2 Eylül 2017 Cumartesi

Göteborg En İyi Yerler

Göteborg ve İsveç gezisi için gezilecek görülecek en iyi yerler hakkındaki yazımızı buradan okuyabilirsiniz. İsveç’in en büyük ikinci şehri olan Göteborg oldukça aktif ve zengin bir tarihe sahip. Şehrin müzelerinde veya botanik bahçesinde gezerken şehir hakkında oldukça fazla bilgi edinebilirsiniz. Başkent Stockholm’e göre oldukça rahat olan Göteborg, İsveç’in farklı yanlarıın görmek için ideal bir şehir. Büyük bir alana yayılmış olmasına rağmen merkezinin oldukça sıkışık olduğu ve özellikle bisikletle gezmenizi tavsiye ettiğimiz Stockholm’de gidebileceğiniz ve görebileceğiniz en iyi yerler bu yazımızda bulabilirsiniz.
Göteborg-gezilecek-yerler

Göteborg Gezi Masrafları

İsveç’in heryerinde olduğu gibi Göteborg’da da hostellar oldukça pahalı. Çoklu odalar gecelik kişi başı 250 Kron civarında. Hostellar ise genelde iyi kalitede. Oteller is gecelik iki kişilik oda için ortalama 900 Kron. Grup olarak seyahat ediyorsanız, Airbnb’den daire kiralamanızı tavsiye ederiz. Ulaşım için ise otobüs veya tramvay kartı almanızı tavsiye ederiz. Tek günlük bilet 85 Kron iken üç günlük bilet fiyatı 170 Kron. Şehri yürüyerek de gezmek mümkün ve bisiklet kullanmak da gayet iyi bir seçenek.

Göteborg Gezilecek En İyi Yerler

Göteborg gezilecek en iyi yerler hakkında size çok fazla alternatif sunabilir. Göteborg’da gezilecek yerlerden biri olarak, bir zamanlar işçi sınıfının ikamet ettiği, şimdilerde ise kafeler, arnavut kaldırımı ile döşeli caddeler ve antik dükkanları ile dolu Haga’ya gitmenizi tavsiye ederiz.
Buradan sonra Göteborg Şehir Müzesine gidip şehrin tarihi hakkında ücretsiz bilgi edinebilirsiniz. Bu müzede birçok harika sergi, şehrin gelişimi hakkında birçok bilgi ve en ilgi çekicisi olarak da, Vikingler hakkında çarpıcı bir sergi bulacaksınız.
Ayrıca uçaklara, trenlere ve arabalara ilgi duyuyorsanız, mutlaka gitmenizi tavsiye ettiğimiz yer Volvo Müzesi. Volvo merkezi Göteborg’da bulunmakta ve burada şirketin tarihi ve gelişimi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Gidebileceğiniz en iyi müzelerin sonuncusu olaraksa, Slottsskogen’in hemen yanında bulunan ve dünyanın birleştirilmiş tek mavi balinasının bulunduğu Doağl Tarih Müzesini öneririz.
Sanat seviyorsanız gitmeniz gereken yer, 17. Yüzyıla kadar uzanan İsveç eserleri ve uluslararası eserler bulabileceğiniz Güzel Sanatlar Müzesine gitmenizi tavsiye ederiz. Burada Picasso, Rembradnt ve Monet gibi sanatın önde gelen isimlerinin çalışmalarını bulabilirsiniz. Ayrıca operayı sevin ya da sevmeyin, Göteborg Operası oldukça göz alıcı ve şehrin önemli sembollerinden. Fiyatlar tuzlu olsa da gişede son dakika kampanyaları bulmak mümkün.
Burası dışında görebileceğiniz en iyi yerlerden biri de, 1600’lerde inşa edilmiş olan ve artık bir askeri müze olarak hizmet veren Skansen Kronan.

Göteborg Görülecek En İyi Yerler

Göteborg görülecek en iyi yerler konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Göteborg’da görülecek birçok yer var. Mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yerlerin başında; tüm İskandinavya’nın en büyük eğlence parkı olan Liseberg var. Burada ahşap roller-coaster’ı ve özellikle dev Ferris Dönmedolabını mutlaka deneyip şehrin muhteşem manzaralarını en yukarıdan izleyin. Atlı karıncadan roller-coaster’lara kadar her yaştan insana hitap eden bu eğlence parkında eğlenceli konserler izleyebilirsiniz. Gelmişken perili köşkü görmeden dönmeyin!
Göteborg’da görmenizi tavsiye ettiğimiz en iyi yerlerden başka bir tanesi de, 12,000’i aşkın bitki türünü, bir Japon bahçesini ve dinlenme alanlarını bünyesinde barındıran Botaniska Tradgarden. Açık ve yeşil alanları seviyorsanız, mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de, 19. yüzyılda yapılan ilginç bir bitki örtüsüne sahip, şehrin merkezinde bulunan Trädgårdsföreningen.
Buradan sonra, 18. Yüzyılda inşa edilen Swedish East India Company’nin gemisi olan Götheburg’un yeniden inşa edilmiş modelini ziyaret edebilirsiniz. Gemi farklı limanları turladığından, ziyaret etmeden önce Göteborg’da olup olmadığını kontrol edin.
Göteborg’da görülecek en iyi diğer yerler şu şekilde sıralanabilir;
  • Ağaçlık tepelerin arasında bulunan, hayvanat bahçesi ve aileler için ideal bir hayvan parkı bulunan, aynı zamanda şehrin en eski gözlemevine de ev sahipliği yapan ve bunların hepsine ücretsiz ulaşabileceğiniz Slottsskogen;
  • Bol bol alışveriş yapabileceğiniz şehrin ana caddesi Avenyn;
  • Göller ve ormanlık patikalarla dolu olan, şehrin biraz dışında bulunan bir doğal alan olan Delsjön
  • Şehirden bir saatlik bir otobüs yolculuğu ile ulaşabileceğiniz, taştan kalesi Carlsten'i ziyaret etmenizi mutlaka tavsiye ettiğimiz Marstrand adası.
Umarız Göteborg en iyi yerler yazımız sizin için faydalı olmuştur, tatil planını yapmadan önce aşağıdaki paylaşımlarınızı da incelemenizi tavsiye ederiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder