilgileniyorsanız, 18. Yüzyılın ortalarına kadar giden en eski Danimarka koleksiyonlarından birine ev sahipliğini yapan ve birbirinden güzel resimlerin, heykellerin ve çizimlerin bulunduğu Aarhus Sanat Müzesine gitmenizi tavsiye ederiz. Müze 18 yaş altı için ücretsiz.
Aarus’ta gidilebilecek en iyi yerlerden bir başkası da, Danimarka’daki en eski Barok köşklerden biri olan ve oldukça etkileyici Clausholm Kalesi. Sadece bahçelerinde gezmek 6,5 Euro, parka ve kaleye giriş ise 12 Euro.
Buradan sonra, genelde “Geyik Parkı” olarak bilinen ve alageyikler ve sika geyikleri, ayrıca yaban domuzları görebileceğiniz Dyrehaven’e gitmenizi tavsiye ederiz. Şehir merkezinden yürüyerek kısa sürede ulaşabileceğiniz bu parkta, harika bitki örtüsü eşliğinde huzurlu zaman geçirebilirsiniz.
Aarhus-görülecek-yerler

Aarhus Görülecek Yerler

Aarhus görülecek yerler konusunda oldukça zengin bir şehirdir. Aarhus’ta ayrıca Bülow Duus adlı cam üfleme atölyesi ve mağazasına uğramanızı da öneriyoruz. Burası hem manzara izlemek hem de cam işleri satın almak için harika bir yer. Cam üfleme ustaları ile sohbet dahi edebilirsiniz.
Ortaçağ dönemi katedraller ilginizi çekiyorsa, 12. Yüzyılın sonlarında inşa edilmiş olan Aarhus Katedraline gidebilirsiniz. Bu katedral, Danimarka’nın hem en uzun hem de en yüksek katedrali.
Buralar dışında, ayrıca Kopenhag’daki dünyaca ünlü Tivoli Bahçelerinden esinlenerek tasarlanmış ve ormanlarla çevrili bir eğlence parkı olan Tivoli Friheden’e gitmenizi tavsiye ederiz. Burada sık sık sanat gösterileri ve konserler, palyaçolar, turlar, restoranlar ve açık hava tiyatrosu bulacaksınız. Her an bir şeylerin olduğu bu eğlence parkında sıkılmadan vakit geçirebilirsiniz.
Aarhus’a 26 Ağustos ile 4 Eylül arası geliyorsanız, tüm İskandinavya’nın en büyük kültürel etkinliklerinden biri olan Aarhus Festivaline mutlaka katılmanızı tavsiye ederiz. Hem yerel hem de uluslararası sanatçıların katılım gösterdiği bu festivalde sanat ve eğlence adına tüm şehirde birçok şey bulabilirsiniz. Ayrıca Danimarka’nın en eski tiyatrosu olan Helsingor Tiyatrosu’nda da yaz boyunca performanslar izleyebilirsiniz.
Bunların dışında; Moesgaard Müzesi’nden aşağı inip sahile doğru devam eden tarihi yollarda yürüyüp yeniden inşa edilmiş Viking evlerini, kutsal eşyalarını ve yazmalarını görmenizi; bisikletli turlara katılıp şehri keşfetmenizi ve Aarhus Students’ Film Society tarafından düzenlenen film etkinliklerine katılmanızı tavsiye ederiz.
Umarız Aarhus en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder